"MediaMonkey has stopped working" message

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

millardfarmer
Posts: 4
Joined: Sat Jun 18, 2011 10:29 pm

"MediaMonkey has stopped working" message

Post by millardfarmer » Mon May 27, 2013 12:15 am

5-15 times a day MediaMonkey suddenly stops and a small popup window says: "MediaMonkey has stopped working. A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available. Close Program"

I then have to click on the "Close Program" and then go back and open MM again. MM starts back up OK and runs for awhile, but ultimately shuts down again and again and again.

I am using version: 4.0.6.1501 MediaMonkey Gold.
Last edited by Lowlander on Mon May 27, 2013 10:22 am, edited 1 time in total.
Reason: Moved to correct forum

Lowlander
Posts: 44869
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Lowlander » Mon May 27, 2013 10:22 am

I suggest you upgrade to the latest version which is MediaMonkey 4.0.7. If the problem still occurs capture it in a debug log (step 4b) and attach it to a support ticket: http://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=69
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

millardfarmer
Posts: 4
Joined: Sat Jun 18, 2011 10:29 pm

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by millardfarmer » Mon May 27, 2013 3:13 pm

I have tried numerous times to donload the latest version but I always get the following error report:
C:\Program files (x86) MediaMonkey.exe
An errror ocurred while trying to replace the existing file:
Delete failed; code 5
Click Retry to try again, Ignore to skip the file (not recommended), or abort to cancel.

I can click retry all day and I keep geting the same message again and again.

I have 43,000 songs in my library. Could that have anything to do with it?

Lowlander
Posts: 44869
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Lowlander » Mon May 27, 2013 3:15 pm

Restart the PC and try to install again. The amount of files isn't that large and should not be an issue.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

millardfarmer
Posts: 4
Joined: Sat Jun 18, 2011 10:29 pm

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by millardfarmer » Tue May 28, 2013 2:02 pm

Thanks for your help. I was able to install the newest version of MM. I was tryiung to install with MM open, that was the problem with installing. After installing 4.0.7.1511, it still does the same thing as described above. This is really frustrating having to restart MM 10 times a day.

I am running Windows 7

Lowlander
Posts: 44869
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Lowlander » Tue May 28, 2013 2:08 pm

In that case you should capture a debug log of it as suggested above.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

millardfarmer
Posts: 4
Joined: Sat Jun 18, 2011 10:29 pm

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by millardfarmer » Wed May 29, 2013 8:10 pm

I see where you mention capturing a debug log (step 4b). I'm sorry but I don't know what is meant by "step 4b"

Lowlander
Posts: 44869
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Lowlander » Wed May 29, 2013 8:37 pm

Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Dan Daulton

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Dan Daulton » Mon Mar 16, 2015 11:15 am

i am having the same thing happen to me

MMFrLife
Posts: 2774
Joined: Fri Oct 26, 2012 9:04 pm

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by MMFrLife » Mon Mar 16, 2015 2:16 pm

If it is "exactly" the same thing, have you tried any of the suggestions above?
MM user since 2003 (lifetime since 2012) "Trying to imagine life without music gives me a headache"
track properties; dir/fn mask configurations; check out ZvezdanD's scripts
MMW 4.1.18.1842b; fav scripts > RegExp Find & Replace 5.1.0; Magic Nodes 5.1.0; Advanced Duplicate Find & Fix 3.8.2;
Backup 6.0; Clear Now Playing Button 1.2
...always back it up, especially before doing anything major!!!
Win. explorer alt. for power users [free]; great file/folder renamer [used by nasa]

wazzer150864
Posts: 13
Joined: Tue Aug 18, 2009 2:19 am

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by wazzer150864 » Mon Oct 23, 2017 4:17 pm

Hi, not sure if this ever got resolved but it has started happening to me tonight. I have the latest version of gold MM and running on the latest version of Microsoft office.

As the very 1st person in the thread describes, open MM fine OK for 2 or 3 minutes then start to tag something and the dialog box advising MM has stopped working. Tried all the steps listed here and have a bug report to send

Paul

Peke
Posts: 11267
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Peke » Mon Oct 23, 2017 5:19 pm

May I suggest that you install latest Debug version from http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 54426&sd=d and if freeze happen try to ignore the msg and try to click on MMW window to trigger Error dialog with Bug report.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

MFI

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by MFI » Fri Nov 24, 2017 6:58 am

Same problem here. Works for a little while then stops. Now nothing. I spent $50.00 for this? Who has time for this.

Peke
Posts: 11267
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: "MediaMonkey has stopped working" message

Post by Peke » Thu Dec 07, 2017 11:30 am

In any cases of freeze MMw debug versions have timeout and triggers to send us feedback and exact point where freeze happen.

See my reply in http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 63#p440363
Best regards,
Pavle
MediaMonkey lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add Images to forum

Post Reply