Lyricator - Batch Lyrics Updater v0.9.6b [MM3]

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus


das Monkey
Posts: 70
Joined: Tue Feb 12, 2008 7:11 pm

Post by das Monkey » Thu Apr 10, 2008 11:59 am

When I copy/paste your post into my MM, this is what I see:

Image

I assume you don't see the same thing?

das

Teknojnky
Posts: 5533
Joined: Tue Sep 06, 2005 11:01 pm
Contact:

Post by Teknojnky » Thu Apr 10, 2008 12:02 pm

nope, I'll try to find another example and screenshot it, perhaps that came from the forum or from copy/paste

das Monkey
Posts: 70
Joined: Tue Feb 12, 2008 7:11 pm

Post by das Monkey » Thu Apr 10, 2008 12:19 pm

I doubt it. It yields the exact same error people are seeing, so it's almost certainly the culprit. It also explains why I can't generate the error on my own through any combination of keystrokes I have found. I can only duplicate the error by copying from your post.

It's definitely not ASCII 63, though. A string search for CHR(63) yields no results. However, the ASC function applied to that character within the string returns 63, the code for a question mark, probably because it doesn't know what to do with the data.

This must have something to do with character sets, perhaps international, but I don't know anything about that topic.

I could always write a routine that checked every single character one at a time and dumped anything VBScript didn't understand, but that would slow the script quite a bit and is a pretty weak hack. I'd rather understand what the heck is actually happening here.

das

ZvezdanD
Posts: 3084
Joined: Thu Jun 08, 2006 7:40 pm

Post by ZvezdanD » Thu Apr 10, 2008 3:09 pm

Here is a file with Unicode version of this string:
Image

This is obvious that between "additional guest;" and "Aphex Twin" is "FF FE" which is a tag for Unicode files like first two bytes of this file.

das Monkey
Posts: 70
Joined: Tue Feb 12, 2008 7:11 pm

Post by das Monkey » Thu Apr 10, 2008 3:46 pm

Perfect. Thanks. I'm not that versed in Unicode, but I know what to do now. I'll post a new release shortly. Thanks again!

das

das Monkey
Posts: 70
Joined: Tue Feb 12, 2008 7:11 pm

Post by das Monkey » Thu Apr 10, 2008 4:03 pm

OK. NEW RELEASE

I added code that hopefully will address the Unicode problem some people are having and a option to auto-close after saving (defaults to true).

das

Midevilshadow
Posts: 1
Joined: Thu Apr 17, 2008 2:40 am

Post by Midevilshadow » Thu Apr 17, 2008 2:51 am

Hey, first of all, I want to say thank you sooo much for such a good script, but I seem to be having a couple of glitches going on

when i try the script on a large number of files, i end up with a runtime error on line 296

I've tried the suggestion of disabling "attempt all artists" but that doesn't work...

and second problem is when i do get it to work on a small amount of files, the script would frequently fill in lyrics for ALL the selected files with the lyrics of the first selected file. So all the tags end up with the same lyrics. If I run the script a couple more times on the same files, it eventually works properly. But this causes trouble with the files with no lyrics found.

so anyone else have the same problems?

Edit:

Well, I eventually got all my lyrics in (with the troubles described above) but just for those that might have the same problem, the runtime error on line 296 occurred with 3 files, one which had a title of:

"Nuttin' To Do - Bad Meets Evil Aka Eminem & Royce Da 5’9”"

The thing about all 3 files is that they all ended with "Da 59"
Erasing that from the title fixed the problem.

Although the duplicate lyrics problem I could not figure out.

Edit again:

After erasing "Da 59", this shows up "”"
it looks like nothing but there is a character in there that looks like a rectangle if pasted in notepad. (Also, I am using the most recent script from april)

edit again:

kiss kiss bang bang is a hilarious movie

bob61
Posts: 157
Joined: Sun Dec 09, 2007 4:52 pm

Post by bob61 » Fri Apr 18, 2008 6:40 am

When Lyricator imports lyrics these get imported with an apostrophe showing up in the lyrics with a strange character that displays as a "box" graphic in the lyric display.

Here's what the lyrics look like under "Properties" in MM3:
Image

Here's how the lyric looks when it's imported:
Image

Is there workaround to resolve this or would like to see next version be able to convert this into a proper apostrophe.

Also, anyone know how to clean up this in the lyrics already imported short of manually editing each instance of this in each lyric?

spacefish
Posts: 1427
Joined: Mon Jan 14, 2008 7:21 am
Location: Denmark

Post by spacefish » Fri Apr 18, 2008 7:43 am

nynaevelan wrote:
Teknojnky wrote:another idea to consider for future versions:

mark tracks as lyrics not found:
either a standard comment in the lyrics field or perhaps allow a selectable custom field.

This way auto-playlists can be created to filter out tracks which you have already attempted to find lyrics on.. and then conversely, you can easily find those tracks which were not found to manually update them.

simple example

set lyrics = "[NO LYRICS FOUND]"



manual lyrics autoplaylist: lyrics contain "[NO LYRICS FOUND]"
I like this idea, it would save me a step :P

Nyn
I think this is a great idea too. I can't ever remember which ones without lyrics I've checked already. :P
Image
MM Gold 3.0.3.1183 : Vista HP SP1 (x86) : Zen Stone (2GB)
Zekton: An original MM3 skin by Eyal.
Scripts in Use: Add/Remove PlayStat | Auto Album DJ | AutoRateAccurate | Backup
Case & Leading Zero Fixer | Classification & Genre Changer | Clean Scripts.ini | Clear
Field | Custom Report | Discogs Auto-Tag Web Search | Forget Crossfade | Invert
Selection/Select None | Last 100... | Lyricator | Lyrics to Instrumental | MonkeyRok
MusicBrainz Tagger | My Custom Nodes | Now Playing Art Node | Play History & Stats
Right Click for Reports | Right Click for Scripts | Right Click for Web | Stop After Current
WebNodes

Guest

Post by Guest » Tue Apr 29, 2008 3:01 pm

i have a weird thing going on, search works great, but when it going to tag it, it is going to tag all of my songs the same lyrics

//sorry for my english

Sblast
Posts: 74
Joined: Fri Feb 08, 2008 6:39 pm

Post by Sblast » Fri May 09, 2008 11:14 am

Wow this is great...
Thank you

Seeker
Posts: 264
Joined: Tue Jul 10, 2007 3:17 pm

Post by Seeker » Tue May 20, 2008 9:19 pm

Ok probably answered in 10 pages, but I don't want to read it all.

First - this is a FANTASTIC script.

What do the yellow or blue downloaded lyrics imply vs. the 'white' ones?

spacefish
Posts: 1427
Joined: Mon Jan 14, 2008 7:21 am
Location: Denmark

Post by spacefish » Tue May 20, 2008 9:33 pm

I think it's the site it's pulling lyrics from. I'm not sure which is which but I know that green is Lyrics-Songs.com.
Image
MM Gold 3.0.3.1183 : Vista HP SP1 (x86) : Zen Stone (2GB)
Zekton: An original MM3 skin by Eyal.
Scripts in Use: Add/Remove PlayStat | Auto Album DJ | AutoRateAccurate | Backup
Case & Leading Zero Fixer | Classification & Genre Changer | Clean Scripts.ini | Clear
Field | Custom Report | Discogs Auto-Tag Web Search | Forget Crossfade | Invert
Selection/Select None | Last 100... | Lyricator | Lyrics to Instrumental | MonkeyRok
MusicBrainz Tagger | My Custom Nodes | Now Playing Art Node | Play History & Stats
Right Click for Reports | Right Click for Scripts | Right Click for Web | Stop After Current
WebNodes

Seeker
Posts: 264
Joined: Tue Jul 10, 2007 3:17 pm

Post by Seeker » Thu May 22, 2008 3:05 pm

I'm also getting an error on line 296 on a lot of my files.

I suspect it is the unicode thing as I have many files with strange lettering (japanese, accents, etc).

Just thought I'd point it out.

oh - absolutely fantastic script!

Locked