How to see which database MM5 is pointing to? .., and a bug

Report bugs & feature requests for MediaMonkey 5 and learn about the newest builds.

Moderator: Gurus

Barry4679
Posts: 317
Joined: Fri Sep 11, 2009 8:07 am
Location: Australia
Contact:

How to see which database MM5 is pointing to? .., and a bug

Post by Barry4679 » Mon Oct 09, 2017 8:56 pm

It seems that I don't know as much about MM install options than I thought I did.

The MediaMonkey.ini in MediaMonkey5\Portable points to my production MM database

Code: Select all

[System]
DBName=D:\Music Databases\MM.DB
The install of MM5 also created a database in MediaMonkey5\Portable, but I don't see anything pointing to it?

It would be helpful and reassuring if MM displayed the database location in Tools|Options|General. It would be OK if was readonly, and could have a note alongside it saying was configured via ini file.

While testing whether MM5 was pointing to my production database, I noticed what appears to be a bug.

I was in Music|Albums ... selected an album and did shift|Enter to Edit Properties.

I changed album name and pressed OK. ... It returned to the album grid, which wasn't refreshed ... so it appeared as if the changed had not been accepted. I pressed Shift|Enter again and got the following uncaught exception
https://www.dropbox.com/s/t0nsfm0ek08l0 ... 2.png?dl=0

PetrCBR
Posts: 1410
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: How to see which database MM5 is pointing to? .., and a

Post by PetrCBR » Tue Oct 10, 2017 4:18 am

Hi. Alpha version is always portable (it's hardcoded in installer and code) so database in Portable folder is always used.
About refresh issue ... i think it's related to 14446 so it will be fixed in next build.

Barry4679
Posts: 317
Joined: Fri Sep 11, 2009 8:07 am
Location: Australia
Contact:

Re: How to see which database MM5 is pointing to? .., and a

Post by Barry4679 » Tue Oct 10, 2017 7:28 am

thanks.

I have often thought that It would be good if there was somewhere in the UI that you could see the db location. So that a person easily verify what to backup.

ie a readonly attribute. in Tools|Options|Library or File|MaintainLibrary maybe?

Ludek
Posts: 2430
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: How to see which database MM5 is pointing to? .., and a

Post by Ludek » Fri Oct 13, 2017 3:52 am

Barry4679 wrote: I have often thought that It would be good if there was somewhere in the UI that you could see the db location. So that a person easily verify what to backup.
ie a readonly attribute. in Tools|Options|Library or File|MaintainLibrary maybe?

Sounds good, probably in the Manage database dialog, or maybe on the confirmation dialog after clicking "Backup database now..." link?
EDIT: Added app.db.getPath() method + added db path to the Backup database confirmation in build 2081

For now the DB location can be seen in the debug log like

Code: Select all

[11008] DB path: C:\projects\HTML5Monkey\bin\Portable\MM.DB , default:  , MyDir: C:\projects\HTML5Monkey\bin\

Post Reply