Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

MusicBringer
Posts: 622
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:53 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by MusicBringer » Wed Jul 11, 2012 2:24 pm

Gretchen wrote:Thanks - I tried that and get the error saying:
This file does not have a program associated with it for performing this action.
Edit: I associated xzip.dll with Media Monkey then ran the command and it still won't let me check the output option
Justa thought: Ensure the command is Run as Administrator
MediaMonkey user since 2006

Gretchen
Posts: 34
Joined: Tue Dec 06, 2011 3:11 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Gretchen » Wed Jul 11, 2012 2:26 pm

I did - but thanks!!!

Vyper
Posts: 845
Joined: Tue May 23, 2006 5:53 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Vyper » Thu Jul 12, 2012 6:56 am

Are you able to select the browse to the right on that line and choose a location or is the whole thing grayed out?
Stop Button Freak

Gretchen
Posts: 34
Joined: Tue Dec 06, 2011 3:11 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Gretchen » Thu Jul 12, 2012 9:03 am

Vyper wrote:Are you able to select the browse to the right on that line and choose a location or is the whole thing grayed out?
Yep - able to click browse - also able to manually enter a path... but I can't check the check box.

Vyper
Posts: 845
Joined: Tue May 23, 2006 5:53 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Vyper » Fri Jul 13, 2012 7:07 am

I know my setup isn't what you want to do but if you set everything like mine, are you able to check that box?

Image
Stop Button Freak

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by trixmoto » Fri Jul 13, 2012 7:29 pm

The only reason that you would not be able to check that box is if the script cannot access the XZip component. You will definitely need to make sure it is registered (using regsvr32) and may also need to run MM as administrator. If it won't register where it has been installed to, you could try moving the .dll into the "system32" folder and registering it there.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

Peter Panino
Posts: 130
Joined: Sat Nov 06, 2010 1:59 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Peter Panino » Sun Jul 22, 2012 7:53 am

Hi, when I try to use Backup 5.8, the following error message is displayed:

Image

Which translated to English means:
Error executing script event.
Registry Key ''HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Folders\Common AppData" was not opened for reading


Windows 7 Ultimate X64 SP1
MediaMonkey 4.0.6.1501 started with Administrator rights

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by trixmoto » Sun Jul 22, 2012 5:57 pm

Maybe this key does not exist in your registry?
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

Peter Panino
Posts: 130
Joined: Sat Nov 06, 2010 1:59 pm

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by Peter Panino » Mon Jul 23, 2012 10:40 am

Backup 5.8 changes the Windows Registry? What kind of crap ...?

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by trixmoto » Mon Jul 23, 2012 6:37 pm

No, it reads the registry, hence why the error message translates to "was not opened for reading". This particular key is where MM stores the location of your Extensions folder, which I need in order to back it up.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

ohneland
Posts: 115
Joined: Mon Jan 08, 2007 11:11 am

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by ohneland » Sat Jul 28, 2012 6:10 am

Hi There,
I am currently updating to Win7 from Win XP and have exported everything using BAckup 5.8
Just a question: How do I load the settings and db back into a newly installed MM?
thx
ohneland

Win 10
Logitech Media Server on a Synology NAS with diff. players
Moto G on LOS 14 [LG Optimus One; Nokia Lumia 620]
MM 4, MP3Tag, EAC, Musicbee, [Songbird]
[Samsung Galaxy Tab 2 10.1 5110; Sansa ClipZip]

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by trixmoto » Sat Jul 28, 2012 6:22 am

I think the locations will be different, so you'll probably have the move the file manually. It's hard to give step by step instructions when I don't know what settings you've used to backup, but it really is as simple as copying the files from the backup into the correct locations.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

ohneland
Posts: 115
Joined: Mon Jan 08, 2007 11:11 am

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by ohneland » Sun Jul 29, 2012 10:10 am

Hi, it seems to have worked to manually copy the folders back.
However, on MM start up, I get error messages such as "the folder C:\documents and options\username\localised options\app data\virtual cd cannot be found" (translated).
I can see that MM is trying to refer to a Win XP path that is no longer there but currently I cannot quite figure out how to solve this ie how and where to adjust the paths.
How can I fix this. Cheers
ohneland

Win 10
Logitech Media Server on a Synology NAS with diff. players
Moto G on LOS 14 [LG Optimus One; Nokia Lumia 620]
MM 4, MP3Tag, EAC, Musicbee, [Songbird]
[Samsung Galaxy Tab 2 10.1 5110; Sansa ClipZip]

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by gpzbc » Sun Jul 29, 2012 6:21 pm

You should be able to specify the Win7 path in the MM options. Let us know if you get stuck.
--
The gpzbc

ohneland
Posts: 115
Joined: Mon Jan 08, 2007 11:11 am

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Post by ohneland » Mon Jul 30, 2012 4:19 am

somehow it works and no error notes show up. MM seems to have sorted it out by itself...
ohneland

Win 10
Logitech Media Server on a Synology NAS with diff. players
Moto G on LOS 14 [LG Optimus One; Nokia Lumia 620]
MM 4, MP3Tag, EAC, Musicbee, [Songbird]
[Samsung Galaxy Tab 2 10.1 5110; Sansa ClipZip]

Post Reply