How to Open Playlists Directly?

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

How to Open Playlists Directly?

Postby ReggieB » Sat Oct 21, 2017 11:43 am

Hi all, I have a question about playlists. Is there any way to open MediaMonkey playlists as if opening a M3U playlist? For example, if a create an M3U playlist then double click it, it will automatically start playing all the songs in the playlist in MediaMonkey. But since MediaMonkey's playlists aren't really individual files, I don't know of any way to automatically open MediaMonkey and play them.

Does anyone know of a convenient way to automatically open and play a playlist in MediaMonkey? Maybe I can make a shortcut that MediaMonkey recognizes as a playlist? Or another acceptable option would be for MediaMonkey to store all playlists as M3U files in a folder somewhere. Will these or any other options help me open and play playlists directly? Thanks in advance.
ReggieB
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 21, 2017 11:41 am

Re: How to Open Playlists Directly?

Postby Lowlander » Sat Oct 21, 2017 2:34 pm

MediaMonkey Playlists are stored in the database itself. Thus you can't open them as individual files. You can export them to M3U though (Tools > Scripts > Export All Playlists).
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43409
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: How to Open Playlists Directly?

Postby Peke » Sat Oct 21, 2017 6:24 pm

Hi,
You can try to use my Old Script viewtopic.php?f=2&t=6042&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Best regards,
Pavle
MM Core Developer and Admin of free MediaMonkey extensions Hosting
Image
Image
Peke
 
Posts: 10441
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia

Re: How to Open Playlists Directly?

Postby rovingcowboy » Sun Oct 22, 2017 5:15 pm

go for peke's script i'm still using it after what? now 15 years?? or so just open mm first or the script won't play mm has to be open to see the script commands to start. :D
roving cowboy / keith hall. My skins viewtopic.php?f=9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at viewtopic.php?p=44008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.
rovingcowboy
 
Posts: 14149
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)


Return to Need Help? (mmw)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests