Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by hintergrundrauschen » Sun Jan 05, 2014 10:41 am

Great, thank you. :)

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by Ludek » Sun Jan 05, 2014 9:08 am

Solved via PM, details here: http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=11677

i.e. it was consequence of the empty box (Options -> Media Sharing -> Cache auto-converted content to: [____])

So solution is to wait for build 1686, or just fill the box that will fix the issue.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by Ludek » Fri Jan 03, 2014 11:25 am

Please attach full debug log when you are playing to your remote UPnP device.
i.e. save the log into a file in the DbgView app and share the file, either via a free sharing service (e.g. DropBox) and attach link here, OR send it as attachement to eSupport and attach ticket ID here.

Thanks.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by hintergrundrauschen » Fri Jan 03, 2014 11:20 am

Hi Ludek,

thanks for your reply. Now running latest beta on MMW and MMA. Could you tell me what to look for in the debug log?

Playing locally on MMW, I get the following output when playing a file and the playcount gets updated:

Code: Select all

00000587	17:09:54.366	[4288] 3284 DB exec SQL: INSERT INTO Played (IdSong,PlayDate,UTCOffset) VALUES (34814,41642.673545891,0.041666667) 	
00000588	17:09:54.367	[4288] 3284 DB lock successful.	
00000589	17:09:54.376	[4288] 3284 DB lock finished, took 22358.	
00000590	17:09:54.376	[4288] 3284 DB exec SQL: UPDATE Songs SET PlayCounter=2,LastTimePlayed=41642.673545891, TrackModified=41642.673545891, PlaybackPos = 0 WHERE Id=34814 	
00000591	17:09:54.376	[4288] 3284 DB lock successful.	
00000592	17:09:54.382	[4288] TEventedAutoObject Destroying, Class: TSDBApplication	
00000593	17:09:54.382	[4288] 3284 DB lock finished, took 13405.	
Playing to my remote UPnP device (today: BubbleUPnP on Android phone) I get no such data, nothing on 'playcount', 'lasttime' or any SQL UPDATE query.

Image

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by Ludek » Thu Jan 02, 2014 9:41 am

Are you sure that you used "Play to" on MMW library files?

If yes, then generate debug log (4b here: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... ?f=6&t=341 ), it should show why it is not working for you.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by nohitter151 » Sat Dec 28, 2013 7:15 pm

Not sure what to tell you. It works fine for me. What's your client? Did you generate a log? did you refresh the view after the track completed playing?

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 6:29 pm

Just tried again. Not working.

MMW --> play to --> Android / Bubble UPnP, mp3 1:11 min, mp3 2:50 min, aac 3:14 min, flac 2:50 min
MMW --> play to --> Android / UPnP Monkey, mp3 2:50 min
MMW --> play to --> Wireless UPnP Radio Pioneer XW-SMA1, mp3 1:11 min
MMW --> play to --> TV UPnP Panasonic, mp3 1:11 min
MMW --> play to --> Raspberry Pi XBMC, mp3 1:11 min

Android / MMA <-- play from MMW, mp3 1:11 min
Android / UPnP Monkey <-- play from MMW, mp3 1:11 min, aac 3:14 min, flac 2:50 min
TV UPnP Panasonic <-- play from MMW, mp3 1:11 min

I also tried disabling "update play counter" for both library and server, exiting MMW, restarting and enabling both options, again. Also executed database maintenance. Running without any scripts/extensions on Win 7.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by dtsig » Sat Dec 28, 2013 2:19 pm

It's funny .. i just tested with music and the track Last Played was updated right away .. very different from Videos <sigh>. Played# was set to 1 right away. The only thing I can think of is it was cached right away. It is a 8.7 meg file. Pretty fast. Another song 13.5 gig updated after 5 seconds .. similar to the first.
I wonder if videos and music are updating differently with dlna

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by dtsig » Sat Dec 28, 2013 2:07 pm

Are these files you are playing videos or music? Seems like mp3s right?

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by nohitter151 » Sat Dec 28, 2013 1:56 pm

hintergrundrauschen wrote:Running 1683, it doesn't seem to work for me. Would you mind checking this?

Playing through UPnP on the remote device the play counter will not update (i.e. the remote device being control point and renderer, e.g. MMA). Same for using MMW to play to a remote device (i.e. the remote device being renderer only, like my Wireless UPnP radio box).
Works fine for me too, played over Upnp to Goodplayer for iPhone/iPad.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 12:43 pm

dtsig wrote:I did notice that the Last Played didnt' get updated until the file is complete.
I played all files (music/mp3) from beginning till end.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by dtsig » Sat Dec 28, 2013 12:06 pm

As an update I just played another MMW->MMA video. I stopped it part way through and MMW did not update the Played# column or Last Played. And of course that means that the same device (not to mention any other device) playing that file MUST start from the beginning. Hope this gets *fixed* (with shared bookmark).

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by dtsig » Sat Dec 28, 2013 11:52 am

None that I know of. I did notice that the Last Played didnt' get updated until the file is complete. Where MMW updates after about 5 minutes (which I prefer). It would be nice to have bookmarking working between upnp/dlna devices.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 11:43 am

Hmmm... Is there any other relevant option than the following (set for both MMW server and MMW library)?

Image

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

by dtsig » Sat Dec 28, 2013 11:31 am

I just tried this using MMA 204 and MWW 1681 and Last Played appears to update for me. I might try another device later ..

Top