1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Lowlander » Thu Feb 10, 2011 4:50 pm

When browsing video files without video thumbnails no thumbnails are generated. It only generates them when scanning videos in. This can cause problems if the user removes the thumbnail cache folder.

Tested on skinned 1348 on XP.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43391
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Dreadlau » Thu Feb 10, 2011 4:59 pm

I have the no thumbnail problem too.
Where is the thumbnail cache folder located in windows7?
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
Dreadlau
 
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Lowlander » Thu Feb 10, 2011 5:02 pm

Tools > Options > General, in the Temporary Directory. Also make sure Generate thumbnails for videos is enabled under Tools > Options > Library.

I do have thumbnails when scanning in video files and downloading vodcasts, but when the temp folder is emptied the thumbnails don't regenerate like with audio files.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43391
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Dreadlau » Thu Feb 10, 2011 5:23 pm

Lowlander wrote:Tools > Options > General, in the Temporary Directory. Also make sure Generate thumbnails for videos is enabled under Tools > Options > Library.

That explains it since everyday I delete my temp folder with Ccleaner.
Would be nice if there was an option to move the thumbnail cache folder elsewhere.

Lowlander wrote:I do have thumbnails when scanning in video files and downloading vodcasts, but when the temp folder is emptied the thumbnails don't regenerate like with audio files.

After I clean install of build 1348 and a rescan I still don't have video thumbnails.
But I guess that's because I kept my MM.db file and because I have "only for files with changed timestamp or size" checked in tools > options > library
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
Dreadlau
 
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Lowlander » Thu Feb 10, 2011 5:25 pm

Dreadlau wrote:That explains it since everyday I delete my temp folder with Ccleaner.
Would be nice if there was an option to move the thumbnail cache folder elsewhere.
Why not disable cleaning the folder by CCleaner then?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43391
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Dreadlau » Thu Feb 10, 2011 5:27 pm

Lowlander wrote:
Dreadlau wrote:That explains it since everyday I delete my temp folder with Ccleaner.
Would be nice if there was an option to move the thumbnail cache folder elsewhere.
Why not disable cleaning the folder by CCleaner then?

Good idea! Didn't think of that.
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
Dreadlau
 
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Lowlander » Thu Feb 10, 2011 5:44 pm

Rescanning video files with Only for files with changed timestamp or size does redo the video thumbnails.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43391
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby nohitter151 » Thu Feb 10, 2011 5:45 pm

Lowlander wrote:
Dreadlau wrote:That explains it since everyday I delete my temp folder with Ccleaner.
Would be nice if there was an option to move the thumbnail cache folder elsewhere.
Why not disable cleaning the folder by CCleaner then?

Or just change the location in the MM options.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
nohitter151
 
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Dreadlau » Thu Feb 10, 2011 5:49 pm

nohitter151 wrote:
Lowlander wrote:
Dreadlau wrote:That explains it since everyday I delete my temp folder with Ccleaner.
Would be nice if there was an option to move the thumbnail cache folder elsewhere.
Why not disable cleaning the folder by CCleaner then?

Or just change the location in the MM options.


But in that case that would change the location for all Mediamonkey's temp files. Not only the thumbnails.

Is there a list of all the things that goes to the Mediamonkey's temporary directory?

That would help me decide if I should change the location like you suggested.
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
Dreadlau
 
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Lowlander » Thu Feb 10, 2011 5:50 pm

Thumbnails, UPnP streaming cache are things I've seen.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43391
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby nohitter151 » Thu Feb 10, 2011 5:53 pm

Dreadlau wrote:But in that case that would change the location for all Mediamonkey's temp files. Not only the thumbnails.

Is there a list of all the things that goes to the Mediamonkey's temporary directory?

That would help me decide if I should change the location like you suggested.

When you auto-convert for devices, and when you rip CDs (as they are ripped to WAV > encoded to your ripping format > Moved to destination). Those files are automatically cleared though. Some scripts store log files there (I know lyricator does). Also UPnP tracks (auto-converstion) and UPnP album art is stored there.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
nohitter151
 
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Dreadlau » Thu Feb 10, 2011 6:09 pm

Wow that's weird I just did a complete rescan of my library. ( with "only for files with changed timestamp or size" unchecked and "Generate thumbnails for videos" checked )

And no thumbnails have been generated!
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
Dreadlau
 
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby rusty » Tue Mar 22, 2011 2:51 pm

Please try this again in build 1355. It includes significant improvements to the manner in which thumbnails are generated. (note: I've tested this, and can't replicated).

-Rusty
rusty
 
Posts: 7068
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Dreadlau » Wed Mar 23, 2011 10:54 pm

Hello.

Tried with build 1357.
And still no thumbnails after scanning the library.

Latest Codec Pack is installed. And the videos play in Mediamonkey.
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
Dreadlau
 
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: 1348: Video thumbnails not generated when browsing video

Postby Lowlander » Thu Mar 24, 2011 9:34 am

On 1357 I tested:

1) Turn off video thumbnail generation
2) Add folder with videos
3) View folder and no thumbnails (as expected)
4) Restart MediaMonkey (many AV's started popping up)
5) Enabled video thumbnail generation
6) Notice that status bar showed video thumbnail generation in progress
7) Navigated to video folder and saw some of the thumbnails
8 ) 1 thumbnail failed to show (the one being created as I entered the folder), but all other showed (including ones created after I opened the folder)

So it seems to work here except for the one quirk.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
 
Posts: 43391
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Next

Return to MediaMonkey for Windows 4 Beta Testing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests