Auto Rating of Songs & Radio Announcer v5.02 [Script]

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Post by rovingcowboy » Fri May 19, 2006 10:22 am

well it took about 5 seconds on this winXp but that is only about 3 years worth of database songs to go through.

with your default settings. 8)

the win98 is also a slower cpu. and 5 years of database songs. so it might take longer. :o

:roll:

how ever you know me. get that steel ruler out.

this changing your scripts is getting harder but i want them other 5 star ratings. soo.. :roll: :wink:

then to think again. this script does not adjust the file's rating it just makes a playlist? are you going to included the rating or just let that up to the keep update rating script.? :-?

so i got that changed already. :)

no need to change this one.? 8)

:P
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Fri May 19, 2006 10:36 am

I've had a few ... glasses with stuff in them... so all your smilies is not that clear..

Basically this is a Gentlemens Kinds of Rating Script. Present gentle ability with style.

Doing it in a range from 0 - 5 does not quite make sense to me, as skips suppose to bring them down....... What I mean is that it should not all be left to a formula. Give it a human touch too, by the skipping button..

An All-Formula version is something Big_Berny is doing at the moment I think... he's still working hard to give one like that as far as I know.
Image

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Post by rovingcowboy » Fri May 19, 2006 10:41 am

sorry i do tend to use the smilies to give the feel of the line i just typed.

but after a few of that landdown under bubblie stuff it is amazing you can see at all.

that stuff is strong.

up here it is only 1/8th as strong as down there.

i did not change your script as i found i did not need to.

almost put a smilie in this message too.
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Fri May 19, 2006 10:44 am

:D I saw some fun smilies in one of the forums you suggested... there's some brilliant ones out there...

Dings are a bitt stong here... but ten you now, it's aussie stuff.. anyways..
Image

billywizz
Posts: 20
Joined: Fri May 19, 2006 12:53 pm

Autorate problems

Post by billywizz » Fri May 19, 2006 12:57 pm

Im having no luck with this script at all. Tried twice now save the script in the three files as decribed but still it doesnt work for me at all. I see no signs of anything being rated although I can see the autorate options menu.

What am I doing wrong here??

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Post by rovingcowboy » Fri May 19, 2006 1:20 pm

billywiz

let me tell you how to do this. you read it even if you think you done it proper. then if you have done what i wrote and it still does not work.

you post back a message saying the same way just what you did.
so we can see if your getting the code copied proper from the web?

okay do this.


copy the complete script posted for the autorate keep updated script.

past it in note pad,

now you need to open the ini file in the folder for scripts in monkey's program folder.

now copy just that first section of the autorate script that is for the ini file

paste it in to the bottom of the ini file.

remove all the ' marks from in front of the lines or the monkey wont see it when he reads the ini file.

change the order number of that little bit you just pasted in. the order number is just the count number of how many script codes you have listed in the ini file.

now save the ini file and close it.

now copy the section for the option sheet out of the code and paste it in to another brand new notepad. save it by the name that you are told to.
and close it now put that new options sheet file in to the folder in monkeys script folder that is called auto.

now copy the last part out of the code and save it in another new notepad and save it by the name your told to. and close that vbs file and put it in to the scripts folder in monkey's program folder.

now start monkey you then go to the menu bar and click on the word tools. on that menu go to the word options and click on it.

when the panel comes up you will see in the tree list on that options panel
the word autorate, click on it. now that options should up.

you set them the way you want them to do.

now play your songs. the rating will be adjusted

if there is not enough playcounts for the song yet diddeleedoo's script will not post any stars on it.

which is because he wont code in the lower 5 stars.
he just can't see the need for those because he don't use them.

when you do get stars on your songs if you skip them then he shows the lower stars so you can see your rating is dropping for that song.

so when your song gets enough playcounts in the history log for the song the rating will be posted.

the autorating keep updated script works in the background watching what is being played.

then it updates that one song and watches your next song as long as you don't skip it after your set preview time limit then the song wont go down in ratings.

and it will get a rating posted but only after it gets to the playcount that is set to show the stars at 2.5 stars.


do you understand now.
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Fri May 19, 2006 8:30 pm

Thank you Roving Cowboy!

I'll try to do it a short form.

3 files needs to be attended.
MediaMonkey\Scripts\Scripts.ini
MediaMonkey\Scripts\AutoRateSongs.vbs
MediaMonkey\Scripts\Auto\AutoRateOptionSheet.vbs

With a freshly restarted MediaMonkey, go to
Tools - Options - Library - Auto Rating, and hit the Enable CheckBox in the top left corner, then hit OK, and after the second song you should see the ratings start.

Possible trap: AutoRateSongs.vbs needs to have correct filename, and notepad tend to add .txt at the end of files. If you use notepad, make sure to use double quotes in front and back of the filename... like "AutoRateSongs.vbs" when you save it to \MediaMonkey\Scripts\
Image

billywizz
Posts: 20
Joined: Fri May 19, 2006 12:53 pm

Post by billywizz » Sat May 20, 2006 10:17 am

Thanks for your replys guys.
I have been through setting this up again. Paying careful attention to copying and pasting the script into the appropriate folders as described. The VBS files are saved correctly as is the Script.ini file. I go back and restart MM check the enable box in options and play a track 3 or 4 times. Should I see it rated in the Rating column ?. If so, I still dont - so cant understand it.

If I double click on the AutoRateSongs.vbs in explorer i get an Windows Script Error message.:--
Line : 8
Char: 1
Error: Object required 'SDB'
Code: 800a01a8
Source: MS Runtime Error

Could this be the problem? If so how to resolve it?

Im a newbie to MM so hope you can help out 'cause this script sounds great if I can get it to work

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Sat May 20, 2006 10:30 am

The script is not designed for double-clicking, so that is not the problem. A few more lines needs to be added for it to work as a double-click script.

Strange one really..... The timing is that a song you play, will be rated when you start playing a new one...

This is done to ensure that the currently playing song is totally undisturbed.

I recall having some stubborn files, which featured bad tags... with those I did
Tools - Advanced Tag Management - Remove IDv1 and IDv2 Tags
first to clean the bad tags out, and then afterwards

Tools - Advanced Tag Management - Syncronize Tags
to write new and proper tags to the files.

You suppose to see the ratings being done when a new song starts playing.. simple as that really..

Is it ordinary mp3 files you're testing with?

For the fun of it, could you rate a song 1.5 Star manually, and then play it to see if it jumps up to 2.5 Star? (It will not jump up before next song starts playing) and you will be helped by having the Now Playing window open..... that you find in the View Menu....... Now Playing, as that's where you see the ratings being done 'live'
Image

billywizz
Posts: 20
Joined: Fri May 19, 2006 12:53 pm

Post by billywizz » Sat May 20, 2006 10:49 am

OK thanks again.

I seem to have cracked it. I was using winamp as the player and when using that nothing was being Rated when played. As soon as I started using the MM built in player it works !!!! and tracks are being rated as soon as played. Great. Thanks for all your help. Shame it wont rate when I use Winamp tho as I like to use Toaster to display the now playing details.

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Sat May 20, 2006 10:58 am

It would be delightful if MM featured improved Winamp plug-in support. These kinds of things have to be done by someone, and hopefully the MM community will be enriched with a plug-in guru one day...
Image

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Post by rovingcowboy » Sat May 20, 2006 5:39 pm

billywizz wrote:OK thanks again.

I seem to have cracked it. I was using winamp as the player and when using that nothing was being Rated when played. As soon as I started using the MM built in player it works !!!! and tracks are being rated as soon as played. Great. Thanks for all your help. Shame it wont rate when I use Winamp tho as I like to use Toaster to display the now playing details.
billy go to

http://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?t=6446

that will tell you how to use toaster with media monkey.

also look in the mmskins message for my download page as i have skins that work with toaster too.
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Sat May 20, 2006 8:13 pm

Cool, Guru 1 fixed problem... Don't use toaster here, just have had some problems with plug-ins that do playlist control.
Image

billywizz
Posts: 20
Joined: Fri May 19, 2006 12:53 pm

Post by billywizz » Mon May 22, 2006 3:29 am

Great!!

This all works perfectly now. Thanks for the tips.
This script rocks!!!

DiddeLeeDoo
Posts: 1017
Joined: Wed Mar 01, 2006 1:09 am
Location: In a jungle down under
Contact:

Post by DiddeLeeDoo » Mon May 29, 2006 2:49 am

@Big_Berny
Future versions... Currently the "Keep Updated" and "Catch-Up" modules are done. I currently consider improvements to the mechanism of the “Keep Updated” one, but I want to test it out first.

I do not see the point of calculating a song down to 0 Stars. How can you do that really? Does it mean that you have not heard the song for a long time, or does it mean that it is a bad song?

If you can answer that in a good way I may consider changes.

I believe leaving low ratings to calculations is silly in the first place. With skipping as a mechanism to bring them down to the lowest ratings possible, you have at least heard some of the song.

I feel this whole 0-5 Star calculation business is more related to a report of what you have heard a lot of and what you have not heard a lot of.

I appreciate those songs that I have not heard a lot of, as they bring refreshing newness to my joy with music. I would not consider songs that I do not listen that often to as bad songs for that reason, and deserve 0 stars.

But this is how my logic works. If you find it desirable to rate songs by 0 stars because you have not listened to very often, that is your personal choice.

I’d rather make a playlist of what songs I should listened to because I haven’t heard them for awhile.
Image

Post Reply