Media Server Appears & Disappears nonstop!

Get answers about how to share with different devices.

Moderator: Gurus

Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby BruceH » Sat Mar 18, 2017 9:14 pm

When I am running MM 4 Gold v4.1.14.1813, if I enable the Media Server - Tools, Options, Media Sharing on one of my two Windows 10 Pro PC's, the MediaMonkey Server will appear and disappear non stop (about once every 3 or 4 seconds) in the Network Media Devices section, it does not do this on my other Windows 10 Pro PC!
I cannot see anything different in the configuration between the two systems. Anyone have any suggestions on what to check or a possible cause of this strange behavior?

Bruce H
Bruce H.
BruceH
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 16, 2017 9:38 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby dtsig » Sun Mar 19, 2017 7:43 pm

I believe the newest version is 1830. Give that a try first
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig
dtsig
 
Posts: 2642
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby BruceH » Tue Mar 21, 2017 8:33 pm

dtsig

Same results with version v4.1.14.1830, the MM server continues to appear and disappear in the list of Media Servers. I am sure that it is some problem either with the configuration of MM on that particular PC, but I don't know where to start looking. Is it possible to transfer the MM config from one computer to the other? If so then I could copy the config from the working system to the one that is causing this problem and see if it fixes the issue.
Bruce H.
BruceH
 
Posts: 2
Joined: Thu Feb 16, 2017 9:38 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby Peke » Wed Mar 22, 2017 4:45 pm

Hi,
Try to install MMW as portable on PC that works and set it up then Copy portable folder to other PC and start to see if the settings are problem.
Best regards,
Pavle
MM Core Developer and Admin of free MediaMonkey extensions Hosting
Image
Image
Peke
 
Posts: 10008
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby Ludek » Wed Apr 19, 2017 6:24 am

Isn't this caused by the Windows 10 Creators Update?
Does it happen just for the MMW server or for the other servers as well?
Ludek
 
Posts: 2194
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby mhenkka » Wed Apr 19, 2017 9:27 am

Hello,
I have the same problem. Noticed it now with w10 creators edition.
Im running MM as service, latest version of MM.

Regards M
mhenkka
 
Posts: 8
Joined: Thu May 26, 2011 1:41 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby Ludek » Wed Apr 19, 2017 11:21 am

Does it happen just for the MMW server or for the other servers as well (e.g. WMP, Serviio, Plex, ...)??
Ludek
 
Posts: 2194
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby mhenkka » Wed Apr 19, 2017 2:35 pm

Hello,

Serviio (latest version) works fine on the same machine.
I thought this could be a hw issue as windows computer mgmt has the same "blinking". However if MM is not running, no blinking there either.

R M
mhenkka
 
Posts: 8
Joined: Thu May 26, 2011 1:41 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby mhenkka » Thu Apr 20, 2017 10:45 am

More information: if I set up an openhome proxy that works ok also for mediamonkey.
so only "native" mediamonkey seems to be the problematic media device.
mhenkka
 
Posts: 8
Joined: Thu May 26, 2011 1:41 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby Ludek » Fri Apr 21, 2017 7:22 am

Thanks for the info, I entered the issue as http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=14196 and going to test on Windows 10 creators update to fix this.
Ludek
 
Posts: 2194
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby mhenkka » Fri Apr 21, 2017 7:41 am

Thanks.
What is special with my configuration? Perhaps that it has 2 NICs.
However changing the one to use in MM or putting it to automatic does not change anything.
Everything was fine earlier this year, may have been caused by creators update or it is something else.

Rgds M
mhenkka
 
Posts: 8
Joined: Thu May 26, 2011 1:41 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby Ludek » Fri Apr 21, 2017 3:10 pm

Hi,
I've just upgraded to the latest Windows 10 Creators update, but I am unable to replicate the issue.

Could you please do this test:
1) ensure that you have installed all recent Windows 10 Creators updates
2) Download and install 4.1.16.1832 from here: http://www.mediamonkey.com/beta/MediaMo ... _Debug.exe
3) Replace UPnP.dll from 4.1.16.1832 by this one: https://www.dropbox.com/s/at2t2n5tfhnuero/UpNp.dll?dl=0
4) Check whether the problem is solved

Thanks!
Ludek
 
Posts: 2194
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby mhenkka » Sun Apr 23, 2017 2:22 pm

Thanks. But it did not help.
mhenkka
 
Posts: 8
Joined: Thu May 26, 2011 1:41 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby joshb » Sun Apr 23, 2017 6:58 pm

I have the same problem! MMW 4.1.15.1830, Windows 8.1, happens on both my laptop and desktop. Both PCs do have two NICs.
joshb
 
Posts: 14
Joined: Fri Dec 30, 2011 3:34 pm

Re: Media Server Appears & Disappears nonstop!

Postby Ludek » Mon Apr 24, 2017 6:31 am

Hi,
I tried to add "virtual" adapters (NICs) so I have 3 NICs now and still cannot replicate the issue.

Because joshb is running on Windows 8.1 then it doesn't look like Win 10 Creators issue, but might be something related to the latest MM release?
Could you please try whether the same issue happens for you with 4.1.14 or 4.1.13 ? All builds can be found here: viewtopic.php?f=6&t=54426&start=285#p427605

Thanks!
Ludek
 
Posts: 2194
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Next

Return to Need Help with UPnP / DLNA ?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests