Android Auto Problem [#14649]

Get answers about the current release of MediaMonkey for Android

Moderator: Gurus

WeeMann
Posts: 2
Joined: Fri Feb 16, 2018 11:56 am

Android Auto Problem [#14649]

Post by WeeMann » Fri Feb 16, 2018 12:03 pm

Hi. Since the latest update (end Jan / start Feb) I've been having issues using Media Monkey with Android Auto in my Vauxhall. None of the navigation buttons on the main player screen work! I can get into the menu to select playlists, artists, shuffle all, etc, but Play and the forward and back buttons are doing nothing. On the home screen the Play button is also not working.

I don't know whether there's a fix or whether it can be looked at for the next update please? It certainly only seems to be MM which is affected, none of my other apps are showing any problems.

Many thanks.

ggibby
Posts: 71
Joined: Mon Feb 07, 2005 10:36 pm
Location: New Orleans, LA
Contact:

Re: Android Auto Problem

Post by ggibby » Fri Feb 16, 2018 6:46 pm

Same here.

Verified it's an MMA issue - same result on Pioneer aftermarket headunit and Buick factory system.

Google Music controls work, MediaMonkey's don't.

MMA will load playlists, but no play/pause or skip.

Not good, folks.

-G

Lowlander
Posts: 44247
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Android Auto Problem

Post by Lowlander » Fri Feb 16, 2018 6:52 pm

Developers are aware and have a solution in the next release: http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=14649
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Peke
Posts: 11039
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Android Auto Problem [#14649]

Post by Peke » Fri Feb 16, 2018 7:40 pm

Hi,
Should be resolved in next MMA available build
Best regards,
Pavle
MM Core Developer and Admin of free MediaMonkey extensions Hosting
Image
Image
How to add Images to forum

WeeMann
Posts: 2
Joined: Fri Feb 16, 2018 11:56 am

Re: Android Auto Problem [#14649]

Post by WeeMann » Sat Feb 17, 2018 5:46 am

Thanks guys, much appreciated.

ggibby
Posts: 71
Joined: Mon Feb 07, 2005 10:36 pm
Location: New Orleans, LA
Contact:

Re: Android Auto Problem

Post by ggibby » Thu Feb 22, 2018 9:07 am

Lowlander wrote:Developers are aware and have a solution in the next release: http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=14649
Thanks for the info.
The post, dated 2/16/18, indicates that version 1.3.1.747 fixes this.
Per the Play store, the current version is 1.3.1.0746.

When will 747 drop?

-G

Lowlander
Posts: 44247
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Android Auto Problem [#14649]

Post by Lowlander » Thu Feb 22, 2018 12:23 pm

When it's ready. This isn't the only change in the new build.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Post Reply