drm???

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

drm???

Postby precisionmike » Sun Dec 31, 2006 10:21 am

O.K.-This program looks great. The only info I cant find is concerning DRMs. Iam trying to convert my Bearshare files (that I paid for) from wma to mp3 and most importantly, strip the drm. Will Media Monkey do this? Thanks in advance for your time. P.S.- From what I have also read this program works better than itune to import to my ipod???
precisionmike
 
Posts: 6
Joined: Sun Dec 31, 2006 10:14 am

Postby Teknojnky » Sun Dec 31, 2006 10:27 am

No MM does not strip DRM and it can't play protected itunes files (wma maybe, I dont know as I don't buy DRM protected content).
Teknojnky
 
Posts: 5509
Joined: Tue Sep 06, 2005 11:01 pm

Postby Steegy » Sun Dec 31, 2006 11:15 am

The golden rule is: don't download DRM-protected files.

You might find some useful posts here on the forum (using "search"), with links to programs to strip DRM from your files.

This might be useful: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4083#34083

For the newer iTunes 6 and 7 files, you'll need myFairTunes6 or QTFairUse.

Cheers
Steegy
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).
Steegy
 
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium

Postby jungelmonkey » Sun Dec 31, 2006 12:34 pm

simplest way is to
convert the songs to wav files.

open the wav in a wav editor turn the vol up a little in the file. save the wav, don't save as, just click save.

do that for all the wav files.
then convert them to mp3 or ogg or flac what ever you want because once you adjust something in the file while it is a wav all drm is gone,

and it is now your file it won't be the same as online.
if it is wma that can be a good thing because most wma's are,
compressed way to small at them online stores and that messes with the sound.

most the sounds get messed up by the poorly done online store wma's are in the genera's of disco , rap, and anyother genera that has the same type of wild beat going on in the background while the singer is trying to sing.

but thats aready posted in the forum in my other messages.

roving cowboy / keith hall.
8)
jungelmonkey
 

Postby Steegy » Sun Dec 31, 2006 4:00 pm

RC, that's way too much work, plus you lose sound quality (quality will never improve by converting). Afaik you can't even convert DRM-protected files (otherwise it would be easy wouldn't it?).

The golden rule is: don't download DRM-protected files.

You might find some useful posts here on the forum (using "search"), with links to programs to strip DRM from your files.

This might be useful: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4083#34083

For the newer iTunes 6 and 7 files, you'll need myFairTunes6 or QTFairUse.
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).
Steegy
 
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium

Postby junglemonkey » Mon Jan 01, 2007 12:00 am

yep its a lot of work,
the sound is not that bad after one time of doing that.

and it is not advised to do for trading or passing songs to some one else
it is needed to know to beable to get your songs working again if the lic, for it is messed up in a crash.

that way you could have your back up copy and not need to get the lic a second time.. 8)
junglemonkey
 

Postby citizenkeith » Thu Jan 11, 2007 3:30 pm

junglemonkey wrote:the sound is not that bad after one time of doing that.


Can't agree with that. Re-encoding increases compression artifacts. Listen to the cymbals... yuck! :D
citizenkeith
 

Postby rovingcowboy » Thu Jan 11, 2007 5:45 pm

well i did say to use a wav editor on it after you convert it.
you can clear up them things if they show up while in there.

my favorite way is to add one echo at 3 or 4 million millseconds of echo at
30% of the volume to the whole song. any of the messed up sound
then can be removed when compressed and still get fair sound out
of it. cause the echo that is added in causes there to be more bits
for the compression to work with.

and 3 to 4 million milly seconds is not to much to cause a warbel in the singers voice.

i think it is million milly seconds the wav editor uses? this is what the help in the wav editor i have says.


    Add a delayed copy of the selection to itself.


    Number of Echo (1-10) Number of delayed copies of the selection.
    Delay of Echo (0.1ms-1ms) Delay time, in milliseconds, of each echo.
    Amplitude (1%-100%) Amplitude(volume) of the copied echo.
roving cowboy / keith hall. My skins viewtopic.php?f=9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at viewtopic.php?p=44008#44008 MY SYSTEMS.1.Xp pro sp3, vers 3.2 jukebox, pcchips mb. amd sem... built by me) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.2 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.WinXp pro sp 3 version 2.5 and version 3.2 work gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 4.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox. 5.WinXp pro sp3, vers 2.5.5, moms computer. Sony vaio.)6. Samsung Galaxy Note2. Android 4.3
rovingcowboy
 
Posts: 13826
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)

Postby vwaldoguy » Thu Jan 11, 2007 11:36 pm

There are programs out there that will do what the previous poster is talking about automatically. The programs will record the sound output through the sound card, then convert back to MP3 and auto tag it. Yes, this isn't the pure sound that you'd get straight from a CD, but good enough for non audiophiles. For the purists, it probably sucks, but is fine for the average Joe. The only trouble, you actually have to play the DRM songs for this to work. And, this would be for your own purpose, not for sharing.
vwaldoguy
 
Posts: 25
Joined: Fri Dec 15, 2006 5:28 am

Postby Steegy » Fri Jan 12, 2007 7:12 am

Why doing difficult if you can just strip the drm protection ?!
Extensions: ExternalTools, ExtractFields, SongPreviewer, LinkedTracks, CleanImport, and some other scripts (Need Help with Addons > List of All Scripts).
Steegy
 
Posts: 3452
Joined: Sat Nov 05, 2005 7:17 pm
Location: Belgium

Postby rovingcowboy » Fri Jan 12, 2007 1:24 pm

becuse there is less of a chance of the hard way messing up when there is a chance the stripprogram might make a mistake and mess up the song file.

never trust too much in tech so i don't :D
roving cowboy / keith hall. My skins viewtopic.php?f=9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at viewtopic.php?p=44008#44008 MY SYSTEMS.1.Xp pro sp3, vers 3.2 jukebox, pcchips mb. amd sem... built by me) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.2 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.WinXp pro sp 3 version 2.5 and version 3.2 work gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 4.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox. 5.WinXp pro sp3, vers 2.5.5, moms computer. Sony vaio.)6. Samsung Galaxy Note2. Android 4.3
rovingcowboy
 
Posts: 13826
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)

Postby pah68 » Fri Jan 12, 2007 10:41 pm

rovingcowboy wrote:becuse there is less of a chance of the hard way messing up when there is a chance the stripprogram might make a mistake and mess up the song file.

never trust too much in tech so i don't :D


Wouldn't you be working on a duplicate file instead of the original??
Image
Image
pah68
 
Posts: 1484
Joined: Wed Apr 07, 2004 5:26 pm
Location: Sydney, Australia

Postby rovingcowboy » Fri Jan 12, 2007 11:17 pm

you could but i just edit the orginal if i mess it up i don't save it.
i close the editor and reopen the wav and start again. 8)
roving cowboy / keith hall. My skins viewtopic.php?f=9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at viewtopic.php?p=44008#44008 MY SYSTEMS.1.Xp pro sp3, vers 3.2 jukebox, pcchips mb. amd sem... built by me) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.2 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.WinXp pro sp 3 version 2.5 and version 3.2 work gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 4.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox. 5.WinXp pro sp3, vers 2.5.5, moms computer. Sony vaio.)6. Samsung Galaxy Note2. Android 4.3
rovingcowboy
 
Posts: 13826
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)

Postby R J » Fri Jan 12, 2007 11:26 pm


Good ole' Google points us all in the right direction:

Click here: drm wma
R J
 
Posts: 10
Joined: Fri Jan 12, 2007 11:10 pm

Postby pheare » Sat Jan 13, 2007 12:24 am

as long as you have the license to play the drm file, Tunebite can be your best friend......
pheare
 
Posts: 9
Joined: Thu Nov 17, 2005 7:10 pm

Next

Return to Need Help? (mmw)

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests