Android remote

Any ideas about how to improve MediaMonkey? Let us know!

Moderator: Gurus

Android remote

Postby sn0skier » Tue Oct 06, 2009 5:59 pm

Posted this in someone else's forum but then it occurred to me that I should just post it in it's own. It would be great if I could play my MM library from my android phone. That is all.
sn0skier
 
Posts: 111
Joined: Fri Apr 13, 2007 6:03 pm

Re: Android remote

Postby Incolumis » Mon Oct 12, 2009 2:54 pm

i second that :)
Incolumis
 
Posts: 4
Joined: Tue Sep 29, 2009 10:01 am

Re: Android remote

Postby monyet » Sun Oct 25, 2009 12:53 pm

Just got the new Archos 500gb Android and I whole heartedly third that! I would gladly buy another lifetime license to use on my portable. I love MM and would love it if I could take it anywhere.

Please, please, pretty please? I can has?
monyet
 
Posts: 13
Joined: Sun Jun 14, 2009 5:59 pm

Re: Android remote

Postby shevdog » Tue Oct 27, 2009 9:00 pm

I agree.

Also would be great to have a remote server app for android like they have for winamp. I love media monkey, yet I've switched temporarily hoping Mediamonkey upgrades to these features, plug some win7 features too.

http://sourceforge.net/projects/winampdroid/
shevdog
 

Re: Android remote

Postby sn0skier » Wed Oct 28, 2009 3:42 am

When I posted this I was referring more to what shevdog said then monyet. Although both would be nice, I am more interested on having my phone be able to play my library remotely from my computer.
Image
sn0skier
 
Posts: 111
Joined: Fri Apr 13, 2007 6:03 pm

Re: Android remote

Postby sn0skier » Wed Nov 04, 2009 2:45 pm

shevdog wrote:I agree.

Also would be great to have a remote server app for android like they have for winamp. I love media monkey, yet I've switched temporarily hoping Mediamonkey upgrades to these features, plug some win7 features too.

http://sourceforge.net/projects/winampdroid/


Also, wouldn't it be easy to use winampdroid for MM? It is open source, and I know MM is based on winamp, so I'm not a programmer but this doesn't seem like it would be too tough.
Image
sn0skier
 
Posts: 111
Joined: Fri Apr 13, 2007 6:03 pm

Re: Android remote

Postby Melloware » Sun Nov 22, 2009 8:20 am

sn0skier wrote:Posted this in someone else's forum but then it occurred to me that I should just post it in it's own. It would be great if I could play my MM library from my android phone. That is all.



I think your prayer's have been answered. I just finished MonkeyTunes for Android.

http://melloware.com/products/monkeytunes/
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
MonkeyTunes - DACP Server for MediaMonkey
Intelliremote - Take Back Control of your HTPC!
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware
 
Posts: 332
Joined: Mon Aug 18, 2008 9:46 am
Location: Philadelphia, PA, US

Re: Android remote

Postby richardkemp » Thu Nov 26, 2009 6:45 am

Wow, thanks, that MonkeyTunes is pretty awesome.

Everyone else should check out GMote 2.0 for a similar great idea.
richardkemp
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 26, 2009 12:02 am

Re: Android remote

Postby sn0skier » Tue Dec 01, 2009 8:22 am

does monkeytunes work over 3g or do you have to be on the home network? How about Gmote?
Image
sn0skier
 
Posts: 111
Joined: Fri Apr 13, 2007 6:03 pm

Re: Android remote

Postby Melloware » Tue Dec 01, 2009 8:40 am

sn0skier wrote:does monkeytunes work over 3g or do you have to be on the home network? How about Gmote?


MonkeyTunes for iPhone/iPod you need to be on a WIFI network. For Google Android I have never tried it over 3G but I don't think there is any restriction from using it that way. You just need to make sure you have your router punched through the firewall to allow outside access on TCP 3689 and UDP 5353. You can give it a try.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
MonkeyTunes - DACP Server for MediaMonkey
Intelliremote - Take Back Control of your HTPC!
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware
 
Posts: 332
Joined: Mon Aug 18, 2008 9:46 am
Location: Philadelphia, PA, US

Re: Android remote

Postby Guest » Mon Dec 07, 2009 1:37 pm

Wow! This is great. I've been looking for this app since I got my phone. I will test it immediately! Thanks a lot. Great work!
Guest
 

Re: Android remote

Postby Melloware » Mon Dec 07, 2009 2:01 pm

Guest wrote:Wow! This is great. I've been looking for this app since I got my phone. I will test it immediately! Thanks a lot. Great work!


No problem. If you have ANY problems at all don't hesitate to check our forums or our troubleshooting FAQ.

Our readme.txt contains instructions on how to get set up in Android.

Troubleshooting FAQ: http://forum.melloware.com/viewtopic.php?f=16&t=7703
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
MonkeyTunes - DACP Server for MediaMonkey
Intelliremote - Take Back Control of your HTPC!
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware
 
Posts: 332
Joined: Mon Aug 18, 2008 9:46 am
Location: Philadelphia, PA, US

Re: Android remote

Postby Melloware » Tue Jan 05, 2010 6:48 am

hacheriya wrote:Can I install Android OS on my HTC Touch Pro? Presently I am using Window CE 6.0 on my HTC Touch Pro? I would like to now if there is any possibility to run Android OS on my phone. Pls advice!


I don't know about that. I know most of the Android devices out there now were built as Android devices. With that said Android is a customized flavor of Linux so I don't want to say it is not possible, I just have no experience in this capacity.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
MonkeyTunes - DACP Server for MediaMonkey
Intelliremote - Take Back Control of your HTPC!
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware
 
Posts: 332
Joined: Mon Aug 18, 2008 9:46 am
Location: Philadelphia, PA, US


Return to Wishlist (mmw)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests