MM reverting to default settings

Post a reply


In an effort to prevent automatic submissions, we require that you complete the following challenge.
Smilies
:D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:

BBCode is ON
[img] is ON
[flash] is OFF
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

Expand view Topic review: MM reverting to default settings

Re: MM reverting to default settings

by Peke » Sat Aug 24, 2019 9:43 pm

Hi,
UI is reset by https://www.mediamonkey.com/support/ind ... o-defaults

Then just delete MediaMonkey.ini and MM.DB if you want to clear library, if not leave it as is and cancel MMW first start wizard.

Re: MM reverting to default settings

by DungHo » Sat Aug 24, 2019 4:46 am

Thanks. Can you show me how to check that?

Re: MM reverting to default settings

by Peke » Fri Aug 23, 2019 7:29 pm

Hi,
Then Check if Registry key or sub keys "HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey" is getting reset on restart.

Re: MM reverting to default settings

by DungHo » Fri Aug 23, 2019 7:12 pm

Thanks. The library is fine after the restart. All the playlist and counters are good. Just settings like skin and others are defaulted back

Re: MM reverting to default settings

by Peke » Fri Aug 23, 2019 7:08 pm

Hi,
MM.DB is Library and MediaMonkey.ini are settings

Re: MM reverting to default settings

by DungHo » Fri Aug 23, 2019 2:18 pm

thanks, let me look around, i don't think I have any app that optimizes User folder.
Can you tell me which file holds the personal settings? is it MediaMonkey.INI

Re: MM reverting to default settings

by Peke » Wed Aug 21, 2019 8:56 pm

Hi,
Same as explained above, MMW can't delete its own DB and INI file. It can be corrupted due the abnormal close or crash during startup, but not start normally as it was just installed.

Please check if any app on your system optimizes User folder and put MediaMonkey folders to exclude/white list.

Re: MM reverting to default settings

by DungHo » Wed Aug 21, 2019 11:20 am

Hi, this is happening to me too for a while now. Seemingly random, after restart all settings revert back to defaults as if i just install media monkey for the first time. Windows 10 user

Re: MM reverting to default settings

by Ludek » Wed May 31, 2017 6:22 am

Ewan_Hoozami wrote:That could be it Ludek, as I do run as administrator after updates to fix another annoying, well-known bug, the notorious elevator.
OK, so I guess that once you are not running MM as administrator then your settings is back, right?
What notorious elevator do you mean? Elevator is needed after install or so but shouldn't popup every time, if this is the case for you could you please generate debug log (item 4b here http://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=69) to see why this occurs for you?

Re: MM reverting to default settings

by Ewan_Hoozami » Wed May 31, 2017 2:10 am

That could be it Ludek, as I do run as administrator after updates to fix another annoying, well-known bug, the notorious elevator.

So is is possible to solve both bugs, or is it a case of choosing the lesser evil?

Pretty sure its not the Wise Care, as I ran it yesterday to check if it was the cause, and no issues found.

thanks

Ewan

Re: MM reverting to default settings

by Ludek » Tue May 30, 2017 10:24 am

Hi, this used to happen when MM is started from another account for some reason. e.g. "Run as administrator" takes another AppData folder and thus it looks like the settings were lost. Actually the settings are just taken from another location.

Also sounds that it can be issue like this: http://www.mediamonkey.com/support/inde ... first-time

Try Start -> Run, type "regedit" and check what value do you have under
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders\Local AppData

Re: MM reverting to default settings

by Ewan_Hoozami » Tue May 30, 2017 12:28 am

Hi Lowlander & Pavle

Thanks for your responses. No, I don't run those cleaner things often, just Wise Care 365 maybe once a year, might have done so last week (though it's saying 188 days since last checkup), but not in the last couple of days.

I changed the default skin to a non-default one this morning then installed the debug version, rebooted, then started MM, which did not revert to the default skin, so no point sending a debug file I guess.

Couldn't find portable windows download on this site, Softpedia has what looks like an old version, but not good ratings, 1 star.

Should I just keep running the debug version, any downside to doing that?

thanks

Ewan

Re: MM reverting to default settings

by Peke » Mon May 29, 2017 8:43 pm

Hi,
Do you use some system Cleaner/Optimizer application like WebRoot?

Re: MM reverting to default settings

by Lowlander » Mon May 29, 2017 3:19 pm

You'll need to capture it in a debug log (step 4b) and attach the log to a Support Ticket so the developers can resolve: http://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=69

Note that a Portable Install is less susceptible to this problem.

Re: MM reverting to default settings

by Ewan_Hoozami » Mon May 29, 2017 3:17 pm

Hi

This problem is ongoing, it happened again this morning after starting the computer. I installed a new version yesterday (4.1.16.1836). It worked as normal after the update, but now it's reset to standard settings. Is there any solution to this (apart from not updating any more, which I'm going to do until there is a fix)?

thanks
Ewan

Top