Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

bp011ysp
Posts: 64
Joined: Fri Nov 07, 2008 2:40 pm

Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by bp011ysp » Sat Feb 02, 2013 11:50 am

Since build 1623, the play counter and Last Played is no longer set when played through UPNP.
In the options "Update Play Counter" is turned on.

With build 1622, it works fine.

Lowlander
Posts: 45909
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: #1623: Playcount and Lastplay not set under UPNP

Post by Lowlander » Sat Feb 02, 2013 12:42 pm

This seems to be the case for me too.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Ludek
Posts: 2934
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: #1623: Playcount and Lastplay not set under UPNP

Post by Ludek » Sat Feb 02, 2013 5:12 pm

Thank you.

http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=10454 was not properly fixed in 1623, fixed in 1624

Lowlander
Posts: 45909
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by Lowlander » Tue Feb 12, 2013 1:51 pm

Works again for me on 1624.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

bp011ysp
Posts: 64
Joined: Fri Nov 07, 2008 2:40 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by bp011ysp » Tue Feb 12, 2013 2:14 pm

Yes it works in 1624. Thanks.

hintergrundrauschen
Posts: 180
Joined: Sat Mar 29, 2008 6:20 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 10:10 am

Running 1683, it doesn't seem to work for me. Would you mind checking this?

Playing through UPnP on the remote device the play counter will not update (i.e. the remote device being control point and renderer, e.g. MMA). Same for using MMW to play to a remote device (i.e. the remote device being renderer only, like my Wireless UPnP radio box).
Claude

dtsig
Posts: 2991
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by dtsig » Sat Dec 28, 2013 11:31 am

I just tried this using MMA 204 and MWW 1681 and Last Played appears to update for me. I might try another device later ..
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

hintergrundrauschen
Posts: 180
Joined: Sat Mar 29, 2008 6:20 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 11:43 am

Hmmm... Is there any other relevant option than the following (set for both MMW server and MMW library)?

Image
Claude

dtsig
Posts: 2991
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by dtsig » Sat Dec 28, 2013 11:52 am

None that I know of. I did notice that the Last Played didnt' get updated until the file is complete. Where MMW updates after about 5 minutes (which I prefer). It would be nice to have bookmarking working between upnp/dlna devices.
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 2991
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by dtsig » Sat Dec 28, 2013 12:06 pm

As an update I just played another MMW->MMA video. I stopped it part way through and MMW did not update the Played# column or Last Played. And of course that means that the same device (not to mention any other device) playing that file MUST start from the beginning. Hope this gets *fixed* (with shared bookmark).
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

hintergrundrauschen
Posts: 180
Joined: Sat Mar 29, 2008 6:20 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 12:43 pm

dtsig wrote:I did notice that the Last Played didnt' get updated until the file is complete.
I played all files (music/mp3) from beginning till end.
Claude

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by nohitter151 » Sat Dec 28, 2013 1:56 pm

hintergrundrauschen wrote:Running 1683, it doesn't seem to work for me. Would you mind checking this?

Playing through UPnP on the remote device the play counter will not update (i.e. the remote device being control point and renderer, e.g. MMA). Same for using MMW to play to a remote device (i.e. the remote device being renderer only, like my Wireless UPnP radio box).
Works fine for me too, played over Upnp to Goodplayer for iPhone/iPad.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

dtsig
Posts: 2991
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by dtsig » Sat Dec 28, 2013 2:07 pm

Are these files you are playing videos or music? Seems like mp3s right?
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

dtsig
Posts: 2991
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by dtsig » Sat Dec 28, 2013 2:19 pm

It's funny .. i just tested with music and the track Last Played was updated right away .. very different from Videos <sigh>. Played# was set to 1 right away. The only thing I can think of is it was cached right away. It is a 8.7 meg file. Pretty fast. Another song 13.5 gig updated after 5 seconds .. similar to the first.
I wonder if videos and music are updating differently with dlna
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

hintergrundrauschen
Posts: 180
Joined: Sat Mar 29, 2008 6:20 pm

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Post by hintergrundrauschen » Sat Dec 28, 2013 6:29 pm

Just tried again. Not working.

MMW --> play to --> Android / Bubble UPnP, mp3 1:11 min, mp3 2:50 min, aac 3:14 min, flac 2:50 min
MMW --> play to --> Android / UPnP Monkey, mp3 2:50 min
MMW --> play to --> Wireless UPnP Radio Pioneer XW-SMA1, mp3 1:11 min
MMW --> play to --> TV UPnP Panasonic, mp3 1:11 min
MMW --> play to --> Raspberry Pi XBMC, mp3 1:11 min

Android / MMA <-- play from MMW, mp3 1:11 min
Android / UPnP Monkey <-- play from MMW, mp3 1:11 min, aac 3:14 min, flac 2:50 min
TV UPnP Panasonic <-- play from MMW, mp3 1:11 min

I also tried disabling "update play counter" for both library and server, exiting MMW, restarting and enabling both options, again. Also executed database maintenance. Running without any scripts/extensions on Win 7.
Claude

Post Reply