Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post a reply

Visual Confirmation

To prevent automated access and spam, you are required to confirm that you are human. Please place a check mark next to all images of monkeys or apes. If you cannot see any images, please contact the Board Administrator.

Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:
BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON
Topic review
   

Expand view Topic review: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

How to display specific tag in monkeyrok?

Post by LarvePutride » Sat Nov 22, 2014 5:46 am

Hello, I would like to see specific tag in monkeyrok? Thank you.

Re: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post by Stigg » Sat Nov 15, 2014 2:31 am

trixmoto wrote:New version (6.2) is now available to download from my website. Changes include...

- Added option to play in Winamp

How do I disable this "Play In Winamp" context menu feature? I don't use Winamp.

Re: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post by gpzbc » Fri Oct 31, 2014 10:54 am

Thanks. Maybe I will give it a whirl one of these days. I just can't seem to find any extra time lately.

Re: is there a script or a way to mark a song love in last.f

Post by Stigg » Fri Oct 31, 2014 3:42 am

gpzbc wrote:
Stigg wrote:Hi drughetto, and others that have similar problems.
I don't think it's a MonkeyRok problem. I think it is a Windows Security issue.

Try this...
Browse to your music folder, then right click on it and select:
Properties > Security (Tab). Give Full Control to all Groups and User Names. Especially Users.

If that doesn't work, then your tags may be corrupted.
I especially find it happens with old MP3 tags. I have never had it happen with FLAC tags.
If it is only a few albums, you can strip them clean and re-tag them.


Thanks for the tip. I'm glad it worked for you, but unfortunately it did not work for me. I've sort of given up on MonkeyRok for my library. I haven't been able to get it going in a very long time. :(

I am sorry to hear that, gpzbc.
Unfortunately, I think there is some quirk in old tags.
Because, I have stripped some tags (deleted with Mp3tag) that cause problems with MonkeyRok and re-tagged them, and they have worked perfectly with MonkeyRok.
I haven't worked out what the offending tag is, but I suggest you do a test by stripping an album's tags with Mp3tag, then re-tagging and seeing if it works.
I bet it does.

Re: is there a script or a way to mark a song love in last.f

Post by gpzbc » Mon Sep 29, 2014 12:48 pm

Stigg wrote:Hi drughetto, and others that have similar problems.
I don't think it's a MonkeyRok problem. I think it is a Windows Security issue.

Try this...
Browse to your music folder, then right click on it and select:
Properties > Security (Tab). Give Full Control to all Groups and User Names. Especially Users.

If that doesn't work, then your tags may be corrupted.
I especially find it happens with old MP3 tags. I have never had it happen with FLAC tags.
If it is only a few albums, you can strip them clean and re-tag them.


Thanks for the tip. I'm glad it worked for you, but unfortunately it did not work for me. I've sort of given up on MonkeyRok for my library. I haven't been able to get it going in a very long time. :(

Re: is there a script or a way to mark a song love in last.f

Post by Stigg » Sun Sep 28, 2014 2:19 am

drughetto wrote:
nohitter151 wrote:I think you can do this with MonkeyRok

hi
thanks
it doesn't work to me
is it compatible with last versione of media monkey and windows 8.1 64 pro?
Image

Hi drughetto, and others that have similar problems.
I don't think it's a MonkeyRok problem. I think it is a Windows Security issue.

Try this...
Browse to your music folder, then right click on it and select:
Properties > Security (Tab). Give Full Control to all Groups and User Names. Especially Users.

If that doesn't work, then your tags may be corrupted.
I especially find it happens with old MP3 tags. I have never had it happen with FLAC tags.
If it is only a few albums, you can strip them clean and re-tag them.

Re: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post by trixmoto » Sun Jul 20, 2014 4:35 pm

Have you tried docking the MR panel to a different location, or undocking it completely - does this still present the same problem? At the end of the day, MR just uses the MM API methods to create and dock a panel, it doesn't do anything to do with choosing the size of the panel, or affect the settings of any other panel.

Re: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post by Stigg » Mon Jul 14, 2014 3:31 am

Hi.

Since upgrading to MonkeyRok, I have been having this problem.

I have established that the latest MonkeyRok update is causing it.

If I disable, MonkeyRok, then restart MM, I have no such problem.
Once MonkeyRok is enabled, the problem returns.

Do you know a way to overcome this?

Re: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post by trixmoto » Sat Jul 12, 2014 2:57 pm

Ah right, ok then. Let me know how that goes. I don't have a portable version setup, but I might have to as it seems to cause some odd issues for scripts.

Re: Monkey Rok 6.1 - Updated 09/03/2013

Post by rrfpacker » Mon Jul 07, 2014 7:48 pm

rrfpacker wrote:
rrfpacker wrote:I haven't used MR for a while but now when I try to make any changes, such as change skin, MM immediately shuts down. I have a portable install running MR 6.1 and MM 4.0.7.1511.

Any thoughts?



Ok, I upgraded to 4.1 today in hopes that whatever the MR problem was, it would go away. It didn't. I upgraded to MM4.1, installed MR 6.1. I then clicked Options>MonkeyRok Settings. I didn't do anything inside this window, I clicked OK. I immediately got an error and MM shut down.

I reopened Monkey, clicked on Tools>Extensions>and uninstalled MR 6.1.

Thoughts on what to do next?



Trixmoto, glad to have been of some help, even though I didn't really do anything! ;)

I wrote the above quite a while ago and wanted to report I fixed the problem where MM immediately closed if I tried to do anything with MR settings. I have a portable Monkey install and the MR temp folder was pointed toward the C drive. Once I changed the temp file to point to the external drive all is good. I'll install 6.2 later and report back if all is not well.

Re: Monkey Rok 6.2 - Updated 06/07/2014

Post by trixmoto » Sun Jul 06, 2014 11:51 am

New version (6.2) is now available to download from my website. Changes include...

- Added Czech translation back in again
- Fixed "Min." strings do not have enough room on screen
- Fixed panel not showing on startup as on shutdown
- Fixed "Artist images" external panel not working
- Added option to play in Winamp

@rrfpacker - thanks for this, I did end up finding an issue with the "As shutdown" mode, which I've fixed.

Re: Monkey Rok 6.1 - Updated 09/03/2013

Post by rrfpacker » Thu Jul 03, 2014 12:20 am

trixmoto wrote:
rrfpacker wrote:
danasince1979 wrote:MR is not appearing on start even when it is set to always or as on shutdown with it showing at shutdown. The toolbar icon will appear selected as if it is on but it still has to be clicked to show it. Any ideas?

Happens with me, too. I was just dealing with it.

I could replicate this at the time, but I can't now I've come to fix it. Maybe it was a MM bug that's been fixed?


Not fixed as of 4.1.1.1703 in Portable mode. I don't want to update because the listed fixes don't affect me and usually when I update other stuff doesn't work! But Thank You.

Re: Monkey Rok 6.1 - Updated 09/03/2013

Post by trixmoto » Wed Jul 02, 2014 5:27 pm

MoreTrife wrote:would someone please respond with whether their "artist images" panel is working at least? thank you!

Given that this webservice has now been removed, in the next version I've left the option available as an external panel, but it only displays the main artist image now, rather than lots of images, which is a shame.

Re: Monkey Rok 6.1 - Updated 09/03/2013

Post by trixmoto » Wed Jul 02, 2014 4:35 pm

rrfpacker wrote:
danasince1979 wrote:MR is not appearing on start even when it is set to always or as on shutdown with it showing at shutdown. The toolbar icon will appear selected as if it is on but it still has to be clicked to show it. Any ideas?

Happens with me, too. I was just dealing with it.

I could replicate this at the time, but I can't now I've come to fix it. Maybe it was a MM bug that's been fixed?

Re: Monkey Rok 6.1 - Updated 09/03/2013

Post by trixmoto » Thu Jun 12, 2014 7:00 am

I'm not sure what you mean by this, the script just uses the script API methods to extract the image data and IE to display it, so any image should work.

Top

cron