Auto Album DJ 3.8 - Updated 08/08/2010

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

Anubis
Posts: 439
Joined: Fri Feb 04, 2005 4:57 pm
Location: Sydney, Australia

Post by Anubis » Mon Feb 13, 2006 1:38 am

baker wrote:How about the possibility of playing only 3 star or better tracks on the album?
Ummm, but then it wouldn't be an album?
You can probably do that with the existing auto-dj functionality and auto-playlist anyway.

derongi

Post by derongi » Mon Feb 13, 2006 2:08 am

Baker

I like your idea. If Trixmoto thinks it's workable, then it would be worth considering.

Sammy20
Posts: 110
Joined: Thu Feb 17, 2005 5:42 am

Post by Sammy20 » Mon Feb 13, 2006 4:14 am

Dam, I feel like I'm asking for too much, but baker's idea would be really cool.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Mon Feb 13, 2006 7:58 am

I think it defeats the point of the script. The idea is that it is for people (like me) who like listening to whole albums. I suppose the option to only select some of the album could be added. But it won't be for a while because I'm working on other scripts at the moment.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

derongi

Post by derongi » Mon Feb 13, 2006 9:06 am

No worries, Trixmoto. Thanks for commenting.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Tue Feb 14, 2006 9:04 am

New version (1.4) allows the user to set a minimum rating for each track added. Default is -1 (so even unrated will be added!)

N.B. This new filter is applied when counting tracks, so if you set MinRating to 4 and MinTracks to 5 and you only have 4 tracks rated 4 or above in the album, then this album will not be included. It has to be done this way else you could end up with an album with enough tracks, but then none would be added because the ratings were not high enough.

Now the script runs when you switch it on, so if you switch it on with an empty now playing list, or whilst the last song is playing then the script will work it's magic!

Also there is a memory feature so it remembers the albums it has played and ensures it does not play one of these again. The capacity is used to set how many albums to remember (default = 10).

:o NEW CODE BELOW :o
Last edited by trixmoto on Sun Apr 23, 2006 2:12 pm, edited 1 time in total.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Sammy20
Posts: 110
Joined: Thu Feb 17, 2005 5:42 am

Post by Sammy20 » Tue Feb 14, 2006 11:47 pm

Thanks trixmoto.

Morten
Posts: 1092
Joined: Thu Aug 11, 2005 11:31 am
Location: Norway

Post by Morten » Wed Feb 15, 2006 2:10 am

Great work trixmoto. Will add ALL of your script to my MediaMonkey page at diskusjon.no. Reason why is that you have made installers to all of your script and I think that's very important to let other people use your scripts.

The only thing you must promise me is that you keep making the great scripts to MediaMonkey.

To the other coders: Maybe we can have a collection with all the scripts WITH installer? Then I could link to them also.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Wed Feb 15, 2006 4:38 am

I couldn't find your mediamonkey page there. Not being able to speak Norwegian was probably holding me back! :)

Could you post a link?
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Morten
Posts: 1092
Joined: Thu Aug 11, 2005 11:31 am
Location: Norway

Post by Morten » Wed Feb 15, 2006 10:29 am


Abel
Posts: 38
Joined: Mon Dec 19, 2005 6:11 pm
Location: NYC

Post by Abel » Wed Apr 05, 2006 1:50 pm

I am trying AutoAlbumDJ for the first time. I installed it from the installer on your webpage, but when I turn it on it causes my MediaMonkey to hang when it reaches the end of the current playlist (when it's supposed to add the new album to the list). Any hints on how I can find out what's causing it to hang.

MM 2.5.2, AutoAlbumDJ 1.4, about 9500 MP3 files in the library.

Abel

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Thu Apr 06, 2006 3:36 am

Can you have a look in the Scripts.ini file and see if under the [Scripts] key there is an entry called "AutoAlbumDJMemory"?
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Abel
Posts: 38
Joined: Mon Dec 19, 2005 6:11 pm
Location: NYC

Post by Abel » Thu Apr 06, 2006 1:50 pm

Hi, I'll check for sure tonight (didn't bring the laptop with me to work today). I didn't add it myself, but the installer may have added it.

I'll let you know asap.

EDIT: One other thing I noticed is that in addition to using all the CPU it also keeps increasing the memory use while it's hanging.

Abel

Abel
Posts: 38
Joined: Mon Dec 19, 2005 6:11 pm
Location: NYC

Post by Abel » Thu Apr 06, 2006 9:24 pm

I check scripts.ini and there is no section called [scripts]. But if I check your autoalbumDJ script I would expect that section in MediaMonkey.ini instead, so I checked there. The section is there and it contains the AutoAlbumDJOn setting, but no AutoAlbumDJMemory setting.

Abel

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Barton, UK
Contact:

Post by trixmoto » Fri Apr 07, 2006 4:02 am

Ooops, sorry. I meant MediaMonkey.ini :oops:

I'll have a look and see if I can figure out what's going wrong.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Send me BTC: 34VQPVsf9mCeR4nfhFvvBYZqQ7LkqNZ8Mn
Send me LTC: 3P1mzrfbyscdhbxRpXLgKz7tufGAU3SrEG
Send me DOGE: 9xPpYSqgF7P5yQiqvE1VqWb4UjxVCCLFJ6
Check out these great cryptocurrency faucets... BTC / LTC / DOGE

Post Reply