Page 1 of 1

Music Playback

Posted: Thu Feb 22, 2018 12:41 am
by wpsnts
As a song comes to an end before it goes to the next it plays a bit of the end a second time before starting the next track. Hope that makes sense. I have tried for several years to correct this with no success. Crossfade is turned off. Has happened on the last three computers that I have had.

Dave

Re: Music Playback

Posted: Thu Feb 22, 2018 7:44 am
by yarguy
There are two places in MM where one can control crossfade: under Play on the menu bar and under Tools > Options > Playback Rules. Do you have Crossfade turned off in both these places? Also under Playback Rules, the crossfade rule has to be set separately for each type (Music, Classical Music, etc.).

Re: Music Playback

Posted: Thu Feb 22, 2018 12:06 pm
by Lowlander
Try switching to a different Output Plugin and make sure that the correct Sound Device in your PC is selected. It also can help to update the drivers for the Sound Device.

See: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... -corrupted

Re: Music Playback

Posted: Tue Feb 27, 2018 5:33 pm
by wpsnts
Lowlander,
Your suggestion seems to be working. I hope that it sticks.
As Gomez from the Addams Family used to say, "I'm feeling much better now"

Dave

Re: Music Playback

Posted: Tue Feb 27, 2018 5:48 pm
by wpsnts
Well I thought that it was working. I spoke too soon. Never did this when I first started using MM years ago.

Re: Music Playback

Posted: Tue Feb 27, 2018 8:54 pm
by Peke
Hi,
Have you tried to install clean separate portable MMW (for testing you can skip initial first start wizard) to for example c:\MMWTemp and see if it behave same when you play few tracks by simply drag and drop onto MMW player?

Re: Music Playback

Posted: Wed Feb 28, 2018 9:48 pm
by wpsnts
Peke,
You lost me. I'm not real computer savy.
I've looked on the web for what you call "portable MMW" and find nothing. I've looked on the C drive for what you call "c:\MMWTemp" and find nothing. I've looked in the program folder for MM and find nothing.
Over the past several years I have deleted MM from the various computers that I've had, cleaned up any leftover registry entries, reboot and then installed a fresh copy of MM.
Years ago when I first installed MM it worked fine then one day it started to playback incorrectly.
Hmm

Re: Music Playback

Posted: Thu Mar 01, 2018 3:15 am
by Peke
Hi,
When you start MMW installation wizard you will see that you can check PORTABLE INSTALLATION and then enter destination Path. It is simple as that.