error during player initialization

Post a reply

Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: error during player initialization

Re: error during player initialization

by MMFrLife » Tue Aug 01, 2017 5:55 am

4 pages and no comments on this from Peke (add-on author)?
Maybe this should be in the Scrobbler thread.

Re: error during player initialization

by Onweerwolf » Mon Jul 31, 2017 4:38 pm

Onweerwolf wrote:Has anyone been able to pinpoint the exact nature of this problem? The offending file is clearly gen_LastFMScrobbler.dll

If that file is present in a portable installation on a system that runs win 7 that does not also have a non-portable installation of MM then we get the error described above.

Has anyone been able to run this exact setup without the problem? I now know of 4 direct instances of this problem in my private circle, all 4 of these instances have used different win 7 installs, meaning they do not come from the same win 7 disk or .iso. I have seen no example where it actually did work.

It seems to me that the .dll file needs to be registered in Win 7 for it to work properly. Maybe 'registered' is not the correct word. Anyway what happens with the .dll file when one installs non-portable which does not happen when one installs portable?
After many years the above problem still exists for me. Has anyone managed to find a solution for this?

Re: error during player initialization

by Onweerwolf » Wed Nov 04, 2015 8:19 am

Got a chance to test this on Windows 10 last week, bug is still persistent there.

Re: error during player initialization

by Onweerwolf » Sat Nov 22, 2014 8:07 am

Meh78 wrote:This still happens : (

MM Gold 4.1.5.1719 (Portable Mode)

Installing the last.fm plugin (tried 1.0.2.29 and also 1.0.2.26), you start getting this error after a restart. I'm on "Metro M" skin and the player (with the start button etc.) disappears completely, I cannot even find it or drag it around.

It's definitely the last.fm plugin causing this error.
Yes it is. Installing MM in non-portable mode in addition to portable mode fixes this.

You can de-install the non-portable version afterwards. It's probably some kind of registry thing.

Re: error during player initialization

by Meh78 » Sat Nov 22, 2014 7:59 am

This still happens : (

MM Gold 4.1.5.1719 (Portable Mode)

Installing the last.fm plugin (tried 1.0.2.29 and also 1.0.2.26), you start getting this error after a restart. I'm on "Metro M" skin and the player (with the start button etc.) disappears completely, I cannot even find it or drag it around.

It's definitely the last.fm plugin causing this error.

Re: error during player initialization

by KyleHx » Sat May 31, 2014 4:47 pm

I've tried tracking this down over & over .. and given up over & over.
BUT just today, with 4.1.1.1703, I fixed it on my XP system.
Instead of un-installing, re-installing, and over-installing, with edits to endless options,
what I did was drag around the player window .. out of then back into the main MM window.
The problem, at least for me, seems only to have been a sync-problem calling up the player's
sub-window. If you drag it out from it's current position (with glitches), then find a good
place to drag it back into, the "player initialization" error messages stop.

error during player initialization

by RobotBoy » Wed Mar 19, 2014 9:01 pm

I just installed (yesterday) the latest version of MediaMonkey on Windows 7 when I get that 'player initialization' error. The player never appears (although the rest of the program does). Actually the box for it shows up, weirdly, when I close out of a webpage and a chunk of the webpage oddly appears in what I assume would be the player box. Any fix for this in a language that a software novice would be able to navigate would be extremely helpful.

Re: error during player initialization

by RobotBoy » Wed Mar 19, 2014 7:55 pm

I get the same error message when I open MediaMonkey (which I installed yesterday on Windows 7). From what I'm reading, this glitch should have been cleared up for this version. Hoping for a fix that is doable for someone with limited computer literacy like me.

Re: error during player initialization

by spacekris » Mon Aug 27, 2012 1:05 pm

sry, already until now, too much fuss for reporting a bug or using mm.
i use another player until this is resolved.
cheers.

Re: error during player initialization

by rovingcowboy » Mon Aug 27, 2012 1:00 pm

i remember in the last couple weeks there were i think maybe 2 updates to the 2003 server from ms. did you get them? if so did this happen after you got them? or did it start before you got them?

if you didn't get them maybe getting them will help.

Re: error during player initialization

by spacekris » Mon Aug 27, 2012 11:13 am

well, it doesnt.
maybe we can start another debugger that tracks why the debugging is not working?

Re: error during player initialization

by Lowlander » Mon Aug 27, 2012 11:06 am

That should work, it has never given me issues running the debug version as Portable Install.

Re: error during player initialization

by spacekris » Mon Aug 27, 2012 10:42 am

i installed it as portable over the normal portable installation,
started dgbview (i am admin) and run nonskinned.exe

Re: error during player initialization

by Lowlander » Mon Aug 27, 2012 10:33 am

The default version doesn't do this as it would slow down the program a little. If DGView doesn't show logs you either didn't install or aren't running the debug version of MediaMonkey or need to run DBGView as Administrator.

Re: error during player initialization

by spacekris » Mon Aug 27, 2012 10:28 am

i did. dgbview is showing nothing.

a call easy bugreporting something else, like "enable log & save", as a menu in mm.
this procedure nobody will go through and i did never see it on any other software.
so guess, why eg this error is still active after some versions.. :roll:

Top