Page 2 of 2

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Posted: Sat Dec 28, 2013 7:15 pm
by nohitter151
Not sure what to tell you. It works fine for me. What's your client? Did you generate a log? did you refresh the view after the track completed playing?

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Posted: Thu Jan 02, 2014 9:41 am
by Ludek
Are you sure that you used "Play to" on MMW library files?

If yes, then generate debug log (4b here: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... ?f=6&t=341 ), it should show why it is not working for you.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Posted: Fri Jan 03, 2014 11:20 am
by hintergrundrauschen
Hi Ludek,

thanks for your reply. Now running latest beta on MMW and MMA. Could you tell me what to look for in the debug log?

Playing locally on MMW, I get the following output when playing a file and the playcount gets updated:

Code: Select all

00000587	17:09:54.366	[4288] 3284 DB exec SQL: INSERT INTO Played (IdSong,PlayDate,UTCOffset) VALUES (34814,41642.673545891,0.041666667) 	
00000588	17:09:54.367	[4288] 3284 DB lock successful.	
00000589	17:09:54.376	[4288] 3284 DB lock finished, took 22358.	
00000590	17:09:54.376	[4288] 3284 DB exec SQL: UPDATE Songs SET PlayCounter=2,LastTimePlayed=41642.673545891, TrackModified=41642.673545891, PlaybackPos = 0 WHERE Id=34814 	
00000591	17:09:54.376	[4288] 3284 DB lock successful.	
00000592	17:09:54.382	[4288] TEventedAutoObject Destroying, Class: TSDBApplication	
00000593	17:09:54.382	[4288] 3284 DB lock finished, took 13405.	
Playing to my remote UPnP device (today: BubbleUPnP on Android phone) I get no such data, nothing on 'playcount', 'lasttime' or any SQL UPDATE query.

Image

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Posted: Fri Jan 03, 2014 11:25 am
by Ludek
Please attach full debug log when you are playing to your remote UPnP device.
i.e. save the log into a file in the DbgView app and share the file, either via a free sharing service (e.g. DropBox) and attach link here, OR send it as attachement to eSupport and attach ticket ID here.

Thanks.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Posted: Sun Jan 05, 2014 9:08 am
by Ludek
Solved via PM, details here: http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=11677

i.e. it was consequence of the empty box (Options -> Media Sharing -> Cache auto-converted content to: [____])

So solution is to wait for build 1686, or just fill the box that will fix the issue.

Re: Playcount and Lastplay not set under UPNP [#10454]

Posted: Sun Jan 05, 2014 10:41 am
by hintergrundrauschen
Great, thank you. :)