MM not scrobbling CDs on last.fm

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

concentric
Posts: 2
Joined: Fri Mar 06, 2009 2:31 am

MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by concentric » Mon Mar 23, 2009 2:24 am

I'm unable to scrobble CDs in last.fm using Mediamonkey. I'm finding conflicting information about whether or not CDs can even be scrobbled. Is it possible? If so, how? The CD plays fine and the track info shows up in MM, but not in last.fm.

Thanks!

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by nohitter151 » Mon Mar 23, 2009 6:42 am

What scrobbler are you using?
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

concentric
Posts: 2
Joined: Fri Mar 06, 2009 2:31 am

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by concentric » Tue Mar 24, 2009 1:40 am

I'm using Audioscrobbler v2 plugin.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by nohitter151 » Tue Mar 24, 2009 6:53 am

That plugin doesn't support CD scrobbling. You have to use the native plugin for that.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

bonzo728
Posts: 40
Joined: Tue Mar 31, 2009 7:43 pm

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by bonzo728 » Tue Mar 31, 2009 8:01 pm

nohitter151 wrote:That plugin doesn't support CD scrobbling. You have to use the native plugin for that.
I am using the native plug-in and CD's won't scrobble. MP3's work though. This was never a problem with iTunes. Is there something I am missing? I don't see why it would work with one program and not another. I really don't want to switch back to iTunes.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by nohitter151 » Tue Mar 31, 2009 9:00 pm

bonzo728 wrote:
nohitter151 wrote:That plugin doesn't support CD scrobbling. You have to use the native plugin for that.
I am using the native plug-in and CD's won't scrobble. MP3's work though. This was never a problem with iTunes. Is there something I am missing? I don't see why it would work with one program and not another. I really don't want to switch back to iTunes.
What version of the plugin do you have? Are you sure you have the MM native plugin (i.e. not the one available from last.fm website)
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Lowlander
Posts: 46281
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by Lowlander » Tue Mar 31, 2009 11:10 pm

I assume the CD needs to be found on FreeDB (ie have track information) for it to be able to be scrobbled?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

bonzo728
Posts: 40
Joined: Tue Mar 31, 2009 7:43 pm

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by bonzo728 » Wed Apr 01, 2009 4:02 pm

nohitter151 wrote:
bonzo728 wrote:
nohitter151 wrote:That plugin doesn't support CD scrobbling. You have to use the native plugin for that.
I am using the native plug-in and CD's won't scrobble. MP3's work though. This was never a problem with iTunes. Is there something I am missing? I don't see why it would work with one program and not another. I really don't want to switch back to iTunes.
What version of the plugin do you have? Are you sure you have the MM native plugin (i.e. not the one available from last.fm website)
I was able to get a response from support and downloaded the newest beta version of Mediamonkey http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 34522&sd=d
and the native Last.fm plugin http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 32&start=0

Now not only do my CD's not scrobble, but my MP3's in my library won't anymore either. When I look at the log file it says 'NowPlaying ok'. So what is the problem?

Previously I had two plugins installed for last.fm, the other one was for the Last.fm client ( I like having the last.fm player show info about the bands I listen to...if I can't have this feature with MM, no big deal). I noticed that tracks were being scrobbled twice in a row and I am assuming this is the culprit.

Is there something else I need to download or is there something I am doing wrong?

Lowlander
Posts: 46281
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by Lowlander » Wed Apr 01, 2009 6:03 pm

When using the MediaMonkey last.fm script you can't use any additional scrobbler plugins or the last.fm client.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

stoney end
Posts: 16
Joined: Sat Apr 04, 2009 3:35 am

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by stoney end » Sat Apr 04, 2009 6:18 am

I'm having the same problem, and I'm not using the last.fm client, I have no other scrobbling plugins, and I have the latest MM beta and the corresponding native last.fm plugin. :evil: I really want it to scrobble my CDs, so what do I do?

EDIT: Errrr, n/m. It was a lag on last.fm's part. :oops:

Lowlander
Posts: 46281
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by Lowlander » Sat Apr 04, 2009 10:30 am

Just to confirm you have MM 3.1.0.1232 and the last.fm 1.0.2.13 plugin?
Make sure you restart MM after installing the plugin and please report any issues with the beta plugin in the Beta forum. Also check out the various topics on this already created in the beta forum.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

stoney end
Posts: 16
Joined: Sat Apr 04, 2009 3:35 am

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by stoney end » Thu Apr 09, 2009 7:16 am

I WAS using the beta, but when I had nothing but problems with it, I went back to the version available on the main site - 3.0.7.1191. And I got the native last.fm plugin that works with that. The beta version scrobbled my CDs, and this one appears to - I can check my last.fm page and it'll tell me the track's playing, but when it's done, it's not added to my scrobbled tracks. Is there any way to fix this without having to go back to the beta?

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by nohitter151 » Thu Apr 09, 2009 8:57 am

stoney end wrote:I WAS using the beta, but when I had nothing but problems with it, I went back to the version available on the main site - 3.0.7.1191. And I got the native last.fm plugin that works with that. The beta version scrobbled my CDs, and this one appears to - I can check my last.fm page and it'll tell me the track's playing, but when it's done, it's not added to my scrobbled tracks. Is there any way to fix this without having to go back to the beta?
That was a bug with the old plugin. I don't know what problems you could possibly have had with the beta. Maybe now that its a release candidate you could try it again...
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

stoney end
Posts: 16
Joined: Sat Apr 04, 2009 3:35 am

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by stoney end » Thu Apr 09, 2009 12:41 pm

It would freeze and lock up for 5-10 seconds at the end of almost every track - especially on CDs. (To be fair, the old version sometimes did too, but not every track, and not for this long. I know part of it's just a need for more RAM.) And it constantly crashed for no real reason.

Perhaps once it's released, I'll have my RAM upgrade and I can see if that solves some of my issues. I'm sure it'll solve a big portion of the locking up after tracks play, but idk about the crashing.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM not scrobbling CDs on last.fm

Post by nohitter151 » Thu Apr 09, 2009 3:49 pm

stoney end wrote:It would freeze and lock up for 5-10 seconds at the end of almost every track - especially on CDs. (To be fair, the old version sometimes did too, but not every track, and not for this long. I know part of it's just a need for more RAM.) And it constantly crashed for no real reason.

Perhaps once it's released, I'll have my RAM upgrade and I can see if that solves some of my issues. I'm sure it'll solve a big portion of the locking up after tracks play, but idk about the crashing.
Well if it crashed you really could have helped the developers with a debug log. The whole point of a beta is to iron out any errors...
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Post Reply