Running MM under Mac OS X with Wineskin

Any ideas about how to improve MediaMonkey? Let us know!

Moderator: Gurus

pbryanw
Posts: 86
Joined: Fri Jun 04, 2010 11:02 am

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by pbryanw » Sat Dec 03, 2011 5:59 am

Might not be "ie6 corefonts vcrun6 vb6run" command at fault then. You only need to download ie6.exe if you get an error while running this command (see MikeTradr's posts on page 4 of this thread). For some reason I got this error and it prevented me from installing the MAD plugin properly.

To delete the previous MAD plugin dll, you'll need to browse the wineskin wrapper you've created. Select "Show package contents" from the context menu on your MediaMonkey wrapper, then drive_c/users/your_username/Application Data/MediaMonkey/Plugins and delete in_mad.dll from this folder and any other MAD plugin/ini files. Or you might have it in drive_c/Program Files/MediaMonkey/Plugins if you haven't installed it via the script.

Then follow the last step in the build instructions (which is what I used to create my MM wineskin) found on page 5 of this thread :
* Use Tools->Extensions. Click "Add" and browse to the MAD plugin (inmad.mmip) which can be downloaded from http://www.mediamonkey.com/addons/brows ... ut-plugin/ . Close and then restart MM.

Peke
Posts: 12452
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by Peke » Sat Dec 03, 2011 8:38 pm

Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

markstuartwalker
Posts: 931
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:10 am

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by markstuartwalker » Mon Dec 05, 2011 12:15 pm

Windows 7,8 / Ubuntu 13.10 / Mavericks 10.9 / iOS 7.1 / iTunes 11.1
iTunes plugin (d_itunes & itunes4) http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =2&t=45713
Running MM under Mac OS X with Wine http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =4&t=58507

markstuartwalker
Posts: 931
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:10 am

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by markstuartwalker » Fri Dec 09, 2011 8:52 am

I have rebuilt the bland wrapper with build 4.0.0.59

http://www.mediamonkey.com/addons/brows ... diamonkey/
Windows 7,8 / Ubuntu 13.10 / Mavericks 10.9 / iOS 7.1 / iTunes 11.1
iTunes plugin (d_itunes & itunes4) http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =2&t=45713
Running MM under Mac OS X with Wine http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =4&t=58507

thoki
Posts: 1
Joined: Thu Dec 22, 2011 5:37 pm

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by thoki » Thu Dec 22, 2011 5:47 pm

Hi,

first of all thanks to markstuartwalker for guiding me through the steps of creating a Wineskin application. I had VmWare Vusion before and it was much slower and it had sound problems most of the time. MediaMonkey 4.0.1 runs fine, but after installing the Last.FM scrobbler plugin (version 1.0.2.29 also 1.0.2.26) I get an OLE error 8007000E during startup, the "Last.FM" entry in the options menu is missing and it doesn't seem to scrobble. Regardless of the OLE error, the rest of MediaMonkey seems to run fine.

Does anyone has similar issues with the Last.FM plugin or better, resolved them?

Greetings from Germany,

Thorsten.

bmar29

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by bmar29 » Sat Dec 24, 2011 5:22 pm

any reason why skins don't display properly? I'm able to install them, but when applying, only the icons change. Everything else stays the same

anonymust
Posts: 66
Joined: Sun Oct 10, 2010 12:11 pm
Location: Earth
Contact:

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by anonymust » Wed Dec 28, 2011 6:43 pm

Does your saying " Note 1:USB devices will not be seen by MM." mean I can not use Media Monkey on my Macbook AND Sync songs from my Macbook via MM to my iPhone?
"MediaMonkey is the shizzle my nizzle" - Snoop Dogg

bmar29
Posts: 4
Joined: Sun Jan 01, 2012 10:47 pm

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by bmar29 » Sun Jan 01, 2012 10:53 pm

does anybody know if this is still in development? I know there is a new version of MM out now and it would be great if this could be re-packaged. Also, does anybody know if extensions are working properly? I too am having trouble with the skins.

markstuartwalker
Posts: 931
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:10 am

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by markstuartwalker » Tue Jan 03, 2012 2:28 am

Once you have the package installed then you can upgrade to later MM releases. Unfortunately the USB limitations and extensions stability are likely to remain until Wine improves.

My intention is to allow an export to the native Mac iTunes and the USB or wireless sync to an iDevice will be possible.
Windows 7,8 / Ubuntu 13.10 / Mavericks 10.9 / iOS 7.1 / iTunes 11.1
iTunes plugin (d_itunes & itunes4) http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =2&t=45713
Running MM under Mac OS X with Wine http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =4&t=58507

markstuartwalker
Posts: 931
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:10 am

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by markstuartwalker » Thu Jan 05, 2012 4:48 am

anonymust wrote:Does your saying " Note 1:USB devices will not be seen by MM." mean I can not use Media Monkey on my Macbook AND Sync songs from my Macbook via MM to my iPhone?
Unfortunately, that is exactly what it means.
Windows 7,8 / Ubuntu 13.10 / Mavericks 10.9 / iOS 7.1 / iTunes 11.1
iTunes plugin (d_itunes & itunes4) http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =2&t=45713
Running MM under Mac OS X with Wine http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =4&t=58507

bmar29
Posts: 4
Joined: Sun Jan 01, 2012 10:47 pm

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by bmar29 » Fri Jan 06, 2012 9:13 pm

First off let me just thank you for all the work on this. MediaMonkey seems to be the only solution to handling my massive library. I was wondering if anybody has had any luck with MonkeyFlow? It's a little challenging because the addon is an exe file. I just thought it would add some nice graphics

andersL

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by andersL » Tue Jan 24, 2012 1:28 pm

Is it possible to use a remote database?

I.e. I have a network drive mounted, and the db file is at /Volumes/mediamonkey/db/MM.DB. I have Wine configured with /Volumes/mediamonkey as E:, this works (content shows up in MediaMonkey). I have added "DBName=F:\db\MM.DB" to MediaMonkey.ini. Now when I start MediaMonkey I get: "Library file F:\db\MM.DB can't be opened, would you like to create a new local Library?" (My guess is that this has something to do with file permissions.)

andersL

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by andersL » Tue Jan 24, 2012 5:29 pm

In my post above, it should of course say that "/Volumes/mediamonkey" is mounted as F: (not as E:).

markstuartwalker
Posts: 931
Joined: Fri Jul 10, 2009 8:10 am

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by markstuartwalker » Wed Jan 25, 2012 12:33 pm

I suspect that it is. I have tried to do this and I have never managed to get to the bottom of it. MM only seems able to open DB files if they are on the local C: disk. It can index music on external drives fine but the DB file has to be on the local disk.

My workaround was to launch MM through a batch file and copy the remote file to local disk before running MM. I then copy the modified DB file back to the remote location afterwards. Very clunky and I'm not happy with it but at least it works.
Windows 7,8 / Ubuntu 13.10 / Mavericks 10.9 / iOS 7.1 / iTunes 11.1
iTunes plugin (d_itunes & itunes4) http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =2&t=45713
Running MM under Mac OS X with Wine http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =4&t=58507

andersL

Re: Running MM under Mac OS X with Wineskin

Post by andersL » Thu Feb 02, 2012 12:27 pm

markstuartwalker wrote:My workaround was to launch MM through a batch file and copy the remote file to local disk before running MM. I then copy the modified DB file back to the remote location afterwards. Very clunky and I'm not happy with it but at least it works.
Do you have an example of such a script?

Post Reply