MM Not Responding

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

MM Not Responding

Postby Bunter » Thu Jan 25, 2018 5:50 pm

I've been using MM for years now. I had a windows 7 pc and ripped my CD's to an external Seagate 4TB HDD (I have 3.8 TB still available space). I was able to rip and play CD's with no problem except for one cd I wasn't able to rip (which I never ripped into the system as it wouldn't read on the drive). I recently got a new Dell XPS pc running Windows 10. I downloaded MM Gold for which I have a lifetime license and am running version 4.1.19.1859. I connected the external HDD and had no problems playing my music.

Today, I attempted to rip 3 CD's onto the external HDD and the ripping process went off without a hitch. The problem occurs when I attempt to play the newly ripped tracks. MM locks up and becomes "not responding". I ended the process and restarted the computer and MM. I then deleted the 3 newly ripped titles and closed MM. I launched it again and tried to rip them again and once again the process went off without a hitch. When trying to play them back the same result occurred and I had to restart the computer. Upon restart, I "removed" the 3 newly ripped CD's by right clicking and removing each track. I closed MM and launched MM. Everything works fine and I can playback any of the files I had installed from the old computer onto the external HDD. Any idea what could be causing the new ripping process to create files to be unable to be played?

I listened to all three CD's in my car stereo and played them again using MM when the disc was in the tray. It's only when I attempt to play the tracks from the external HDD that it locks up MM yet all the old files on the HDD work fine. MM shows that I have 50,380 files, 211.4 GB, 3657:10 atm with the 3 cd's not in the listings.

Any help would be greatly appreciated.
Bunter
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 25, 2018 5:20 pm

Re: MM Not Responding

Postby Lowlander » Mon Jan 29, 2018 12:42 pm

What format (extension) did you Rip them to?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43766
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM Not Responding

Postby Bunter » Mon Jan 29, 2018 4:40 pm

All my old rips and the new rips were ripped as MP3 with bit rates varying from 128 - 196kbps. Since I've deleted the new rips, I'm not sure what bit rate they were at but I know they were MP3 format.
Bunter
 
Posts: 2
Joined: Thu Jan 25, 2018 5:20 pm

Re: MM Not Responding

Postby Lowlander » Tue Jan 30, 2018 12:12 pm

Try to play one of the new Rips by opening it from Explorer with MediaMonkey. Does it still fail?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43766
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5


Return to Need Help? (mmw)

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 20 guests