Win 7 UAC everytime

To get bugs in the current release fixed, please report them here.

Moderator: Gurus

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Win 7 UAC everytime

Post by nohitter151 » Tue Jan 10, 2012 1:00 pm

It could probably happen if when you first installed MM and the UAC prompt came up you said "Allow" or "Yes" or whatever the option is.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

daryan
Posts: 30
Joined: Wed Dec 26, 2007 5:33 pm

Re: Win 7 UAC everytime

Post by daryan » Tue Jan 10, 2012 4:40 pm

To stop it happening click No when prompted for UAC. Post back if this doesn't work

vicpac

Re: Win 7 UAC everytime

Post by vicpac » Fri Jan 27, 2012 8:10 am

Try this. I think it worked for me. Take a mp3 and right click and do open with. Choose Select Program and reselect Media Monkey. Then MM opened without the prompt. I have closed and opened it a bunch of times without getting the prompt.

PetrCBR
Posts: 1640
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: Win 7 UAC everytime

Post by PetrCBR » Tue Jan 31, 2012 8:06 am

All UAC issues should be fixed in next build.

khelsing
Posts: 251
Joined: Sun Nov 27, 2011 4:11 pm
Location: Germany

Re: Win 7 UAC everytime

Post by khelsing » Fri Feb 03, 2012 3:08 pm

PetrCBR wrote:All UAC issues should be fixed in next build.
Version 4.0.3.1469 prompts for UAC every time I start it. Running it as an administrator once doesn't resolve the issue. Clicking "No" when prompted doesn't resolve it either. vicpac's solution doesn't work.

Addendum: This only happens if I choose a language other than German.

OS version: Windows 7 Professional 64 bit

PetrCBR
Posts: 1640
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: Win 7 UAC everytime

Post by PetrCBR » Sat Feb 04, 2012 6:31 am

Can you send me a debug log, please ?

khelsing
Posts: 251
Joined: Sun Nov 27, 2011 4:11 pm
Location: Germany

Re: Win 7 UAC everytime

Post by khelsing » Sat Feb 04, 2012 7:15 am

PetrCBR wrote:Can you send me a debug log, please ?
Done. Ticket ID: KYN-563175.

woodprinz
Posts: 1
Joined: Sat Jan 28, 2012 6:45 pm

Re: Win 7 UAC everytime

Post by woodprinz » Sun Feb 05, 2012 3:24 pm

Try downloading (from FileHippo) MediaMonkey 4.0.3.1466 Beta

Before 2/5/2012, after setup/installation, clicking on the start icon got me NOTHING. NADA.
Didn't matter what language (I tried English and German). Or running as Administrator.
Now at least the program starts, at least on my system (Win 7).

HitSquad
Posts: 3
Joined: Sun Dec 18, 2011 11:54 pm

Re: Win 7 UAC everytime

Post by HitSquad » Sun Feb 05, 2012 7:32 pm

Confirm! Annoying UAC form still exist. It doesn't matter that you an admin or simple user and what a rights in folders. When you click NO button form didn't close.

MediaMonkey 4.0.3.1469
Nobody's Safe Chump, Nobody's Safe

zottel
Posts: 11
Joined: Tue Jan 24, 2012 3:03 pm
Location: Germany

Re: Win 7 UAC everytime

Post by zottel » Wed Feb 08, 2012 1:04 pm

With 4.0.3.1470 I have the same effects on my Win7 x64 PC. You can reproduce it by the following steps:

- Install MM in English as Admin and close it directly after installation
- Start MM again as normal user
- In MM options change language to German
- Close MM and start MM again as normal user
- Request for Admin rights window comes up
- Confirm this window with Admin Password
(This window comes up again and again as long as you start as normal user)
- Close MM and start MM as Admin
- In MM options change language to German as well
- Close MM and start MM again as normal user
- The window doesn't come up anymore
- Changing again to English as normal user, close MM, start MM as normal user will again show the window
- Also changing to English as Admin, close MM, start MM as normal user will hide again the window

So in a nutshell it seems to be that the options settings have to be the same for Admin and for normal users - at least for the language settings to avoid coming up the Window.

FrozenAssets
Posts: 59
Joined: Sat Feb 11, 2012 12:51 am
Location: Alaska

Re: Win 7 UAC everytime

Post by FrozenAssets » Sat Feb 11, 2012 1:21 am

I am still having this issue with 1472.
Have posted a ticket with attached log file.

Ticket ID: BKZ-615014
Subject: Existing Issue #0009094 UAC still occurring in build 1472

PetrCBR
Posts: 1640
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: Win 7 UAC everytime

Post by PetrCBR » Mon Feb 13, 2012 5:08 am

So even when you're not changing anything MM prompts you for elevation every start ?

khelsing
Posts: 251
Joined: Sun Nov 27, 2011 4:11 pm
Location: Germany

Re: Win 7 UAC everytime

Post by khelsing » Mon Feb 13, 2012 5:45 am

Similar issue here with 4.0.3.1472.

Steps to replicate:

1. Uninstalled previous version and deleted folder \Program Files (x86)\MediaMonkey.
2. Installed MediaMonkey 4.0.3.1472 from an account with user privileges.
3. Started MediaMonkey for the first time from an account with user privileges -> UAC prompt.
4. Closed and restarted MediaMonkey -> no UAC prompt.
5. Changed language from English to German with "Re-associate File Types on startup" checked.
6. Closed and restarted MediaMonkey -> UAC prompt.
7. Changed language from German to English with "Re-associate File Types on startup" checked.
8. Closed and restarted MediaMonkey -> UAC prompt.

Steps 5 to 8 will occur ad infinitum.

Clicking "No" in the UAC prompt makes it reappear seven more times, then MediaMonkey is up and running and the previously made language change is in effect.

Deactivating "Re-associate File Types on startup" resolves the issue.

FrozenAssets
Posts: 59
Joined: Sat Feb 11, 2012 12:51 am
Location: Alaska

Re: Win 7 UAC everytime

Post by FrozenAssets » Mon Feb 13, 2012 4:21 pm

Confirm

Deactivating "Re-associate File Types on startup" resolves the issue.

Thank you khelsing.

PetrCBR
Posts: 1640
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: Win 7 UAC everytime

Post by PetrCBR » Mon Feb 13, 2012 5:53 pm

When language is changed, some registry values need to be updated (like auto-play texts need to be localized to newly selected language).

Post Reply