Page 1 of 1

MM ";" artist seperator and XBMC

Posted: Fri Jul 16, 2010 4:05 pm
by Belgrath
Hi all,

Long time user of MM, but new user of XBMC. Is there anyone here that uses both programs as I'm trying to figure out how to get XBMC to recognize our ; seperator when it comes or artist,album artist, tags.

Many thanks ahead of time.

Re: MM ";" artist seperator and XBMC

Posted: Mon Jul 19, 2010 10:43 am
by Belgrath
No XBMC users here?

Re: MM ";" artist seperator and XBMC

Posted: Mon Jul 19, 2010 10:52 am
by Bex
I saw your posts at xbmc's forum. MM displays the configured multiple separator (default is ;) in the library but that is not what is written to the tag of the file. For mp3 I believe it's a / that is the standard. Try to change the setting in xbmc from ; to / (as others already have proposed) and I'm sure it'll work.

Re: MM ";" artist seperator and XBMC

Posted: Mon Jul 19, 2010 8:30 pm
by Belgrath
Bex wrote:I saw your posts at xbmc's forum. MM displays the configured multiple separator (default is ;) in the library but that is not what is written to the tag of the file. For mp3 I believe it's a / that is the standard. Try to change the setting in xbmc from ; to / (as others already have proposed) and I'm sure it'll work.
Yeah I've tried a few things.

my advanced settings is set to the following

Code: Select all

<advancedsettings>
  <musiclibrary>
    <itemseparator>; </itemseparator> 
  </musiclibrary>
</advancedsettings> 
Each time I update the advanced settings I shutdown XBMC, nuke the music database and rebuild a new one. I've tried whitespaces in the advanced file, I've tried / \ with and without various quotes etc etc. I unfortunately continue to see non separated artists :(

arghhhh. I'm sure its something silly that I'm doing. Do you have an advanced settings file... if so can you post a clippet of it?

Thanks ahead of time,
Belg

Re: MM ";" artist seperator and XBMC

Posted: Mon Jul 19, 2010 11:11 pm
by Belgrath
figured it out.. MM actually stores a / in the actual MP3 and not a ;
And I had my settings file in the wrong directory :p