MM G15 plugin v1.4 for Logitech G15, G13, G510, G19 etc.

Download and get help for different MediaMonkey for Windows 4 Addons.

Moderators: Peke, Gurus

meowmix4jo
Posts: 57
Joined: Fri Sep 17, 2010 3:23 pm

MM G15 plugin v1.4 for Logitech G15, G13, G510, G19 etc.

Post by meowmix4jo »

I found the lack of G15 plugins that worked with MediaMonkey dissapointing, so I decided to make my own.

Here is a picture of the display (v1.1 on G510, pic by Eyal):
Image

v1.2 w/unicode
Image

Download:
http://meowsmix.com/pages/downloads/MM_G15_1.4.zip
VC++ 2015 redistributable is needed if you don't already have it:
https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=48145

Full docs + all versions
http://meowsmix.com/mm_g15

User Formats:
User formats are stored in MM_G15.ini. As of version 1.2c the supported formats are:
%TITLE%
%ARTIST%
%ALBUM%
%YEAR%
%ALBUMARTIST%
%RATING%
%TRACK#%
%DISC#%
%PL_TOTAL%
%PL_INDEX%

Version 1.4 adds these:
%COMPOSER%
%CONDUCTOR
%GENRE%
%LYRICIST%
%OYEAR%
%OTITLE%
%OARTIST%
%OLYRICIST%
%PUBLISHER%
%COPYRIGHT%
%CUSTOM1%
%CUSTOM2%
%CUSTOM3%
%CUSTOM4%
%CUSTOM5%
%LASTPLAYED%
%PLAYCOUNT%
%SKIPCOUNT%
%STARTTIME%
%STOPTIME%
%BITRATE%
%SAMPLERATE%
%MOOD%
%ENCODER%
%TEMPO%

You can place as many of these as you want per line to customize your display.
The font and size and position can also be customized in the [SETTINGS] section. Included is an ini set up for latin alphabets. An ini set up for Japanese/Chinese is included in 1.2, it also works fairly well for Russian.
Last edited by meowmix4jo on Thu Aug 20, 2015 9:27 pm, edited 24 times in total.
Grestorn
Posts: 33
Joined: Tue Oct 14, 2003 1:09 am

Re: MediaMonkey G15 plugin

Post by Grestorn »

Thanks a lot for your work!

Unfortunately there are just too few G19s out there, so unless I start to do something of my own, there won't be any native G19 plugin any time soon I guess.

But your effort is definitely an improvement. Again, thanks a lot!
Peke
Posts: 17484
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Earth
Contact:

Re: MediaMonkey G15 plugin

Post by Peke »

Nice one. Will test it. I wonder why no one incorporate G15 API into DLL also?

If you need I can make you small MMIP script along with auto-startup of EXE, but you will need to know when MM is closed or make some ways to let your app message that it needs to be closed.

Additionally if you want I could give you my routine (Delphi) for Creating B&W album arts that can be used for G15.
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
Image
How to attach PICTURE/SCREENSHOTS to forum posts
meowmix4jo
Posts: 57
Joined: Fri Sep 17, 2010 3:23 pm

Re: MediaMonkey G15 plugin

Post by meowmix4jo »

This might actually work with the G19. All logitech LCD's use the same API, but the only thing I own is a G15 V1, so unless someone else is willing to test it on another logitech LCD I can't confirm, but in theory it should work.

This already knows when MM is started/not, so a script like that would be useful until I can figure out the less commonly used features of the G15 like auto-start. I actually thought about adding album art, but I decided not too because of the small resolution of the LCD (it's only 43 pixels high), so it would be next to impossible to make anything out, but if people want it I might add it.

I actually made this into a DLL first, but the winamp API doesn't support as much as SongsDB does when it comes to track info, and I couldn't get SongsDB to work from a DLL loaded into MM (if anyone knows anything about this feel free to let me know)

edit: Released v1.1. See the first post.
Frizz

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by Frizz »

Hi,

I just installed the plugin and it works just you've documented apart from %ALBUMARTIST%
I'm using the following ini file:

Code: Select all

[PAGE_1]
LINE_1 = (%YEAR%) - %ALBUM%
LINE_2 = %ALBUMARTIST%
LINE_3 = %ARTIST% - %TITLE%

[PAGE_2]
LINE_1 = (%YEAR%) - %ALBUM%
LINE_2 = %ARTIST%
LINE_3 = %TITLE%

[PAGE_3]
LINE_1 = (%YEAR%) - %ALBUM%
LINE_2 = %ARTIST% - %TITLE%
LINE_3 = %RATING%

[PAGE_4]
LINE_1 = (%YEAR%) - %ALBUM%
LINE_2 = %ARTIST% - %TITLE%
LINE_3 = %RATING%
Page 1 on my G15 shows the following on line 2:

Code: Select all

SongsDB.SDBArtistClass
I have tried it on Line 1 as well with the same result. Have also tried various different MP3's all with Artist and Album Artist fields which are not empty.

Any ideas?

Cheers,

Frizz.
meowmix4jo
Posts: 57
Joined: Fri Sep 17, 2010 3:23 pm

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by meowmix4jo »

There was something wrong with the string conversion for album artist, should be fixed now. Download links updated.
Frizz
Posts: 1
Joined: Sat Sep 25, 2010 12:00 am

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by Frizz »

meowmix4jo wrote:There was something wrong with the string conversion for album artist, should be fixed now. Download links updated.
That worked a treat.

Thanks for the quick fix :)

F.
rovingcowboy
Posts: 14163
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by rovingcowboy »

excuse the intrusion but what the . is g15 ?

:-? :o :(
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy A51 5G Android ) 6. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.
Dreadlau
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by Dreadlau »

Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)
XPC22393

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by XPC22393 »

As any owner knows, it's -the- keyboard ;)
rovingcowboy
Posts: 14163
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by rovingcowboy »

oh i was thinking it was a portable device. and wondered about it. so the duh is on me right :oops:
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy A51 5G Android ) 6. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.
Peke
Posts: 17484
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Earth
Contact:

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by Peke »

You can see its picture in mine Sysprofile account from my signature.

@meowmix4jo
Has info I sent you helped?
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
Image
How to attach PICTURE/SCREENSHOTS to forum posts
meowmix4jo
Posts: 57
Joined: Fri Sep 17, 2010 3:23 pm

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by meowmix4jo »

Yes it has. It isn't used in the version up for download right now though, as I have to rewrite some of the code.
Peke
Posts: 17484
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Earth
Contact:

Re: MM G15 plugin v1.1

Post by Peke »

Please let me know if there is anything more I can help you.
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
Image
How to attach PICTURE/SCREENSHOTS to forum posts
Sandii

Re: MM G15 plugin v1.1a

Post by Sandii »

Works fine for the G510, too. After many days of trying to get other things to work - this one just does. I'd love an option for scrolling too, but oh well - this works. Thank you so much! :D
Post Reply