last.fm doesn't work

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

pietzke
Posts: 161
Joined: Sun Sep 25, 2005 7:43 am

Re: last.fm doesn't work

Post by pietzke » Wed May 18, 2011 9:02 pm

I have a quick question:

Is the last.fm plug-in supposed to work if you haven't got Microsoft IE installed?

alystair
Posts: 128
Joined: Sun Jun 07, 2009 7:16 pm

Re: last.fm doesn't work

Post by alystair » Wed May 18, 2011 11:15 pm

Peke wrote:Are you sure that you have not Limitations for accessing IE settings and does your IE is in Online Mode?
I tested on Win 7 (x86 and x64) XP using IE6-9 on three PCs and could not replicate your problem.
RE: Global Install It is regression not involving last.fm only and we are working on the solution.
I have IE9 installed with all default security settings

alystair
Posts: 128
Joined: Sun Jun 07, 2009 7:16 pm

Re: last.fm doesn't work

Post by alystair » Wed May 18, 2011 11:38 pm

What can I do to help you diagnose this problem? :S

heartofhate
Posts: 190
Joined: Wed Jun 18, 2008 1:43 pm
Location: berlin

Re: last.fm doesn't work

Post by heartofhate » Thu May 19, 2011 3:00 am

nohitter151 wrote:
heartofhate wrote:the lastfm scrobbler (1.0.2.25) with the latest beta (1376) does not work for me still.
here is my log:
Based on the log your tracks are ignored based on your submission rules.

i have found the problem. when i check "only submit tracks which are part the library" the scrobbler stopps working. isn't that weird? unchecked everything works well.

laze
Posts: 23
Joined: Tue Feb 10, 2009 11:23 am

Re: last.fm doesn't work

Post by laze » Thu May 19, 2011 9:41 am

I Just wanted to note that with the latest MM (1376) and last.fm plugin (1.0.2.25), scrobbling seems to be working flawlessly now. The first track I play is correctly scrobbled, as is every subsequent track. And, so far, no double scrobbles. Good stuff!

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: last.fm doesn't work

Post by nohitter151 » Thu May 19, 2011 6:14 pm

Is the scrobbler broken for anyone else in 1377?
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Lowlander
Posts: 46168
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: last.fm doesn't work

Post by Lowlander » Thu May 19, 2011 6:21 pm

It's submitting here so far.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: last.fm doesn't work

Post by nohitter151 » Thu May 19, 2011 6:23 pm

Lowlander wrote:It's submitting here so far.
Hmm, not working here. I'm using non-debug.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Lowlander
Posts: 46168
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: last.fm doesn't work

Post by Lowlander » Thu May 19, 2011 6:30 pm

I'm using debug version of 1377.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

pietzke
Posts: 161
Joined: Sun Sep 25, 2005 7:43 am

Re: last.fm doesn't work

Post by pietzke » Thu May 19, 2011 7:47 pm

Took me a while to get 1.0.2.25 submitting on 1376 Win7 x64

For me it only works ...
1.) ...on a clean MM install with new mm.ini and new mm.db. Old imported database and settings did't work somehow...
2.) ...if installed globally at first and only install.
3.) ...with all ticks in Submission Rules taken out.

It sometimes hangs and forgets to submit, just to remember a minute later and scrobble then.
When Closing MM the last.fm page sais you're still scrobbling from mm for a few more minutes.

Happy scrobbling :D

j1232

Last FM Does not scrobble in Mediamonkey 4.0

Post by j1232 » Thu May 19, 2011 9:11 pm

I get the following error when trying to view the log. Image

I have tried re-installing the plugin and also have the last.fm app installed as well.

traggett
Posts: 1
Joined: Thu Mar 17, 2011 10:01 pm

Re: last.fm doesn't work

Post by traggett » Fri May 20, 2011 3:09 am

I had the log file not being created and no scrobbling issues described above.

The solution for me (Win 7 x64) was to set compatibility for MM4 (1377) to Run as Administrator, run MM then install the Last.fm mmip 1.0.2.25 (double click and it automatically goes in for all users).

Made sure there were no submission restrictions (I'm not sure there are any by default / I'd previously turned them off while trying other approaches as mentioned earlier in this thread.

Listening now and history appear to be OK after ten minutes of random music.

Pman
Posts: 169
Joined: Fri Jan 02, 2009 11:57 am

Re: last.fm doesn't work

Post by Pman » Fri May 20, 2011 3:37 am

Mine worked instanstly and a bit like above you need to make sure you run MM under "run as admin" and untick the option for current user, ie you want it to work for all users on your computer.

Things to check are:

1. Under Tools>Extensions there's only 1 Last.fm ext installed. If there's two then uninstall the one "for current user only"
2. Under C:\Users\User\AppData\Roaming\MediaMonkey delete all last.fm entries, most likely a auto file with last.fm in it too (if exists).
3. Under Tools>Options, under submission rules that only ".....submit tracks if Album metadata exists" is ticked NOTHING else.
(Note. on the "...part of the library" option ticked does also work but it depends on your luck)

If all that dont work, DONT uninstall MM, keep it be but do the following:

1. Uninstall last.fm
2. Under C:\Users\User\AppData\Roaming\MediaMonkey delete all last.fm entries (if exist)
3. Under same folder in 2, open the file Extensions.ini (in notepad) and delete any last.fm rubbish in there (if exists). Also open the file MediaMonkey.ini, search for last.fm and delete the big section (Should look like [Last.FM] then a bunch of lines of stuff, delete all this).
4. Under C:\ProgramData\MediaMonkey check Extensions.ini and delete any last.fm stuff and also delete the LastFMScrobbler folder if exists.
5. Under C:\Program Files\MediaMonkey\ make sure no last.fm stuff is left like in Scripts>Auto folder and Plugins folder (delete gen_LastFMScrobbler)
6. Restart MM with "run as admin"
7. Install last.fm (new one) with "install for current user" UNTICKED and then tweak the settings like in 3. under Tools>Options

Hopefully that should work.
  • W7Ultimate x32 - MM4 - SHABBA!
Image

Psyker7
Posts: 255
Joined: Sat Mar 03, 2007 8:00 am

Re: last.fm doesn't work

Post by Psyker7 » Fri May 20, 2011 4:13 am

I should have stuck with what I had
Firstly, why does the default submission rule try and only submit audio books?

Code: Select all

  If Not SDB.IniFile.ValueExists("Last.FM","Filters") Then
    SDB.IniFile.StringValue("Last.FM","Filters") = "1,2"
is a silly default.


Secondly, tried to update mine and first it duplicated in extensions list, then it couldn't find it's log file, now after cleaning it all up and installing for all users I get this, where it looks like it's submitted but it never is.
last.fm never even receives the 'now playing' notification.

Code: Select all

20/05/2011 18:59:45.833: MediaMonkey v4.0.0
20/05/2011 18:59:45.834: Loading Last.fm Scrobbler
20/05/2011 18:59:45.836: ----------------------------------------
20/05/2011 18:59:45.837: Last.fm Scrobbler v1.0.2.25
20/05/2011 18:59:45.839: ----------------------------------------
20/05/2011 18:59:45.841: Last.FM: Player got Command wParam (1)
20/05/2011 18:59:45.843: Last.FM: Player got Command wParam (1)
20/05/2011 19:01:51.248: Last.FM: Player got Command wParam (1)
20/05/2011 19:01:51.252: Last.FM: Player got Command wParam (1)
20/05/2011 19:01:51.256: Last.FM: Player got Command wParam (1)
20/05/2011 19:01:51.789: Last.FM: Player got Command wParam (1)
20/05/2011 19:01:51.794: Last.FM: Player got Command wParam (0)
20/05/2011 19:01:51.799: Last.FM: Player got Command wParam (2)
20/05/2011 19:01:51.810: Last.FM: Nowplaying Play Detected at 1305882111
20/05/2011 19:01:51.827: Last.FM: Handshake Session Started
20/05/2011 19:01:53.034: Last.FM: Handshake OK
20/05/2011 19:01:53.039: Last.FM: Handshake Session ID is a7107bf3481e427a917be7cc34f780ee
20/05/2011 19:01:53.042: Last.FM: Handshake NowPlaying URL is http://post.audioscrobbler.com:80/np_1.2
20/05/2011 19:01:53.046: Last.FM: Handshake Submission URL is http://post2.audioscrobbler.com:80/protocol_1.2
20/05/2011 19:01:53.050: Last.FM: NowPlaying Song Art Vs. Science - A.I.M. Fire!
20/05/2011 19:01:53.056: select Songs.ID from Songs where Songs.id=21270 AND Songs.TrackType in (0,4) 
20/05/2011 19:05:46.735: Last.FM: Player got Command wParam (2)
20/05/2011 19:05:46.737: Last.FM: Player got Command wParam (1001)
20/05/2011 19:05:46.742: Last.FM: Submit Started at 1305882346
20/05/2011 19:05:49.777: Last.FM: Player got Command wParam (2)
I'm getting tempted to see if I can write a better scrobbler myself :P
That said, writing the queuing functionality is likely the hard bit, why is the actual scrobbling so difficult? :\

edit: It seems that this is actually linked in to the latest beta release - as I just tried the 1.0.2.24 last.fm extension again on the latest beta - 1377 - and it still gets the same problems.

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: last.fm doesn't work

Post by nynaevelan » Sun May 22, 2011 7:10 am

I am getting the same results as Psyker7, my scrobbling is not working either. :(, just when I was ready to switch to MM4 permanently.
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

Post Reply