[SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Thu Jun 21, 2018 10:32 am

Hi,
nonob wrote:
Tue Jun 19, 2018 9:11 am
Can i do the same process to refresh missing artworks on my Moto G4 or do i need to delete all my tracks and sync again ?
I did : it worked on my Moto G4 too :)

I tried the same process to my others devices with "sync failed" message : all is resolved :)

thanks a lot

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Tue Jun 19, 2018 9:11 am

Ludek wrote:
Tue Jun 19, 2018 8:17 am
nonob wrote:
Tue Jun 19, 2018 12:07 am
Since i dowloaded the Mediamonkey.exe you sent me, i have a "Dunit" windows displayed. I think it is a developement tool ? Can i remove it ? :
Yes, this is just development tool, just ignore it and install 4.1.21.1871 (to be posted shortly)
Ok.
Ludek wrote:
Tue Jun 19, 2018 8:17 am
nonob wrote:
Mon Jun 18, 2018 12:43 pm
Since i deleted ghost tracks on MMW, i tried a new sync on my other device : Motorola Moto G2 : Like before, confirmation dialog ask me to delete all my 5000+ tracks. Should i accept to delete and sync all again or is there a better solution ?
Yes, the song IDs are different so it wants to delete the "old" and copy the "new". If that's too time consuming for you then another solution could be force the "pairing" process that appears on clean MMA install (when songs are pre-existing on the device and MMA is firstly installed).
You would need to:
1) uninstall MMA
2) Delete [phone memory]/MediaMonkey/mmstore.db
3) Install MMA and let the music scan into MMA library
4) Sync with MMW to pair the songs.
It worked ! Sync has deleted about 500 tracks but it is less than all (5000). Thanks a lot :)

Can i do the same process to refresh missing artworks on my Moto G4 or do i need to delete all my tracks and sync again ?

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Tue Jun 19, 2018 8:17 am

nonob wrote:
Tue Jun 19, 2018 12:07 am
Since i dowloaded the Mediamonkey.exe you sent me, i have a "Dunit" windows displayed. I think it is a developement tool ? Can i remove it ? :
Yes, this is just development tool, just ignore it and install 4.1.21.1871 (to be posted shortly)
nonob wrote:
Mon Jun 18, 2018 12:43 pm
Since i deleted ghost tracks on MMW, i tried a new sync on my other device : Motorola Moto G2 : Like before, confirmation dialog ask me to delete all my 5000+ tracks. Should i accept to delete and sync all again or is there a better solution ?
Yes, the song IDs are different so it wants to delete the "old" and copy the "new". If that's too time consuming for you then another solution could be force the "pairing" process that appears on clean MMA install (when songs are pre-existing on the device and MMA is firstly installed).
You would need to:
1) uninstall MMA
2) Delete [phone memory]/MediaMonkey/mmstore.db
3) Install MMA and let the music scan into MMA library
4) Sync with MMW to pair the songs.

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Tue Jun 19, 2018 12:07 am

Hi :)
Ludek wrote:
Mon Jun 18, 2018 3:40 pm
I am looking at your database and the serial number of the partition DONNEES (D:\) has been changed, there are two DONNEES rows, one with serial number 1962139072 and the newer one with serial 1826191608 , thus MM thinks that the old one is another (inaccessible) media.

So the case 3e) here: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ls-to-play
happened to you. If you don't care about the play stats on the old files then feel free to delete them, otherwise remove rather the "new" files from the library and (re-)locate the old , see the KB article for details how to do it.

You can access all the files (9300) by going to the [Entire Library > Location > HD:DONNEES > All]
Done :) Sorry, i didn't well saw the "3e".

My "Entire library" node was hidden (by me, a long time ago...), so i unhide it and i saw my 2 location and for one of them : all greyed tracks. I deleted all. Thanks :)

Since i dowloaded the Mediamonkey.exe you sent me, i have a "Dunit" windows displayed. I think it is a developement tool ? Can i remove it ? :

Image
nonob wrote:
Mon Jun 18, 2018 12:43 pm
I started a new sync and Maroon 5 deleted album is synced and artwork displayed in album view !! :)

But... others "not deleted" albums are not synced because they are presents and so, artwork are always missing.
Can i force artwork syncing without delete all my music data on my smartphone ?

Since i deleted ghost tracks on MMW, i tried a new sync on my other device : Motorola Moto G2 : Like before, confirmation dialog ask me to delete all my 5000+ tracks. Should i accept to delete and sync all again or is there a better solution ?

Thanks :)

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Mon Jun 18, 2018 3:40 pm

nonob wrote:
Mon Jun 18, 2018 12:43 pm

I found something interesting, surely the cause of my issue. I have several "collections", my main is "Ma musique" and when i browse it, i haven't any greyed tracks anywhere; if i browse maroon 5 : all tracks are good.

So if i search "Maroon" on this collection, i found good tracks...

But ! i searched again on "Full library" and greyed tracks appaired ! :
This is because your "Ma musique" collection is defined by rule "Path\filename" contains "D:\..." and this is valid only for the "new" (good) tracks now, details below.

nonob wrote:
Mon Jun 18, 2018 12:43 pm

It seems that bad tracks have the path starting by "[DONNEES]" (my partition name) instead of "D:\" for good tracks.

I checked "dead links" on all my collections : nothing is displayed. I can only view ghost files by searching on "full library" i said before. How can i display all of them for batch delete. Should o ? Do you know what happened ?
I am looking at your database and the serial number of the partition DONNEES (D:\) has been changed, there are two DONNEES rows, one with serial number 1962139072 and the newer one with serial 1826191608 , thus MM thinks that the old one is another (inaccessible) media.

So the case 3e) here: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ls-to-play
happened to you. If you don't care about the play stats on the old files then feel free to delete them, otherwise remove rather the "new" files from the library and (re-)locate the old , see the KB article for details how to do it.

You can access all the files (9300) by going to the [Entire Library > Location > HD:DONNEES > All]

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Mon Jun 18, 2018 12:43 pm

Hi :)
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 3:46 pm
Could you please check whether the cover is presented in the file tag of file:
:\MUSIQUE\Ma musique\Pop Rock\Maroon 5\1.22.03.Acoustic (2004)\01. This Love.mp3
or send me the file for analyzing? It seems that the cover is either not presented in the file tag or cannot be read by MM.
yes, artwork is in file tag.
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 3:46 pm
EDIT2: The really strange this is that you seem to have every track in your library twice!
See: https://www.dropbox.com/s/novbscqwjcozk ... 9.png?dl=0
The first version was added in on 12/21/2013 and the second was added two months ago (04/12/2018), I wonder how the second version could get into library? The path is identical so it couldn't be added by a library re-scan. Maybe an addon?
I had (maybe on april 2018) a strange thing about my MMW library setting, after having sync issue, i checked my watched folders and on the right, they was listed, but on the left, they wasn't checked ! I rechecked them on the left :

Image

Sometimes my PC is powered off by "weather" perturbation or other electrical problems, when it reboot, MMW settings are sometimes corrupted and i restore them from backup (installation folder).
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 3:46 pm
Maybe an addon?
I don't know, this is my addons list :

Image
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 3:46 pm
BTW my theory is that the media on which the tracks resides has changed somehow and thus the old tracks (duplicates) are now inaccesible. MM wants to serve arwtwork of the inaccesible copy. To confirm my theory try to locate the Maroon 5 album and delete the no longer accessible copies from the library. I guess it will resolve the issue and artwork will be finally shown over UPnP?
I found something interesting, surely the cause of my issue. I have several "collections", my main is "Ma musique" and when i browse it, i haven't any greyed tracks anywhere; if i browse maroon 5 : all tracks are good.

So if i search "Maroon" on this collection, i found good tracks...

But ! i searched again on "Full library" and greyed tracks appaired ! :

Image

I tried to search my other artists and it is the same results : i have greyed files for most of them !

It seems that bad tracks have the path starting by "[DONNEES]" (my partition name) instead of "D:\" for good tracks.
Ludek wrote:
Mon Jun 18, 2018 3:21 am
FYI:

I've fixed the issue as https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=14879 , i.e. so that artwork for the accessible copies is served via UPnP/Wi-Fi.
I've fixed it for the next build (4.1.21.1871), if you don't want to wait for the build you can test the fix directly by replacing your current MediaMonkey.exe from (1869) by this one: https://www.dropbox.com/s/fin3jdd6idyzn ... y.exe?dl=0
Thanks. I updated my .exe and Upnp artworks are all displayed when i browse them from MMA :)

I started a new sync and Maroon 5 deleted album is synced and artwork displayed in album view !! :)

But... others "not deleted" albums are not synced because they are presents and so, artwork are always missing.

Can i force artwork syncing without delete all my music data on my smartphone ?
Ludek wrote:
Mon Jun 18, 2018 3:21 am
The question is why the duplicates were created, the media must have changed somehow and thus MM now see it as another media for some reason.
I guess that it is the case 3e) here: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ls-to-play
See the item 3e how to "repair" the situation.
I checked "dead links" node on all my collections : nothing is displayed. I can only view ghost files by searching on "full library" as i said before. How can i display all of them for batch delete. Should i ? Do you know what happened ?

Thanks.

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Mon Jun 18, 2018 3:21 am

FYI:

I've fixed the issue as https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=14879 , i.e. so that artwork for the accessible copies is served via UPnP/Wi-Fi.
I've fixed it for the next build (4.1.21.1871), if you don't want to wait for the build you can test the fix directly by replacing your current MediaMonkey.exe from (1869) by this one: https://www.dropbox.com/s/fin3jdd6idyzn ... y.exe?dl=0

The question is why the duplicates were created, the media must have changed somehow and thus MM now see it as another media for some reason.
I guess that it is the case 3e) here: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ls-to-play
See the item 3e how to "repair" the situation.

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Sat Jun 16, 2018 7:33 am

BTW my theory is that the media on which the tracks resides has changed somehow and thus the old tracks (duplicates) are now inaccesible. MM wants to serve arwtwork of the inaccesible copy. To confirm my theory try to locate the Maroon 5 album and delete the no longer accessible copies from the library. I guess it will resolve the issue and artwork will be finally shown over UPnP?

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Fri Jun 15, 2018 3:46 pm

Hi, thanks for the MM.DB.

It might by caused by Trixmoto's AlbumArtTagger script, the script seems adding a dummy artwork entries with empty cover path:
see https://www.dropbox.com/s/loehtsx3z50io ... 0.png?dl=0

I've entered the issue as https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=14879 and will fix it for the next realease.

EDIT: I've just found that the coverStorage is 0 (file tag) so that's all right that the coverPath is empty.
The cover is supposed to be in the file tag.

Could you please check whether the cover is presented in the file tag of file:
:\MUSIQUE\Ma musique\Pop Rock\Maroon 5\1.22.03.Acoustic (2004)\01. This Love.mp3
or send me the file for analyzing? It seems that the cover is either not presented in the file tag or cannot be read by MM.

Thx.

EDIT2: The really strange this is that you seem to have every track in your library twice!
See: https://www.dropbox.com/s/novbscqwjcozk ... 9.png?dl=0
The first version was added in on 12/21/2013 and the second was added two months ago (04/12/2018), I wonder how the second version could get into library? The path is identical so it couldn't be added by a library re-scan. Maybe an addon?

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Fri Jun 15, 2018 11:20 am

Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 10:14 am
nonob wrote:
Fri Jun 15, 2018 9:12 am
No, i see only some artworks; about 20 over my about 1000 albums !
OK, if you don't see the artwork via UPnP either then it won't be Wi-Fi synced.
Ok.
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 10:14 am
Could you please:
1) Ensure that you have downloaded debug version of 4.1.21.1869 : http://www.mediamonkey.com/beta/MediaMo ... _Debug.exe
2) Generate debug log using the DbgView app (item 4b here viewtopic.php?f=6&t=341 ) while browsing the "Maroon 5" via UPnP node in MMA, I should (hopefully) see in the log why the artwork isn't serving.

EDIT: Maybe even better than debug log would be your database (C:\Users\<user>\AppData\Roaming\MediaMonkey\MM.DB ), could you zip it and share the link to it via PM?
Done.

I just checked again the temp folder, there are only 4 artwork and one "NoImg0.jpg" :

Image
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 10:32 am
I''ve revised the code and found that the issue could also happen when the tracks/artworks are located on a temporarily inaccessible network drive.
Are they on a network drive?
Nope.

Thanks :)

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Fri Jun 15, 2018 10:32 am

I''ve revised the code and found that the issue could also happen when the tracks/artworks are located on a temporarily inaccessible network drive.
Are they on a network drive?

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Fri Jun 15, 2018 10:14 am

nonob wrote:
Fri Jun 15, 2018 9:12 am
No, i see only some artworks; about 20 over my about 1000 albums !
OK, if you don't see the artwork via UPnP either then it won't be Wi-Fi synced.

Could you please:
1) Ensure that you have downloaded debug version of 4.1.21.1869 : http://www.mediamonkey.com/beta/MediaMo ... _Debug.exe
2) Generate debug log using the DbgView app (item 4b here viewtopic.php?f=6&t=341 ) while browsing the "Maroon 5" via UPnP node in MMA, I should (hopefully) see in the log why the artwork isn't serving.

EDIT: Maybe even better than debug log would be your database (C:\Users\<user>\AppData\Roaming\MediaMonkey\MM.DB ), could you zip it and share the link to it via PM?

Thanks!

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Fri Jun 15, 2018 9:12 am

Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 7:06 am
1) if you browse the "Maroon 5" via UPnP node, do you see the artwork correctly?
No, i see only some artworks; about 20 over my about 1000 albums !
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 7:06 am
If not, go to C:\Users\<user>\AppData\Local\Temp\ and try to delete or clear MM_UPNP_Images folder, does it help?
I deleted the folder (it seems contains only few artworks that i see in Upnp) and browsed again Upnp from MMA : no changes.
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 7:06 am
2) If you try to delete the "Maroon 5" in MMA (including the folder) and sync again (using MMW 4.1.21.1869), are the tracks and artwork loaded correctly?
I updated MMW to 18.69, deleted Marron 5 album folder, checked physical folder; it is no present then synced wifi : no artworks :(

Thanks

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by Ludek » Fri Jun 15, 2018 7:06 am

Hi, thanks for the link.

I have downloaded the "Maroon 5" folder and everything synced fine here (artwork shown as expected in MMA and Anrdoid's Total Commander).
Nevertheless I've tested with 4.1.21.1869 while you were testing with 1867.

Some further questions:
1) if you browse the "Maroon 5" via UPnP node, do you see the artwork correctly?
If not, go to C:\Users\<user>\AppData\Local\Temp\ and try to delete or clear MM_UPNP_Images folder, does it help?

2) If you try to delete the "Maroon 5" in MMA (including the folder) and sync again (using MMW 4.1.21.1869), are the tracks and artwork loaded correctly?

Re: [SOLVED] Sync / Playlist corruption with 1.3.2.0804

by nonob » Fri Jun 15, 2018 4:59 am

Hi,
martin.bohac wrote:
Fri Jun 15, 2018 4:01 am
To clarify MMA don't use own Tag parser (It's planned to future version). So if you include some folder to library, then Android media scanner is used.
Android media scanner extract artworks to "Android/data/com.android.providers.media/" folder. I think it works well, I guess that old artwork for Album view was cached, so this is the reason why it appears correctly only in other views.
If you use Wifi sync, then artworks are downloaded to "Android/data/com.ventismedia.android.mediamonkey" or to the folder where is track located (depends on MMW settings). It looks like MMW default artwork. I will ask MMW guy.
Thanks for your explanations :)
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 4:26 am
Hi, which MMW version do you use?
4.1.21.1867
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 4:26 am
Could you look at the file in MMW and see whether the artwork is shown correctly in MMW?
Yes, all artworks are displayed for all my audio files.
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 4:26 am
Is the artwork stored in file tag or file folder in MMW?
Both for all my tracks : my main storage is tag tracks then i extract it to folder.jpg for each album with Album art tagger addon (near tracks in folder album).
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 4:26 am
Is it in PNG format? We have updated PNG library recently so there could be some issues.
No it is jpg. I tried to "save to" image from tag : it result a jpg file. The file in album folder is also a jpeg file.
Ludek wrote:
Fri Jun 15, 2018 4:26 am
It would be valuable if you could zip the album folder (PC location in MMW) and upload it somewhere (Box, DropBox, FileDropper, ...) for me to test , replicate and possible fix the issue?
Done. I sent you the link by private message.

This album is just an exemple of most of my albums having the same issue : i think i have about half of my entire collection not displaying artwork in MMA (about 500 albums...).

Thanks.

Top