1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

buskbolurven
Posts: 34
Joined: Tue Sep 29, 2009 4:26 am
Location: In the deep forests

1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by buskbolurven » Tue Aug 02, 2011 2:52 am

When using the extra keys marked "|<<" and ">>|" on the keyboard, made for jump to the song before and next, one press results in a double jump, so the track just before or after is skipped. The double jump happens occasionally, sometimes more than 50% of the tries, and sometimes almost never. Of course this trouble can depend on hardware, I use a dell keyboard with USB connection, but I doubt, since the problem began a few builds ago(, sorry, but I don't remember when).

Ludek
Posts: 3044
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs

Post by Ludek » Tue Aug 02, 2011 4:40 am

I can also reproduce this, in my case this happens every sixth or so attempt.

Tracked as http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=8200

romeyinfc
Posts: 13
Joined: Fri Apr 06, 2007 3:08 pm
Location: Fort Collins, CO
Contact:

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs

Post by romeyinfc » Wed Aug 03, 2011 11:37 am

I also am experiencing this problem, using a Microsoft USB keyboard as well. It happens pretty consistently over here.

rusty
Posts: 7217
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by rusty » Mon Aug 15, 2011 4:39 pm

Fixed build 1415.

-Rusty

romeyinfc
Posts: 13
Joined: Fri Apr 06, 2007 3:08 pm
Location: Fort Collins, CO
Contact:

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by romeyinfc » Tue Aug 16, 2011 11:12 am

Thanks Rusty, but It think it's rearing its ugly head again in 1419. This time when I press one of my keyboard's media keys, the 2nd button delay arrives many seconds later. For example if I hit ">>", it'll skip by one song immediately, then a few seconds later it skips again. The same action is repeated with the Play/Pause button. Should I submit this as a new bug?

romeyinfc
Posts: 13
Joined: Fri Apr 06, 2007 3:08 pm
Location: Fort Collins, CO
Contact:

(1420) Skipping songs on (>>) still occurring

Post by romeyinfc » Thu Aug 18, 2011 11:37 am

It looks like Bug 8200 is still rearing its ugly head in the latest builds. This time when I press one of my keyboard's media keys, the 2nd button delay arrives many seconds later. For example if I hit ">>", it'll skip by one song immediately, then a few seconds later it skips again. The same action is repeated with the Play/Pause button.
Last edited by Lowlander on Thu Aug 18, 2011 11:42 am, edited 1 time in total.
Reason: Merged with existing topic

Ludek
Posts: 3044
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: (1420) Skipping songs on (>>) still occurring

Post by Ludek » Fri Aug 26, 2011 5:12 am

romeyinfc wrote:It looks like Bug 8200 is still rearing its ugly head in the latest builds. This time when I press one of my keyboard's media keys, the 2nd button delay arrives many seconds later. For example if I hit ">>", it'll skip by one song immediately, then a few seconds later it skips again. The same action is repeated with the Play/Pause button.
I cannot reproduce with 1423, could you generate debug log using the DbgView and build 1423?

Ludek
Posts: 3044
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by Ludek » Fri Aug 26, 2011 8:51 am

Alhought I cannot reproduce I found the reason that most probably causes the issue for you.
Will be fixed in build 1424.

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by nynaevelan » Mon Sep 12, 2011 4:47 pm

I am on 1430 and this is still a problem, can this be looked at again because it is becoming very annoying not to have the correct songs played when the play next or play previous key is selected?

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

rusty
Posts: 7217
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by rusty » Tue Sep 13, 2011 7:29 am

Hi Nyn,

Can you explain exactly what you mean? The problem you're describing sounds different than the bug described earlier in the thread re. Media Keys not functioning.

Note also: we don't see any problems with playback, so a debug log would be helpful as well.

Thanks.

-Rusty

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by nynaevelan » Tue Sep 13, 2011 7:48 am

Rusty:

Currently working on generating the debug logs both for my work computer and my home computer. But what happens is, I hit either the play forward or play previous media keys and instead of MM moving to the next song or the previous song it will move two songs forward or two songs back, thereby skipping the previous and next tracks. This happens more frequently on my home computer, thought that may be because I use those keys more at home. Since I am concentrating on work at my work computer (yeah right!) I do not skip and fast forward as often, but at work I use the fast forward more than the previous since I am usually skipping past tracks that are not appropriate for an office. But as soon as I generate the logs for both computers I will post them. Both computers do use multimedia keyboards and both are Logitech's.

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by nynaevelan » Tue Sep 13, 2011 5:36 pm

Here is a debug log, the skips are around 836 and 3753 (I think). The songs that were skipped were Planet Rock and Did it Again. It doesn't skip consistently nor always on the same songs: http://dl.dropbox.com/u/13254132/fast%2 ... tracks.LOG

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

rusty
Posts: 7217
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by rusty » Wed Sep 14, 2011 4:45 pm

Thanks. Should be resolved in build 1433.

-Rusty

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by nynaevelan » Fri Sep 16, 2011 6:11 pm

THANK YOU!! :D THANK YOU!! :D THANK YOU!! :D

So far this is fixed in 1433.

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

Guest

Re: 1414 >>| and |<< jumps two songs [8200]

Post by Guest » Fri Nov 18, 2011 11:16 pm

Bug is still up for me in MM 4.0.0.1459
Using Logitech USB Keyboard on Windows 7, if my MM is in foreground it works well, as far as I switch to another Application it jumps 2 Tracks forward if I press ">>|".
I don't have the Problem with the "|<<" Key, just forward is a Problem.

Post Reply