Needs Auto Organise v1.2.3 (02-07-06)

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Needs Auto Organise v1.2.3 (02-07-06)

Post by MoDementia » Mon Jun 26, 2006 9:07 pm

No Longer Available
Last edited by MoDementia on Tue Feb 03, 2009 4:20 am, edited 6 times in total.

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Fri Jun 30, 2006 1:30 am

New version released v1.2

Fixed the violation errors (Hurray)

Can somone please give it a try :cry:

My preferred Auto Organise format =
<Album Artist>\<Album>\<Album>_<Track#:2>_<Title>

I would like some feedback on some other popular/non popular formats so most people will be able to use it.

Thanks

Bex
Posts: 6316
Joined: Fri May 21, 2004 5:44 am
Location: Sweden

Post by Bex » Fri Jun 30, 2006 2:34 am

Hi MoDementia,

Nice peice of work you've done. I'll surely test this when I get home.


Keep it up
/Bex
Advanced Duplicate Find & Fix Find More From Same - Custom Search. | Transfer PlayStat & Copy-Paste Tags/AlbumArt between any tracks.
Tagging Inconsistencies Do you think you have your tags in order? Think again...
Play History & Stats Node Like having your Last-FM account stored locally, but more advanced.
Case & Leading Zero Fixer Works on filenames too!

All My Scripts

Steegy
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium
Contact:

Post by Steegy » Fri Jun 30, 2006 4:41 am

That's a feature I've been wanting a long time. So I'll test it very soon.

About the masks... you can use the mask list that MediaMonkey uses itself, for auto-organising. See MediaMonkey.ini --> [RenameMasks]
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto » Fri Jun 30, 2006 7:09 am

I'm listening to a great tune at the moment, but I've installed the script so when I next restart MM I'll give it a test.

Does the $IF statement work with your script? This is the mask I use:

Code: Select all

$if(<Album Artist>,F:\Music\<Album Artist>\<Album>\<Track#>_<Artist>_<Title>,F:\Music\<Artist>\<Artist>_<Title>)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Fri Jun 30, 2006 7:37 am

No it doesn't :( yet :)

If I read the help file correctly that translates into

Code: Select all

If <Album Artist> <> "" Then
  PreferredMask = F:\Music\<Artist>\<Artist>_<Title>
Else
  PreferredMask = F:\Music\<Album Artist>\<Album>\<Track#>_<Artist>_<Title>
End If
But that doesn't make sense, maybe your back to front typo?
To use a mask if a field isn't empty, use the following format '$if(field isn't empty,use this,else use this)'. For example:
--- D:\My Music\$If(<Artist>,<Artist:1>,None)\<Artist>$If(<Album>, - <Album>\,)<Title>
If so it should be very easy and I'll have a look tomorrow (10:30pm here now)

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto » Fri Jun 30, 2006 7:45 am

You have the logic the right way round, but my masks the wrong way round.

Code: Select all

$IF(<Album Artist>,Mask1,Mask2)
...where...

Code: Select all

Mask1 = F:\Music\<Album Artist>\<Album>\<Track#>_<Artist>_<Title>
Mask2 = F:\Music\<Artist>\<Artist>_<Title>
...translates as...

Code: Select all

If <Album Artist> <> "" Then
  PreferredMask = Mask1
Else
  PreferredMask = Mask2
End If
I'll hold off testing till you've done the $IF statement - looking forward to it! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Fri Jun 30, 2006 8:16 am

In the mean time you could create 2 magicnodes and run it on each list
(I don't think it is easy to make a autoplaylist)

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto » Fri Jun 30, 2006 8:20 am

I might give that a go. Hard at working scripting at the moment though! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Fri Jun 30, 2006 6:49 pm

You help me I help you :)

All of the following; = errors

Code: Select all

      Replace(ImportMask, "$if", "")
      Replace(ImportMask, "(", "")
      Replace(ImportMask, "(", "")
      Replace(ImportMask, ":", "")
I assume because they are reserved words/characters?

[edit]Also the colon[/edit]
Last edited by MoDementia on Sat Jul 01, 2006 7:59 am, edited 1 time in total.

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Fri Jun 30, 2006 7:59 pm

:oops: oops close button = search button :oops:

Please download again

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Fri Jun 30, 2006 10:38 pm

Added handling of a simple $if mask e.g.

$if(<Album Artist>,<Album Artist>\<Album>\<Track#>_<Artist>_<Title>,<Artist>\<Artist>_<Title>)

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto » Sat Jul 01, 2006 5:06 am

Sorry, not much joy. The script decided four whole albums needed Auto-Organising. When I Auto-Organised them, only one of them needed it. And I'm sure I've got more that aren't organised. If used the mask discussed earlier, so maybe the $IF statement needs a bit more work.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

MoDementia
Posts: 1321
Joined: Thu Jun 15, 2006 3:26 pm
Location: Geelong, Victoria, Australia

Post by MoDementia » Sat Jul 01, 2006 5:26 am

I have one album that it says needs auto organise but doesn't

Album artist = "R.E.M." the directory should be R.E.M.\Automatic for the People\Title.mp3

But windows creates the directory "R.E.M" without the last full stop
I don't know how MM knows this and I haven't coded for it yet.


Please provide one example of a track that you know needs auto organise but isn't found so I can have a look.

Teknojnky
Posts: 5537
Joined: Tue Sep 06, 2005 11:01 pm
Contact:

Post by Teknojnky » Sat Jul 01, 2006 7:36 am

I think MM always drops the last "." period from folder names.

I can't confirm it right now, but it's something I've seemed to notice occasionally.


My R.E.M. folder shows up as R.E.M with my regular auto-org mask, i haven't tried your script yet because I use a rather complex mask that covers path and filenames for a few different types of albums... soundtrack, various, etc.

Post Reply