Why does MediaMonkey not play the whole song?

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

eboyer93
Posts: 25
Joined: Thu Mar 26, 2009 8:07 pm

Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by eboyer93 » Thu Aug 13, 2009 12:23 am

MediaMonkey does not play the whole song but skips over to the next when it reachs the first second of silence at the end of the song. Is there a way to stop it from doing this?

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Eyal » Thu Aug 13, 2009 4:44 pm

Yes, set the Output plugin accordingly: Tools|Options|Player|Output plugins->MM Directsound output->Configure.
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

eboyer93
Posts: 25
Joined: Thu Mar 26, 2009 8:07 pm

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by eboyer93 » Fri Aug 14, 2009 1:10 am

Ok Thanks.

eboyer93
Posts: 25
Joined: Thu Mar 26, 2009 8:07 pm

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by eboyer93 » Fri Aug 14, 2009 1:19 am

Does it matter if I disable all the options except for hardware acceleration?

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Eyal » Fri Aug 14, 2009 1:29 am

These are only options. Matter of taste. You're the master! :)

Note that some options require stop & restart playing to take effect.
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

eboyer93
Posts: 25
Joined: Thu Mar 26, 2009 8:07 pm

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by eboyer93 » Mon Aug 24, 2009 9:08 pm

None of these settings will edit or do anything to my files. right?

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Eyal » Mon Aug 24, 2009 9:16 pm

eboyer93 wrote:None of these settings will edit or do anything to my files. right?
Right. Plugins options only specify how MM should handle and redirect the sound to sound device(s).
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

eboyer93
Posts: 25
Joined: Thu Mar 26, 2009 8:07 pm

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by eboyer93 » Mon Aug 24, 2009 9:38 pm

sorry i am a little paranoid.

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Eyal » Mon Aug 24, 2009 9:52 pm

Don't be afraid, it's only a computer. A machine, a big calculator without any real intelligence.
Computer is only doing what you tell him to do.
Like I said, you are the master. :wink:
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

pvpeacock
Posts: 11
Joined: Mon Jan 15, 2007 9:19 pm
Location: Long Beach, CA

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by pvpeacock » Wed Aug 26, 2009 11:59 am

I'm having a similar problem. Some songs will be playing fine and will then just skip in the middle to the next song. These are all FLAC files which play fine at home on my Sonos system, so I doubt it's the track itself. Any thoughts/suggestions would be appreciated. :D
I'm a Monkey!

Lowlander
Posts: 46102
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Lowlander » Wed Aug 26, 2009 6:50 pm

Did you disable crossfading and silence removal? If so try switching output plugin or change the sound device used.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

pvpeacock
Posts: 11
Joined: Mon Jan 15, 2007 9:19 pm
Location: Long Beach, CA

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by pvpeacock » Wed Aug 26, 2009 7:02 pm

Crossfade is off and I have tried changing output plugin, but to no avail. I don't know where to find silence removal or how to change the sound device. Any help would be appreciated. Thanks
I'm a Monkey!

Lowlander
Posts: 46102
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Lowlander » Wed Aug 26, 2009 7:06 pm

Tools > Options > Output Plug-ins, highlight the enabled output plugin and Click the Configure button.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

pvpeacock
Posts: 11
Joined: Mon Jan 15, 2007 9:19 pm
Location: Long Beach, CA

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by pvpeacock » Wed Aug 26, 2009 7:22 pm

Thanks, I tried turning off the silence removal and changing the sound device, but the song still skips at exactly 1:30 into it every time I play it. This only happens with a dozen or so songs, so I wonder if there's something wrong with the copy of the song I have on this computer. Hmmmmmm? Thanks.
I'm a Monkey!

Lowlander
Posts: 46102
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Why does MediaMonkey not play the whole song?

Post by Lowlander » Wed Aug 26, 2009 7:23 pm

You could try sending a copy of a song with this issue to support. Does this also happen when playback is stopped and you play one of these problem songs?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Post Reply