DLNA stops playing after first track

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: DLNA stops playing after first track

Re: DLNA stops playing after first track

by patricks79 » Wed Apr 12, 2017 8:13 am

So I tested something, I turned off conversion and any leveling / crossfading / etc. and it'll play for a song or two before stopping. Sometimes it'll keep "playing" with no audio - i.e. the time marker keeps moving, the skip / play count increments, just no audio. If I double-click the track to start it over, it'll play fine.

It doesn't seem to be restricted to file formats / codecs, though it seems to happen more frequently with .m4a and less frequently with .mp3

Issue is also occurring with iTunes / AppleTV, and Roku as well (except .flac, itunes doesn't support those) and Windows Media Player.

So it seems like it may be a receiver issue? I've recently re-installed windows due to this issue and it persists. Could it even be a hardware issue, aka network adapter?

Re: DLNA stops playing after first track

by Peke » Sat Apr 08, 2017 7:09 pm

Hi,
ALAC: Looks like you are right. You can always force FLAC support by adding it to supported formats manually.

Re: DLNA stops playing after first track

by patricks79 » Tue Mar 28, 2017 12:07 pm

Why am I auto-converting from FLAC to ALAC? Because the receiver doesn't support FLAC on remote playback, but it does support ALAC.

From the manual:

>For server playback and playback from a USB storage device, this unit supports the following music file formats.

> Music files of the following formats that can be played depend on the network server. For example, when using Windows Media Player 12, not all music files in the PC can be played. The music files that can be played are the ones registered to the Windows Media Player 12 library.

>Variable bit-rate (VBR) files are supported. However, playback times may not be displayed correctly.

>This unit supports the gapless playback of the USB storage device in the following conditions.

>When WAV, FLAC and Apple Lossless files are continuously played back with the same format, sampling frequency, channels and quantization bit rate.

>Remote playback does not support the gapless playback.

Note:
With remote playback, this unit does not support the following music file formats:
–FLAC, Ogg Vorbis, DSD and Dolby TrueHD.

Apple Lossless (.m4a/.mp4/.M4A/.MP4)

Supported sampling rates: 8 kHz, 11.025 kHz, 12 kHz, 16 kHz, 22.05 kHz, 24 kHz, 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 64 kHz, 88.2 kHz, 96 kHz

Quantization bit: 16 bit, 24 bit

Re: DLNA stops playing after first track

by patricks79 » Tue Mar 28, 2017 11:32 am

Hello! I'm having this issue as well. I stream from MediaMonkey to my home theater receiver and it stops after every track, and it sometimes takes pressing 'play' a few times to get the music flowing again. After looking at the log, I disabled the automatic lookup / saving of artwork and lyrics in case that was causing the interrupt. No change.

Here's my details:

Link to DxDiag info: https://drive.google.com/file/d/0B8qEcF ... sp=sharing

Link to DeBug Log: https://drive.google.com/file/d/0B8qEcF ... sp=sharing

Any help is appreciated!
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 3/28/2017, 10:21:41
Machine name: DESKTOP-EUSFE8A
Machine Id:
Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 14393) (14393.rs1_release_inmarket.170303-1614)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: MSI
System Model: MS-7676
BIOS: BIOS Date: 01/09/13 16:22:32 Ver: 04.06.05
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16332MB RAM
Page File: 5097MB used, 13666MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
DxDiag Version: 10.00.14393.0000 64bit Unicode

------------------
MediaMonkey Information
------------------

Version 4.1.15.1830
Plug-ins: (all “current user”)
Discogs Taagger v5.4.5
GenreFinder v5.0
iMonkey Skin for MM4 v2.0
iTunesMonkey v1.0
MusicBrainzTagger v2.0

Cache auto-converted content to: D:\Users\patsw\AppData\Local\Temp\Transcoded_Media_Files
Maximum cache size: 5000 MB
Update play counter for items played over UPnP/DLNA: enabled
Share automatically with all new devices: enabled
IP address: automatic
Auto-Conversion:
FLAC, Any kbps to ALAC M4A
Incompatible audio, any kbps to ALAC M4A
Level volume when converting audio: target volume 99db

------------------
Playback Device
------------------

Onkyo TX-NR636 Receiver (http://www.onkyousa.com/Products/model. ... s=Receiver)

------------------
Network Info
------------------

Gateway - AT&T Arris 5268AC (http://www.arris.com/products/5268ac-xd ... e-gateway/)
Switch - TRENDnet TEG-S8g 8-Port Gigabit GREENnet Switch (https://www.trendnet.com/products/prodd ... 25_TEG-S8g)

path: computer connects to switch, switch connects to gateway, gateway connects to reciever. All connections are wired with gigabit ethernet and cat 6, longest run is 25ft.

30 second ping test to receiver during last 15 seconds of play back:

Ping statistics for 192.168.1.81:
Packets: Sent = 30, Received = 30, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 28ms, Average = 2ms

Re: DLNA stops playing after first track

by Peke » Sun Nov 06, 2016 7:43 pm

Hi,
Have you send a log and looked on suggestions from http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 48#p427748 ?

Re: DLNA stops playing after first track

by shanemorales » Thu Oct 27, 2016 12:10 am

I have the same problem.

Windows 10 Home
MM 4.1.14.1813
Pioneer VSX-830 AEF54F

Only plays one song from a playlist. I have to manually start each song. Very annoying.

Re: DLNA stops playing after first track

by Lowlander » Wed Oct 19, 2016 11:35 am

Did you send in a debug log to Support as suggested above?

Re: DLNA stops playing after first track

by zalmoxe » Tue Oct 18, 2016 11:38 pm

I did a little experiment: same system with two different MM servers, one running in Windows 7 and the other one in Windows 10.

As somebody suggested in other thread, I changed the output plugin to WaveOut and increased the buffer. I did this because I noticed that when one track was over and next track was supposed to start, the buffer went from 100 to 0 and the track failed to start, so I thought that might be the problem. I am still not sure if this makes any difference.

The results:

MM server running under Windows 7 has no problem.
MM server running under Windows 10 stops playing after first track.

So, to make things clearer, the only difference between the given situations is the operating system: Windows 7 versus Windows 10, and the conclusion seems to be obvious. The combination of Windows 10 version 1607 and MMW 4.1.14.1843 doesn't work yet.

Re: DLNA stops playing after first track

by napoca » Wed Oct 12, 2016 1:16 pm

Hi Peke,

Thank you for your answer.

I apology if I failed to make myself clear. What happened is this:

- I installed the debug version of the MMW as instructed.
- After the installation none of my receivers (I have an SC-71 and VSX-1122k) can see my MM server. Both display "please wait..." message forever.
- All these happened after I had installed MM debug version. Prior to that, the server was visible, but with the original issue present - stops playing after 2 or 3 tracks. I checked everything in firewall, no issues there. Uninstalled the service, no help. Installed back, checked the log on account and password, checked firewall settings, everything OK.

To answer your question: Yes, I had looked at that page before I posted.

I did research and tried to troubleshoot myself as much as my limited knowledge allowed me, before posting. I have been having the problem with MM DLNA server for months. I saw the thread I thought I could help trying to create a debug log file, as I understood nobody did it yet. That triggered more problems. I simply don't know what to do next, I have to admit I am frustrated and tired, I spent my weekend trying to troubleshoot something that pretty much all other players I tried can do (WMP, foobar etc.). I love this player and have been using this for 10 years, but had started to wear me down.

The last thing I can do now is to reinstall everything from scratch. and start over. If provided with detailed instruction on how to create a debug file I would be more than happy to do that. Btw, there is a ticket I submitted yesterday (HWQ-512-35505) with a file attached, although I am not sure that catches the problem).

Thank you

Re: DLNA stops playing after first track

by Peke » Wed Oct 12, 2016 4:07 am

Have you looked at http://www.mediamonkey.com/support/inde ... lna-server why Pioneer do not see MMW.

Also try to use it without service and if that helps try to reinstall MMW Service as sometimes Windows uses different Credentials for service. Have seen that some Windows updates trigger that.

Re: DLNA stops playing after first track

by napoca » Tue Oct 11, 2016 11:49 pm

Hello,

I have the same issue .

Setup:
MMW version 4.114.1813 installed on a PC running Windows 10 Pro (build 14393.222).
DLNA server installed as a service.
Music library on a NAS connected to my local network via router with ethernet ports.
Pioneer SC-71 receiver.

I tried to create a debug log file as instructed here:

http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... ?f=20&t=69

Now my receiver cannot see the MM server anymore so I am unable to reproduce the situation.

Re: DLNA stops playing after first track

by Peke » Sun Oct 02, 2016 6:10 pm

+1 for dtsig explanation.

Re: DLNA stops playing after first track

by dtsig » Sat Oct 01, 2016 1:41 pm

look at post http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 91#p420160 above .. lowlander asked for a debug log to be sent in but no one did that.

There are a lot of answers here .. especially when the users give them something to work with .. like version # and other relevant information. So create a log as in the post says and you should get some help

Re: DLNA stops playing after first track

by PaulEast » Sat Oct 01, 2016 3:19 am

Yet another "plays one track and stops" case, this time with a Cyrus Streamline (not one of the listed compatibles, I accept.)
I'm new to this forum - does it ever get answers - or even explanations - on issues such as this?

Re: DLNA stops playing after first track

by Azuron » Sun Apr 10, 2016 4:38 am

Azuron wrote:
Azuron wrote:Got the same Problem!

Bought an Airlino device some days ago, together with a Nubert AS 250.

While streaming musik from my Android device via the mediamonkey app works great through the airlino, streaming via my PC stops after one track... :/

after re installing my whole mediamonkey it works 1 time then stops again.

and the device isnt being recognized in " play to xxx" only the internal player

Please help

just after i wrote this entry it worked...

didnt change anything actually,

Update: Stopped after 3rd song...


Posting my "setup?" below

https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

Top