Search found 52 matches

by bailso
Sun Mar 02, 2014 3:40 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: random sound loss
Replies: 5
Views: 624

random sound loss

Hi, I recently installed MM4.1 and MonkeyRok plug-in for the first time. I use the wasapi output plug-in. For no apparent reason when MM moves to the next track from time to time the sound is muted. If I double click on the next track in the play list all is well again. Any thoughts on what my be ca...
by bailso
Wed Dec 11, 2013 5:29 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: renaming files without losing play history
Replies: 1
Views: 251

renaming files without losing play history

I have been using MM for a long time (since MM2) and in the early days did not appreciate the value of good discipline in naming files on my hard drive. I would like now to correct all this but haven't thought of a method of preserving the play history after a rename on the hard disc. The vast major...
by bailso
Wed Dec 11, 2013 5:19 pm
Forum: Need Help with Addons?
Topic: Batch Art Finder 4.2 - Updated 03/07/2012
Replies: 1692
Views: 570387

Re: Batch Art Finder 4.2 - Updated 03/07/2012

I have just downloaded this add on and it appears to have installed correctly. However I am not getting any "hits" on the searches. I am using the default settings at this stage. Is there any other settings I could check? I particularly like the feature of being able to locate album art as a song be...
by bailso
Fri Jul 27, 2012 9:24 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: "Empty" Library and playlists, freeze on closing
Replies: 24
Views: 2569

Re: "Empty" Library and playlists, freeze on closing

It did - thanks again.

I think the major factor that puts MM at the head of the pack is the quality of this forum.
by bailso
Thu Jul 26, 2012 5:57 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: "Empty" Library and playlists, freeze on closing
Replies: 24
Views: 2569

Re: "Empty" Library and playlists, freeze on closing

Lowlander you might recall that I recently had a NAS problem. I reset the NAS and restored my music files to a different location on the NAS (which does not delete files on reset). The library can no longer associte the old entries with the new file location. Is there anyway of rectifying this with ...
by bailso
Wed Jul 25, 2012 5:27 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Sound drops out after upgrade to 4.0.6
Replies: 9
Views: 842

Re: Sound drops out after upgrade to 4.0.6

Thanks for sticking with me Lowlander. It seems my NAS may have been the problem after all. MM4 now running on both my systems with music from SSD on one (W7 and WASAPI)and external drive on another (XP and KS plug-in).
by bailso
Tue Jul 24, 2012 5:24 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Sound drops out after upgrade to 4.0.6
Replies: 9
Views: 842

Re: Sound drops out after upgrade to 4.0.6

I have now tried Foobar 2000 and J River. Foobar has same problem but J River is sounding promising. Is there anything else I could try in MM4?
by bailso
Tue Jul 24, 2012 3:27 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Sound drops out after upgrade to 4.0.6
Replies: 9
Views: 842

Re: Sound drops out after upgrade to 4.0.6

Thanks Lowlander. I had the WASAPI output plugin set to exclusive mode which was dropping out as described. I toggled it (unchecked the box) to non exclusive but this did not solve the problem. I might try another player e.g J River with WASAPI and let you know if this has the same problem.
Regards
by bailso
Mon Jul 23, 2012 3:26 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Sound drops out after upgrade to 4.0.6
Replies: 9
Views: 842

Re: Sound drops out after upgrade to 4.0.6

Yes I have a very similar problem and it is common across two systems, one running W7 64 bit and the other XP. The problem appears to be getting worse with each release of MM4 and in my case it appears to be related to the kernal streaming output plugins like Steve Monks KS, ASIO and now WASAPI. (WA...
by bailso
Wed Dec 07, 2011 3:19 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: MM4 and Bit Perfect Sound
Replies: 3
Views: 2721

Re: MM4 and Bit Perfect Sound

Thanks Otello for your thorough analysis. Firstly, yes I did use the Steve Monks KS and it worked in both XP and W7 over a couple of computers. It is interesting how installation dependent some of these software add-ons are. I think I have W7 set for exclusive mode. The one option I was unaware of w...
by bailso
Tue Dec 06, 2011 9:42 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: MM4 and Bit Perfect Sound
Replies: 3
Views: 2721

MM4 and Bit Perfect Sound

Hi All, I use a PC runing W7 64 bit and my interface to my sound system is through an M2Tech Hiface USB. Under MM3 I was successfully achieving bit perfect outpput through either the ASIO or the Kernel Streaming output plugins. I have now been using MM4 for about 3 weeks and with one exception I am ...
by bailso
Mon Aug 29, 2011 4:53 pm
Forum: Need Help with Addons?
Topic: minilyrics embedder and windows7
Replies: 1
Views: 497

minilyrics embedder and windows7

I have recently started using W7 Premium 64 bit and when I tried to instal the embedder I received an error message that the file msvcr71.dll was missing. I remember getting this message with XP and inserted that file in the system32 directory. I tried the same this time but the problem persists. An...
by bailso
Sat Jun 25, 2011 4:16 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Kernel Streaming
Replies: 12
Views: 3318

Re: Kernel Streaming

I have been using this plug in without a hitch using Windows XP for a long time. I recently purchased a netbook which runs under Windows 7 Starter. On this system I am encountering the same problem ( using the same versikon of MM3) as described in this thread. I managed to get MM3 to continue by run...
by bailso
Wed Apr 20, 2011 6:59 am
Forum: Need Help with Device Synchronization?
Topic: Android galaxy s phone
Replies: 8
Views: 1396

Re: Android galaxy s phone

My problem is now solved and sync is working. AS mentioned in an earlier post set the USB option on the Galaxy to mass storage. (For some reason I seem to get a faster sync if I also press the button on the Galaxy to allow transfers to the SD card.) Make sure you find the correct device/plugin im MM...
by bailso
Tue Apr 19, 2011 7:57 am
Forum: Need Help with Device Synchronization?
Topic: Android galaxy s phone
Replies: 8
Views: 1396

Re: Android galaxy s phone

I too have a problem. Whether I have my Galaxy USB connection set to Klies or Mass storage there is no syncing happening. I do have Samsung Klies software installed could this be causing a conflict somehow?
Regards