Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subsonic

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subsonic

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Peke » Thu Jan 23, 2014 4:42 pm

Yes it all worked OK on Windows version of subsonic. I'm suspecting that there is maybe a bug in ID3Lib on ajkessel Linux, as unfortunately my QNAP decided to not let me install one on it.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by rusty » Thu Jan 23, 2014 9:58 am

fwiw, I just tested with TAL (downloaded TAL podcast in MM, change the "Type" from "podcast" to "music"; and change the album artist and artist from "Chicago Public Media" to "Chicago Public Radio"; and set the track number to be equal to the episode number.

Then open the track in MP3Tag and Windows Media Player (I don't have subsonic installed). Both read the tag as expected.

Peke, when you tested this with subsonic, it worked ok?

-Rusty

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Peke » Thu Jan 23, 2014 3:44 am

Also in Tools -> Options -> Library -> tags and playlists you need to have update tagstamp enabled.

To clear things even more when changing type actual tag format is not changed but merely MMW UI presentation of TAG eg. Properties dialog is arranged to show different order of tag fields due the their importance for that file type like Composer for classical music or instead of Album an Podcast is listed when using podcast type. But in tags Metadata field names are same and defined by metadata standard.

Maybe it would be good that you send same file but one written in MMW and one with Command line so that I can compare what tags are actually written.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Lowlander » Wed Jan 22, 2014 10:45 pm

I just checked on the latest beta and just changing Type didn't update the Timestamp (which would indicate any tag writing) on the file. Thus merely changing Type should have no affect on how other programs deal with the file as nothing changes in the file.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Peke » Wed Jan 22, 2014 7:49 pm

Yes but only for Library, you need to change genre Tag also not to have podcast.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by ajkessel » Wed Jan 22, 2014 7:42 pm

But doesn't the "kind" setting impact how the other metadata tags are written? It certainly changes the metadata dialog box.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by nohitter151 » Wed Jan 22, 2014 6:16 pm

ajkessel wrote:Narrowing the issue -- I *think* it only occurs when I change the "kind" of the track from "podcast" to "music".
That doesn't update the tag though, 'Type' is a database only field.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by ajkessel » Wed Jan 22, 2014 4:18 pm

Narrowing the issue -- I *think* it only occurs when I change the "kind" of the track from "podcast" to "music".

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by ajkessel » Tue Jan 21, 2014 9:30 pm

Sorry, I should be more specific about exactly what I'm doing. After receiving the TAL podcast in MM, I make some metadata edits, specifically I change the "kind" from "podcast" to "music"; and I change the album artist and artist from "Chicago Public Media" to "Chicago Public Radio"; I set the track number to be equal to the episode number.

If you like, I can send you two mp3's of the most recent episode -- one tagged with MM that won't show up in Subsonic, and one that I retrieve with wget and tag at the command line with id3v2 that works fine.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Peke » Tue Jan 21, 2014 9:18 pm

Unfortunately whatever I do I can't replicate.

I subscribed to http://feeds.feedburner.com/Storynory?format=xml and http://feeds.thisamericanlife.org/talpodcast with MMW and subsonic 4.8 imported tracks correctly.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by ajkessel » Tue Jan 21, 2014 9:10 pm

Same problem with the most recent This American Life episode, just posted:

http://www.thisamericanlife.org/radio-a ... the-middle

(download link will work for a few days)

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by ajkessel » Thu Jan 16, 2014 10:48 pm

The three most recent TAL episodes all failed for me when processed through MM but not via wget. E.g. http://www.thisamericanlife.org/radio-a ... /good-guys

I'm using subsonic + musiccabinet 0.7.24.

MM on Windows 7 64-bit, subsonic on a Debian box.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Peke » Thu Jan 16, 2014 10:24 pm

Can you give me URL for them (in PM if they are Private) Also you haven't posted What version of Subsonic you use? I tried both with 4.8 and 4.9

Also Have you tried with Windows Version?

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by ajkessel » Thu Jan 16, 2014 9:17 pm

For what it's worth, two feeds I had trouble with were This American Life and Storynory.

Re: Podcast metadata issue - tracks not showing up in Subson

by Peke » Thu Jan 16, 2014 9:03 pm

I'm Unable to replicate on Windows installation, It will take some time to do testing and setting on QNAP (No native support but workarounds)

I tested with http://feeds.feedburner.com/Mixfreaks?format=xml and had no issues.

Top