MM scanning folder prob

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

MM scanning folder prob

Post by tigertales » Mon Apr 20, 2009 3:59 am

Using MM 3.0.1.1227 .... (i thought it was BETA, but it doesnt say so).

I'm scanning folders off an external HD, and although the files are visible in explorer, MM fails to pick them up.

Eg - explorer shows tracks 1 through 12, but MM doesnt want to add them all.

Any reason why this might be??

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM scanning folder prob

Post by nohitter151 » Mon Apr 20, 2009 6:44 am

3.0.1.1227? The current version is 3.0.7.1191, looks like you're running an outdated version.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

Re: MM scanning folder prob

Post by tigertales » Mon Apr 20, 2009 8:48 pm

mmmm, so if i update, is that gonna stuff up my scrobbling that I had so much trouble with a while back??

And is the version really the issue?

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM scanning folder prob

Post by nohitter151 » Mon Apr 20, 2009 9:12 pm

tigertales wrote:mmmm, so if i update, is that gonna stuff up my scrobbling that I had so much trouble with a while back??

And is the version really the issue?
If its scrobbling that is a problem, then certainly it matters. I don't know what scrobbler plugin you are using but the new plugin is only compatible with MM3.1 (not 3.0.1)
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

Re: MM scanning folder prob

Post by tigertales » Tue Apr 21, 2009 1:32 am

Thanks NH.

I had a problem scrobbling a month back, which you helped me solve.

My current problem is the scanner doesn't pick up all the FLAC files in 'some' folders. - I wouldn't have thought a slight version difference would be the problem.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM scanning folder prob

Post by nohitter151 » Tue Apr 21, 2009 6:26 am

tigertales wrote:Thanks NH.

I had a problem scrobbling a month back, which you helped me solve.

My current problem is the scanner doesn't pick up all the FLAC files in 'some' folders. - I wouldn't have thought a slight version difference would be the problem.
I honestly don't know, but it certainly could be the problem. You should at least update to the current version from the website (3.0.7 if not going to the beta version).

Perhaps it would be wise to move the flac files that won't be scanned to your local hard drive, then scan to see if there is some connection issue.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Lowlander
Posts: 46404
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM scanning folder prob

Post by Lowlander » Tue Apr 21, 2009 7:51 am

It might also be caused by some special characters that these FLAC files contain that causes them not to be scrobbled.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

Re: MM scanning folder prob

Post by tigertales » Wed Apr 22, 2009 2:58 am

well that stuffed everything up... downloaded the latest trial version... now database is corrupted, and despipete completely removing and uninstalling everything, i cant get it to play music.

Next suggestion?

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

Re: MM scanning folder prob

Post by tigertales » Thu Apr 23, 2009 9:58 pm

OK, how do I do a complete re-install?? - I keep getting a database read error and cant play anything.

Lowlander
Posts: 46404
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM scanning folder prob

Post by Lowlander » Thu Apr 23, 2009 10:04 pm

See this for a clean install.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

Re: MM scanning folder prob

Post by tigertales » Fri Apr 24, 2009 12:28 am

Thanks LL, that worked once i located the DB files.

So now I'm back on a trial version 3.0.7.11. But this doesnt have scrobbling (last fm) - whats the best way to scrobble in this version.... or do I have to rload the BETA?? (forgot how i did that last time??)

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: MM scanning folder prob

Post by nohitter151 » Fri Apr 24, 2009 6:28 am

The best option with MM 3.0 is option 2 from here:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 72#p148972

The best option for 3.1 would be option 3:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 72#p148972
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

tigertales
Posts: 46
Joined: Mon Dec 15, 2008 2:02 am

Re: MM scanning folder prob

Post by tigertales » Sat Apr 25, 2009 12:39 am

thankyou muchly

Post Reply