No audio

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: No audio

Re: No audio

by Lowlander » Thu Aug 25, 2016 10:20 am

Re: No audio

by RamAir » Fri Jul 15, 2016 7:00 pm

I have also experience no audio today. I a Gold member and it was working fine today. I bought 3 songs in iTunes, closed that and then scanned in MM.
Now no sound. I have tried all previous strings to solve and no luck. I do not know what to do. All other audio is working in other apps, no MM. I really do not want to uninstall. I hope there is some help.
Thanks

Re: No audio

by dannyno » Sun Jun 10, 2012 4:43 pm

I experienced what I think might be a similar symptom today.

Everything in mediamonkey seemed fine. What actually needed changing was the windows volume setting, which had reverted to 0. Why it had reverted to 0 I do not know, as I don't remember changing it, and had been using headphones quite happily. I presume MM won't mess with windows volume settings? I shall be keeping a closer watch on this in future.

Dan

Re: No audio

by SB » Sun Jun 10, 2012 12:11 pm

Hi, I have been using mediamonkey for a while without issue, but now I have this 'no sound' problem. No sound on anything in Mediamonkey or it appears windows media player but all fine on itunes. Tried everything i could manage with average ability from the directions above and support pages, but giving up in frustration - why has it suddenly failed? Mine doesn't allow me to select the 'WASAPI' option (whatever that means!).

Re: No audio

by Peke » Thu Apr 26, 2012 5:21 pm

There is also possibility that MM is outputting sound to secondary output. Contact me on PM to see if we can arrange some remote session that I can look what the heck is going on.

BAD Monkey!

Re: No audio

by DavidPaul » Thu Apr 26, 2012 4:23 pm

jc836 wrote:Please do try a different Output Plug-in. Media Monkey appears to be working otherwise.
Go to Tools, Options and you will find where the plug-ins are.
Well, I'm now only slightly confused, which I guess is a considerable improvement. I opened MediaMonkey and confirmed that there was no audio when playing an MP3. Then I went to Tools/Options and changed the output plugin from "MediaMonkey DirectSound output" to "MediaMonkey WASAPI output". This fixed the problem (many thanks).

Then, on a whim, I changed the output plugin back to "MediaMonkey DirectSound output", and the audio still worked? As a final check, I closed and reopened MediaMonkey and it still works.

Yours, gratefully (if slightly bewildered)

Re: No audio

by jc836 » Thu Apr 26, 2012 3:36 am

Please do try a different Output Plug-in. Media Monkey appears to be working otherwise.
Go to Tools, Options and you will find where the plug-ins are.

Re: No audio

by DavidPaul » Wed Apr 25, 2012 4:30 pm

SansaMonkey wrote:Have you recently opened your Files with Windows Media Player?
Is there any volume?
They work with everything except MediaMonkey.

Re: No audio

by SansaMonkey » Wed Apr 25, 2012 1:02 am

Have you recently opened your Files with Windows Media Player?
Is there any volume?

Re: No audio

by DavidPaul » Tue Apr 24, 2012 10:50 pm

Lowlander wrote:You may want to try an alternative MP3 plugin: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... icleid=101
Thanks for trying to help, but MediaMonkey doesn't seem to be intended for ordinary folk like me. I'm a super-user, but not a super-geek, so really have no idea how to make the changes suggested in the article.

Looks like I'll have to stick with the dreaded iTunes.

Thanks everyone for all the help.

Re: No audio

by Lowlander » Tue Apr 24, 2012 9:11 pm

You may want to try an alternative MP3 plugin: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... icleid=101

Re: No audio

by DavidPaul » Tue Apr 24, 2012 5:27 pm

nohitter151 wrote:Does the seekbar move at all? Do the tracks grey out when you attempt to play them?
Lowlander wrote:Did you check the Volume in MediaMonkey and make sure it isn't set at 0 (or muted)?

See: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ticleid=90
Not sure what's meant by "seekbar". The progress bar along the bottom moves (and indicates min:sec gone/outstanding).

When I play a track, it bolds in the list.

Couldn't see a volume control on the main screen, but I displayed the equalizer window and the volume is set to 50%. Moved it to 100% and still no audio.

Had a look at http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ticleid=90, but I'm afraid it's all a bit technical for me. I expected to install the software and it would work (like with iTunes).

I must be missing something...

Re: No audio

by Lowlander » Tue Apr 24, 2012 11:06 am

Did you check the Volume in MediaMonkey and make sure it isn't set at 0 (or muted)?

See: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... ticleid=90

Re: No audio

by nohitter151 » Mon Apr 23, 2012 9:27 pm

Does the seekbar move at all? Do the tracks grey out when you attempt to play them?

No audio

by DavidPaul » Mon Apr 23, 2012 8:55 pm

I've installed MediaMonkey okay, but when I get no audio when I play an mp3 file. If I play the same file in (for example) iTunes, it plays okay. Not sure where to start...

Top