Ripping Issues

Post a reply

Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: Ripping Issues

Re: Ripping Issues

by mk09 » Tue Oct 06, 2009 5:52 pm

DougZ wrote:Okay a couple of weeks ago I downloaded 3.1.2.1261 - same issues. Decided to wait & watch the beta testing forum.
A couple of days ago I downloaded the 3.1.2.1269 Debug version. Hallelujah! Problems solved. In looking at the changelogs for the test builds I think this was likely fixed in 1266, there is mention of an issue with cacheing the TOC from the disc. In retrospect I think I never had an issue with the 1st disc that I ripped after starting MM; the problems always occurred on subsequent discs.
Hopefully you can get this pushed out in a release build soon.
Pavle and Ludek,

I downloaded 3.1.2.1267 debug a couple of weeks ago as you had made some changes that looked like they may have fixed my ripping issues. So far, everything seems fine for me as well. I haven't tried any release after 1267.

Thanks

Re: Ripping Issues

by monkey hi fi » Tue Oct 06, 2009 4:47 am

sure ludek i just auto send things to rusty out of habit sorry. but i will send it in a few minutes about 5 am at latest since its now 445 am
by the way i already have 1271 and have yet to try it so the report will be with the older version.

roving cowboy / keith hall / monkey hi fi. :)

8)

Re: Ripping Issues

by Ludek » Tue Oct 06, 2009 3:46 am

Could you please rather send the log to me (ls <at> mediamonkey.com), because I am the developer responsible for ripping issues.
Thx.

Re: Ripping Issues

by rovingcowboy » Mon Oct 05, 2009 9:18 pm

i just tried the other day with 1270 to rip a cdrom. to a wav file. it made the file in the folder and named it.
but then monkey stopped doing the rip and left a zero byte file for the song.

i did a debug log and sent that to rusty maybe it will help with all the ripping issues here.

:-?

Re: Ripping Issues

by DougZ » Sun Oct 04, 2009 9:23 pm

Coopsterman321 wrote:
DougZ wrote:Hi Pavle,
I'm running 3.1.0.1256 on a 64-bit Vista system and have been having major issues with incorrect flac file creation when ripping CDs. I downloaded your latest hpCDBurn dll and put it in place and the first couple of cds seemed to rip perfectly so I got my hopes up. The third cd however had the same type of issues that I was previously having, the flac files created don't line up correctly with the song boundaries. Back to the drawing board I guess.
Thanks for looking in to this,
Doug
Same issue here. 64-bit Vista. AMD 939 dual core. Tried the new hpCDBurn.dll and it's still happening. Anything else we should try?
Okay a couple of weeks ago I downloaded 3.1.2.1261 - same issues. Decided to wait & watch the beta testing forum.
A couple of days ago I downloaded the 3.1.2.1269 Debug version. Hallelujah! Problems solved. In looking at the changelogs for the test builds I think this was likely fixed in 1266, there is mention of an issue with cacheing the TOC from the disc. In retrospect I think I never had an issue with the 1st disc that I ripped after starting MM; the problems always occurred on subsequent discs.
Hopefully you can get this pushed out in a release build soon.

Re: Ripping Issues

by neilr8133 » Wed Sep 09, 2009 9:47 pm

"Me, too."

Same problem: Ripping last track of `enhanced' CDs fails under v3.1.1.1261. No luck using either "hpCDBurn MM 3.0.7.1191.zip" or the "hpCDBurn.zip" (dated 2009-08-26).

Curiously, right now trying to *play* music on the CD gives the following error:
"Tracks from the following locations are currently inaccessible: (blank)
Please reconnect the drive, insert the CDs, or save the tracks to the Virtual CD."
Clicking `cancel' or `retry' fails, but if I click `ignore' then it works (!). Tried ejecting disk, restarting MM, no luck.

Re: Ripping Issues

by Coopsterman321 » Sat Sep 05, 2009 7:24 am

DougZ wrote:Hi Pavle,
I'm running 3.1.0.1256 on a 64-bit Vista system and have been having major issues with incorrect flac file creation when ripping CDs. I downloaded your latest hpCDBurn dll and put it in place and the first couple of cds seemed to rip perfectly so I got my hopes up. The third cd however had the same type of issues that I was previously having, the flac files created don't line up correctly with the song boundaries. Back to the drawing board I guess.
Thanks for looking in to this,
Doug
Same issue here. 64-bit Vista. AMD 939 dual core. Tried the new hpCDBurn.dll and it's still happening. Anything else we should try?

Re: Ripping Issues

by robojock » Thu Sep 03, 2009 1:06 pm

Hi Peke

can i just copy the dll to my folder of the latest version of mm or do i need the latest debug version? :-? because i did it like that and i get these errors with all my "cores" (quad) enabled

http://img261.imageshack.us/i/capturew.jpg/

http://img249.imageshack.us/i/capture1k.jpg/

i tested it with just 2 cores it gave me a error that it couldnt decode one of the tracks and i still get a error on the last track of the "enhanced" cd, if i rip it with any other cd ripping program be it "burst mode" or "secure" i dont get any errors on that last track only with mediamonkey and it adds a few seconds of silence and little bit of music of the last few seconds of the song. This cd is NOT copy protected because it released in 1996. I get this problem with a few other "enhanced" cds - cds which were made multi-session and have data on the 2nd session...

i tested it with with only 1 core and i didnt get any decoding errors except for the last track.

I just listened to the last track of the cd although i did get errors i had a listen to it and didnt hear any...

Re: Ripping Issues

by DougZ » Thu Sep 03, 2009 1:40 am

Hi Pavle,
I'm running 3.1.0.1256 on a 64-bit Vista system and have been having major issues with incorrect flac file creation when ripping CDs. I downloaded your latest hpCDBurn dll and put it in place and the first couple of cds seemed to rip perfectly so I got my hopes up. The third cd however had the same type of issues that I was previously having, the flac files created don't line up correctly with the song boundaries. Back to the drawing board I guess.
Thanks for looking in to this,
Doug

Re: Ripping Issues

by Peke » Wed Sep 02, 2009 10:59 pm

Thx Karol, we will see what others report and make strategy for next move if there is still problems.

Re: Ripping Issues

by Karolm » Tue Sep 01, 2009 8:20 pm

Pavle, if you are asking me, then the answer is, unfortunately, no: it was intermittent and sort of went away, and at the moment I wouldn't know what to test it on. But if you wish, please send me off-line instructions and if I get a chance, I'll try - Karol

Re: Ripping Issues

by Peke » Tue Sep 01, 2009 7:46 pm

It looks that Ludek has found what cause it after talk with Primo and we should be able to test it soon.

Ok can you retest with this DLL?
Attachments

[The extension zip has been deactivated and can no longer be displayed.]

Re: Ripping Issues

by Karolm » Mon Aug 31, 2009 11:14 pm

Re "robojock" entry: no, I had the same problem with fairly old CD-s, certainly not "enhanced".

Re: Ripping Issues

by robojock » Thu Aug 27, 2009 7:42 am

Hi Peke

I have the same problem. I have figured out what is the cause of this... its these "enhanced" cds with the extra session of data (not the copy protected ones, but i guess they will fall under that catagory too) usuaslly when ripping those cds and it comes to the last track before that session then mediamonkey throughs out some errors. With the other cds i dont have this problem only the "enhanced" cds

Thanks

Re: Ripping Issues

by Karolm » Sun Aug 23, 2009 8:59 pm

Pavle: maybe you missed my entry here. I have the same problem ("track 1"), but I have NOT changed my OS - still XP.

Karol

Top