PrettyPictures (Album Art Browser) [MM 3]

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

Mrcapo
Posts: 10
Joined: Wed Jan 23, 2008 9:50 am
Location: England

Post by Mrcapo » Wed Feb 20, 2008 5:49 am

I think its making me nuts. I have loads other things (Study + work etc) I should be thinkin about but my brain keeps coming back to your script!!

gab
Posts: 328
Joined: Tue Oct 11, 2005 1:20 pm

Post by gab » Wed Feb 20, 2008 7:49 am

Dale - The new version now works for me (thanks). Unfortunately, only a few of my albums are actually displaying the album art. The art is stored in the tags and is visible in the album art panel but not in PP. Any ideas

gab
Posts: 328
Joined: Tue Oct 11, 2005 1:20 pm

Post by gab » Wed Feb 20, 2008 7:55 am

spoke to soon. closed down mm3 and reopened it and pp just started flickering and crashed mm. oh well.

DaledeSilva
Posts: 893
Joined: Sun May 28, 2006 4:22 am
Location: Australia
Contact:

Post by DaledeSilva » Wed Feb 20, 2008 8:00 am

gab wrote:spoke to soon. closed down mm3 and reopened it and pp just started flickering and crashed mm. oh well.
that's bizarre.. are you sure that MM closed properly.. in the past sometimes MM hasn't closed properly for me and when I've opened it again it's popped up the same window and then closed like it was supposed to.

Dale.
My Plugins: PrettyPictures [v0.9.2], Forget Crossfade [v1.0], Behind Titlebars [v0.9], Filter Nodes [v1.0.1], View Mode [1.0], BPM.tapper [v1.0]
My Site: http://www.ublik-om.net

Wargazm
Posts: 161
Joined: Thu Dec 06, 2007 10:52 am

Post by Wargazm » Wed Feb 20, 2008 12:25 pm

I ended up removing it on my home desktop. hopefully there's some workaround posted for the issues I was having soon.

gab
Posts: 328
Joined: Tue Oct 11, 2005 1:20 pm

Post by gab » Wed Feb 20, 2008 1:28 pm

If I open MM and select PP from the View menu, the PP pane is displayed and immediately begins flickering. MM locks up and freezes. I have to force an MM shut down and reopen it.

DaledeSilva
Posts: 893
Joined: Sun May 28, 2006 4:22 am
Location: Australia
Contact:

Post by DaledeSilva » Wed Feb 20, 2008 7:45 pm

gab wrote:If I open MM and select PP from the View menu, the PP pane is displayed and immediately begins flickering. MM locks up and freezes. I have to force an MM shut down and reopen it.
hi gab, can you try something.

If you can, got to tools / options.. and down the bottom, click on the prettpictures settings node (you might not be able to do this because it will automatically open the PP window).

in here, set:

Smoothing during minimise and maximise = 1
Smoothing during opening and closing = 1

click apply window settings.

If you can't do that, then find your Mediamonkey.ini and change these settings:

smoothWindow=1
smoothWindowVisible=1

if you're on vista, the ini file will be somewhere like:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\MediaMonkey\


let me know if that makes a lick of difference for ya.
Dale.
My Plugins: PrettyPictures [v0.9.2], Forget Crossfade [v1.0], Behind Titlebars [v0.9], Filter Nodes [v1.0.1], View Mode [1.0], BPM.tapper [v1.0]
My Site: http://www.ublik-om.net

jhferry
Posts: 11
Joined: Tue Jan 15, 2008 1:07 pm

Post by jhferry » Wed Feb 20, 2008 11:09 pm

Got it installed on Vista with the new update. When I click on the album art it doesnt nothing. Even If I right click it and go to album.

callmetom
Posts: 90
Joined: Sun Jul 15, 2007 12:18 pm

Post by callmetom » Thu Feb 21, 2008 3:12 am

jhferry wrote:Got it installed on Vista with the new update. When I click on the album art it doesnt nothing. Even If I right click it and go to album.
Same with me on Windows XP - SP2 !

No Solution yet ?
My Specs:
Windows XP / SP2
Always latest MM version
Sorry for my sometimes bad english (-:

DaledeSilva
Posts: 893
Joined: Sun May 28, 2006 4:22 am
Location: Australia
Contact:

Post by DaledeSilva » Thu Feb 21, 2008 9:19 am

no.. no solution.. I've tried a number of things..
It's really off my chart... if anyone can test it out.. or has someone they can ask that might know, please do so..
I guess we really have to get as many details as possible from those affected to find the common cause of the problem.

I'll start:

Operating System:
Windows Vista
Internet Explorer Version:
Internet Explorer 7.0.6000.16609
Virus / Security Software:
avast 4.7 Home Edition
Other Programs:
Registry Mechanic 5.2.0.310
Spybot - Search & Destroy 1.5.2.20
Java (TM) 6 Update 3
Last edited by DaledeSilva on Thu Feb 21, 2008 6:26 pm, edited 1 time in total.
My Plugins: PrettyPictures [v0.9.2], Forget Crossfade [v1.0], Behind Titlebars [v0.9], Filter Nodes [v1.0.1], View Mode [1.0], BPM.tapper [v1.0]
My Site: http://www.ublik-om.net

indescribable
Posts: 55
Joined: Fri May 04, 2007 10:44 pm

Post by indescribable » Thu Feb 21, 2008 10:18 am

My problems :
Settings do not change/save
Cannot browse to album/artist
PP does not reopen sometimes
Think thats it... or rather thats all i paid attention to :D

OS : Win XP SP2
Browser : Firefox 2.0.0.12
Security : Kasperksy Internet Security 7
† ιη∂εš¢яιвαвℓє™

fizzjob
Posts: 401
Joined: Fri Mar 30, 2007 12:37 pm

Post by fizzjob » Thu Feb 21, 2008 10:28 am

My apologies if this has been posted before, but I didn't notice it...

Pretty Pictures seems to put all artists with leading "The"s into the "T" section - is there a sort option that can override this?
Image

magicalpig
Posts: 253
Joined: Sat Nov 03, 2007 9:06 pm
Location: Thibodaux, LA

Post by magicalpig » Thu Feb 21, 2008 10:49 am

Dale, does PP uses the Java platform? I thought it was a flash-kind of stuff.

Victor.
Last edited by magicalpig on Thu Feb 21, 2008 12:04 pm, edited 1 time in total.

Guest

Post by Guest » Thu Feb 21, 2008 11:30 am

The images in pretty pictures don't seem to be the same quality as the original folder.jpg file. Is there way to improve the quality of the images ? Currently they all look grainy.

Guest

Installation

Post by Guest » Thu Feb 21, 2008 5:34 pm

firstly, thanks Dale for this.

I'm currently loving MM3 having come back to it from WMP11. I'm trying out everyones scripts - thanks all for all the effort. My query is installing Pretty Pictures....Being a bit of a novice I'm having a little drama installing PP. I've extracted the folder to MM\scripts and I've tried different configurations of what I've put into MM\scripts\auto - but it either has no effect or I get a little window on top of MM in the top left hand corner. Any ideas?

Cheers

Alf

Post Reply