Support for opus codec [#9896]

Any ideas about how to improve MediaMonkey? Let us know!

Moderator: Gurus

mcgeeam
Posts: 1
Joined: Tue Dec 25, 2012 2:22 am

Re: Support for opus codec [#9896]

Post by mcgeeam » Fri Mar 04, 2016 9:27 pm

I hope to see opus codec support soon

yesiam

Re: Support for opus codec [#9896]

Post by yesiam » Wed Dec 07, 2016 1:30 am

I would also like to request support for opus in MediaMonkey

stere0123
Posts: 1
Joined: Wed Dec 28, 2016 11:11 pm

Re: Support for opus codec [#9896]

Post by stere0123 » Wed Dec 28, 2016 11:16 pm

The lack of Opus codec support is the only thing preventing me from using MediaMonkey. It would be nice to at least know the status of its implementation, as the last mention of it was in August 2015.

drughetto
Posts: 139
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:19 am

could be added opus encoder & decoder?

Post by drughetto » Fri Jul 14, 2017 1:36 am

Hi
could be added opus encoder ?
it's the evolution of ogg vorbis

the great thing is that the decoding is very very low cpu consuming,that is really great playing opus music with a smartphone ,it really increases the life battery

would be great have included in mediamonkey for windows (the econder & decoder ) & android (decoder)

thanks
Last edited by Lowlander on Fri Jul 14, 2017 1:33 pm, edited 1 time in total.
Reason: Merged with existing post

jiri
Posts: 5340
Joined: Tue Aug 14, 2001 7:00 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: Support for opus codec [#9896]

Post by jiri » Mon Jul 17, 2017 6:47 am

Opus is already supported in MM5 - http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=12769

Jiri

mklcyng

Re: Support for opus codec [#9896]

Post by mklcyng » Thu Jul 27, 2017 10:10 am

Just downloaded the MM5 alpha, still no Opus support. Not sure about the android player. It's easily the best sounding codec.

drughetto
Posts: 139
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:19 am

Re: Support for opus codec [#9896]

Post by drughetto » Thu Aug 10, 2017 9:13 am

jiri wrote:Opus is already supported in MM5 - http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=12769

Jiri
yes but i use mediamonekey 4 gold
i i have lots of songs in opus format
is there a hope to play my songs with V4 ?

thanks

drughetto
Posts: 139
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:19 am

in_opus can i use it?

Post by drughetto » Fri Sep 15, 2017 4:04 am

Hi
can i use a winamp encoder to play opus via mediamonkey?

but is it so hard for mm4 team develop a simple decoder?
thanks

Post Reply