Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by gpzbc » Fri Nov 21, 2014 10:35 am

Are you using the XZip or DotNetZip component? Did you try installing/registering them again?
--
The gpzbc

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by dtsig » Tue Nov 25, 2014 9:33 am

Dotnet zip .. as xzip always fails.

I have tried reinstalling but will do so again. Think i will scrub the registry before installing.
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by dtsig » Tue Nov 25, 2014 10:08 am

Yep that fixed it .. uninstalled DotNetZip using a registry cleaner then reinstalled.
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by gpzbc » Thu Nov 27, 2014 11:00 am

Glad to hear you got it working!
--
The gpzbc

waypointwatchman
Posts: 18
Joined: Wed Jan 04, 2012 2:11 pm

Backup error 'Call fso.DeleteFile(zdir,True)'

Post by waypointwatchman » Sun Nov 30, 2014 7:30 am

I am running MediaMonkey version 4.1.4.1709 on Windows 7. I am capable of following instructions to rectify problems but am not an expert in identifying the causes. I have been successfully running the backup script until recently, when I started receiving a Windows error notice. Below are images of the windows error, MediaMonkey backup instructions and the line and character error highlighted in NoteBlock. How do I rectify this please?:
Image
Image
Image
Last edited by Lowlander on Sun Nov 30, 2014 1:04 pm, edited 1 time in total.
Reason: Merged with existing topic

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by dtsig » Fri Dec 12, 2014 12:04 pm

I just totally removed MMW from my server and reinstalled. Then used the restore.vbs to get bits back.
I had 3 tabs (tv, videos, music) and I had View->Mediatree turned off. After restore these did not appear. Is this a backup problem or a MMW not saving this info problem?
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by trixmoto » Mon Dec 15, 2014 11:48 am

I don't know where this information is stored, probably the registry - did you include the registry settings?
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by dtsig » Mon Dec 15, 2014 5:09 pm

Hi trixmoto .. yes the registry is included in the settings.
This is a small thing and more of a heads up when you don't have anything else to do :)

Still loving Backup with the dotnetzip .. thanks
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Guest

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by Guest » Wed Feb 11, 2015 10:34 am

Would it be possible in the next release to add in a start time / frequency function. The reason I ask is that if I want to run MM as a service then I would like the backup to take place at a time when the server is least busy. say at 3.00am in the morning just before my data backup kicks off, and to perform this function maybe weekly. So the "On start / Shutdown" doesn't work for me. And even if I set the "when running" flag to some large number, it still does not give me control of control when the backup will start.

Many thanks.

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by dtsig » Wed Feb 11, 2015 11:51 am

I do not believe that addons run when MM is running as a service. My understanding is that the service is simply for streaming
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

chrisdukes
Posts: 23
Joined: Mon Nov 18, 2013 3:15 pm

Backup 6.0 won't restore...

Post by chrisdukes » Sun Mar 08, 2015 7:08 pm

I get a VBS runtime error for some of my backup archives while others are archives that won't open.
https://soundcloud.com/chris_dukes
------------------------------------------------
MediaMonkey Gold Lifetime v4.1.8.1751
51,500 Files @ 370GB
Windows 7 Ultimate SP1
Intel Core i7-3770k 3.5GHz, 16GB RAM

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 won't restore...

Post by dtsig » Sun Mar 08, 2015 9:31 pm

Were you using the DotNetZip feature? Or the original backup/zip?
The directory where the files are copied to before zip .. is that still there?
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dypsis
Posts: 1084
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm
Location: Brisbane, Australia

Backup 6.0 Problems

Post by dypsis » Mon Mar 09, 2015 12:57 am

Two problems that I have had with this Addon are:
"Auto backup on shutdown" always fails, so I have unselected that option.
Restore.vbs never works for me, so I attempt to copy the files and registry entries manually.

dtsig
Posts: 2955
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by dtsig » Tue Mar 10, 2015 8:38 am

I had a problem with MMW earlier last year when using the Backup on shutdown. It turned out, at the time, that there was a conflict between MMW, Backup and the service. MMW trying to shutdown (saving info as a lot of info is only saved when it exits) and the time the service starts up. By then the Backup was trying to run and there was some conflict. I haven't tried it again since then as I tend to do a backup before each time I make any real number of changes.

The restore has never failed me. The problem I had was with the Backup zipping. trixmoto did a great job of working in DotNetZip and haven't had an issue since. With either the zip or the restore vbs.

What exact vbs error are you getting?
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Hdhntr23
Posts: 77
Joined: Tue Nov 27, 2012 10:21 am

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Post by Hdhntr23 » Sun Mar 22, 2015 3:54 pm

I hate to ask but can someone tell me in the simplest layman's terms, how do I do a restore?

Huge thanks in advance.

Post Reply