Page 60 of 66

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Sun Jan 13, 2013 11:40 pm
by Belgrath
BKKKPewsey wrote:I am running those scripts, except clear field, with 3 versions of MM np (MM3, MM4.07 & MM4.1 beta)
However only MM3 is a regular install, the others are both portable.
I think the script installers get confused at which place their setting files should go when you have more then 1 monkey on board.
If you uninstall MM3 I would expect the scripts would then install ok or install MM4 as portable which keeps all the settings in that folder (nothing in app data)
:)
Is there a link somewhere on the forums that would guide me on how to properly manage multiple installations of MM. Also I do have other scripts that are working fine on both so I'm not sure why these would act any different during the installation. Can I simply copy some of the scripts from my mm3 folder and overwrite what is in my mm4 script folder?

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Tue Jan 15, 2013 4:26 am
by trixmoto
See my response in the "Batch Art Finder" thread.

Genrefinder won't return any results for artist mode

Posted: Sun Mar 17, 2013 7:18 pm
by solo247
I've tried using the genrefinder script and can't seem to get any hits in artist mode. The only time I get any results is in Track mode, but the results are all over the place. I've tried it with and without white lists, but it's not working in Artist mode at all. I'm not sure what I'm doing wrong.

I've played with several different settings with no joy, but current settings are as follows:
Log Level: 1-Basic
Run Mode: Artist
Confirmation: Never
Use top results: 0
Minimum match: 0
Unknown Playlist: 0
Unknown Action: Nothing
Seed Artist: Artist
Automatically Run: Never
after (seconds): 0

[checked] tag with multiples
[checked] check library before querying
[checked] clear cache before every run
[checked] ignore values which are decades

Update Lists:
Genre: None

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Tue Mar 19, 2013 4:23 am
by trixmoto
Try setting the log level a little higher and then checking out the logfile - this should explain.

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Wed Mar 20, 2013 12:25 am
by Fungud
A very nice and beautiful thing here.

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Fri Apr 12, 2013 11:48 pm
by md123180
Just a fun thing, and one that made me laugh...

If you have "Boombox" by The Lonely Island, put it through GF... Nice little easter egg, I suppose.

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Mon Apr 22, 2013 3:23 pm
by oddBeat
Im sorry, but this is not working for me, but i wish it would. :(
Im always getting - no suggested changes. (when confirmation is enabled)
What Im doing wrong?

My settings are like this:
Image

from the log:

Code: Select all

23:22:12 OnPlay...
23:22:12 Runmode:tracks
23:22:12 Genre has no list (all values will be accepted)
23:22:12 Auto-translate...
23:22:13 Genre: FAVORITES=
.....
.....
.....
23:22:13 Multiple values...
23:22:13 Artist seed field is PUID (Custom5)...
23:22:13 @http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?method=track.getTopTags&api_key=6cfe51c9bf7e77d6449e63ac0db2ac24&artist=fe34b912%2D4a28%2D8d84%2D6659%2D133f30683e4a&track=La+Isla+Bonita
23:22:14 (Timeout)
23:22:14 Clearing up...
23:22:14 Seconds:1.23
23:22:14 Queries:1
23:22:14 Sec/Query:1.23
23:22:14 Confirmation...
update:
Changed to Artist from PUID and it is working now :D , but why PUID can't do the job? I guess it would be much more accurate?

Thnx,
Roger

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Sat Apr 27, 2013 2:07 pm
by trixmoto
This script uses the Last.Fm webservices, so the value that is used for the query always needs to be the artist name. Switching to use a PUID field does not use the PUID to do a PUID lookup, it uses the PUID to do an artist lookup, which is why you were getting no results.

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Mon May 27, 2013 3:10 am
by ekyonn
Hello & congratulations for your script.
I wish there could be an option like "choose the name of the tag where to write" that we could leave unchanged our existing "genre" tags and write your new keywords in a/some different tags named <STYLE> or <MOOD> or <OCCASION> or <KEYWORDS> for example ...
It would be such a great feature that foobar2000 does not have yet out of the box ...

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Tue May 28, 2013 6:49 am
by trixmoto
This is exactly what the script does. In the "Lists" settings panel there is a dropdown to determine which field you are updating, Genre is just the default.

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Thu Jun 27, 2013 6:22 am
by josch
hello and thx for the great work,

first of all, sorry for my bad english. i wish that genrefinder does not change the value if it already in the white list.

Settings:
Run Mode: "Track"
Confirmation: "Never"
Use top results: 0
Minimum: 0
Unknown playlist: ""
Unknown action: "Nothing"
Seed artis: "Artist"
Autom. run: "OnPlay"
after (seconds): 2

All checkboxes except "Show toolbar button" are unchecked.

Genre|White|Pop;Rock/Pop;Blues

an example;
Track xyz has already the genre "Rock/Pop". GenreFinder get "Pop" from last.fm and set this value.

i think an option like "Only overwrite 'wrong' values" is what i need. Any chance to get it? :-)

thx
josch

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Mon Jul 01, 2013 7:09 am
by trixmoto
No worries, I understand what you mean and I've added your suggestion to my list for the next version.

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Mon Jul 08, 2013 1:57 am
by josch
OK, thanks. I'm waiting :-)

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Mon Dec 09, 2013 2:22 am
by timtrace
Greetings, my MP3s are tagged with Artist = lastname, firstname. IE, "Swift, Taylor". This causes Genre Finder to not hit a match with LAST.FM.

Is there any way to work around this without retagging my files?

Thanks :)

Re: Genre Finder 5.0 - Updated 05/08/2012

Posted: Mon Dec 09, 2013 8:06 am
by trixmoto
Not at the moment, no. But I've added this to my list, so hopefully in the next version it will be able to handle this.