Search found 86 matches

by leafinator
Mon Dec 07, 2009 2:44 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Add files to library doesn't add them
Replies: 11
Views: 854

Add files to library doesn't add them

Here's a strange one that I can't figure out. I have several albums that are not showing up in MM 3.2.0.2094. They were there until I switched hard drives (other one failed) and now for some reason they won't show up at all. They all play fine and are in varying qualities (128 to 320 Kbps). Any thou...
by leafinator
Wed Jan 07, 2009 9:31 am
Forum: Wishlist (mmw)
Topic: Zune support
Replies: 9
Views: 2185

Re: Zune support

Just to throw in my 2 cents, I got a Zune for Christmas and would love to have an integration between MM and Zune. I know it won't be easy but the Zune way of adding things etc...is the worse I've seen. It's slow, hard to use, cumbersome and did I mention slow? I added 50 GB's and it took 8 hours.
by leafinator
Mon Sep 01, 2008 5:55 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: How do YOU rip your music?
Replies: 15
Views: 3611

Re: How do YOU rip your music?

This may or may not answer your question in a round about way but I thought a few people may find it interesting. I generally listen to rock, hard rock and heavy metal which are genres that in my opinion you rarely hear differences in bitrate. Generally, a nice vocal is a nice vocal and a good guita...
by leafinator
Mon Sep 01, 2008 5:44 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Data DVD Backup
Replies: 0
Views: 243

Data DVD Backup

I've just tried to make a DVD backup and have come up against a couple issues that I'm hoping isn't a bug or unavailable. 1.) Is there a way to save the list to be backed up? I had to cancel and start all over again 3 times because I noticed errors in the databae and wanted to correct them. 2.) Is t...
by leafinator
Sat Aug 02, 2008 7:21 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Play Last In Media Monkey w/ Vista
Replies: 6
Views: 404

Re: Play Last In Media Monkey w/ Vista

Thanks for the tip. I didn't realize "explorer" could be found in MM.
by leafinator
Fri Aug 01, 2008 5:42 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Play Last In Media Monkey w/ Vista
Replies: 6
Views: 404

Play Last In Media Monkey w/ Vista

Has anyone else using Vista noticed that when you're in explorer and you select a bunch of files to edit or play, right click and select 'play last in media monkey' (play next works the same) that the tracks don't come into MM in the order they were selected? Is there a fix for this?
by leafinator
Tue Jul 29, 2008 4:28 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Help with ripping Chinese language CDs please
Replies: 1
Views: 496

Re: Help with ripping Chinese language CDs please

MM, as far as I know, doesn't have the language support that you're looking for when it comes to ripping. With that said, however, I've found that when ripping cd's of other alphabets than the english one, that it does show up in the tags when you copy and paste. It also seems to keep the same chara...
by leafinator
Tue Jul 29, 2008 4:24 pm
Forum: Wishlist (mmw)
Topic: FLAC to ALAC M4A with media monkey?
Replies: 16
Views: 7725

Re: FLAC to ALAC M4A with media monkey?

I'm sorry to say but I don't think there is a way. I'm not an apple or ipod fan personally so maybe someone that is will check in, see this and have an answer for you. I can honestly, however, that I've never heard of alac which makes me think that this is 'focused' enough that you may want to also ...
by leafinator
Tue Jul 29, 2008 4:18 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Tracks on portable hard drive won't stay in library when dis
Replies: 8
Views: 468

Re: Tracks on portable hard drive won't stay in library when dis

Clarify this for me: did you transfer all your tracks to your new laptop? If not, you need to unless you want to carry your external hard drive around. Assuming that you did already transfer the actual music to your laptop internal hard drive, it sounds like MM is still expecting the music to be on ...
by leafinator
Sun Jul 27, 2008 12:51 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: loss of sound
Replies: 5
Views: 391

Re: loss of sound

The cause could be a few things: 1.) Your volume is muted (go to the control panel and look for something like multi-media or sounds and see if you can find the main volume control) 2.) Your sound card has an issue 3.) Your speakers aren't hooked up right. These are very generalized suggestions so h...
by leafinator
Sat Jul 26, 2008 4:36 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: loss of sound
Replies: 5
Views: 391

Re: loss of sound

There's a volume control in Media monkey as well. Is that turned up as well? Does sound work on other things or are you only having a problem with sound in Media Monkey?
by leafinator
Sat Jul 26, 2008 1:00 pm
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: I don't know what happened...
Replies: 8
Views: 387

Re: I don't know what happened...

Have you tried using file monitor, locate moved/missing files or just readding from scratch?
by leafinator
Sat Jul 26, 2008 9:00 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Just installed MM and a lot of album art is wring
Replies: 1
Views: 310

Re: Just installed MM and a lot of album art is wring

Someone may know a trick I don't but I think you have to go album by album. For what it's worth, I noticed the same thing after copying many files to my .mp3 player.
by leafinator
Sat Jul 26, 2008 8:56 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: need advice: convert lossless wma to ??? for 6gb mp3player
Replies: 1
Views: 489

Re: need advice: convert lossless wma to ??? for 6gb mp3player

If you talk to 5 people you'd probably get 5 answers so here's my suggestion. 1. Convert to .mp3. It's the standard in that if you get a new mp3 player in the future it's guaranteed that it'll work on it without having to do more conversions. The size of the .mp3 is going to depend on the bitrate. 2...
by leafinator
Sat Jul 26, 2008 8:40 am
Forum: Need Help? (mmw)
Topic: Inconsistent Auto Organize in Vista - Solution Found
Replies: 0
Views: 205

Inconsistent Auto Organize in Vista - Solution Found

I just got a new computer and have set up MM the exact same way I had it on my old XP system. For some reason when using the Auto Organize feature it now only works some of the time for no apparent reason. It seems like I have to have the directory structure set up perfectly before it will rename so...