Why don't rips apply the disk info to the filename?

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

steviegt
Posts: 311
Joined: Tue Mar 17, 2009 8:39 am
Contact:

Why don't rips apply the disk info to the filename?

Post by steviegt »

When I rip a CD to an MP3, MM searches Freedb. It normally finds the disc but after it rips it does not apply the disk info to the filename. It always shows cda.1 etc... I have customized Album<>Album Artist<>Title<>Track# but it doesn't apply to any ripped file.
MMW Gold Lifetime v4.1.21.11875
MM Pro Android v1.3.2.0824
Windows Home 10.0.17134.228 64-bit Build 1803
MS Edge


Next to MediaMonkey, the best program available: Total Commander http://www.ghisler.com/

"Being mean to someone takes more effort than being nice to them"
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Why don't rips apply the disk info to the filename?

Post by nohitter151 »

Your mask is formatted incorrectly. It should be more like:

<Album> <Album Artist> <Title> <Track#>
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
steviegt
Posts: 311
Joined: Tue Mar 17, 2009 8:39 am
Contact:

Re: Why don't rips apply the disk info to the filename?

Post by steviegt »

My apologies. The way I have it formatted is:

<Album> - <Album Artist> - <Title> - <Track#>

Is this still wrong?
MMW Gold Lifetime v4.1.21.11875
MM Pro Android v1.3.2.0824
Windows Home 10.0.17134.228 64-bit Build 1803
MS Edge


Next to MediaMonkey, the best program available: Total Commander http://www.ghisler.com/

"Being mean to someone takes more effort than being nice to them"
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Why don't rips apply the disk info to the filename?

Post by nohitter151 »

steviegt wrote:My apologies. The way I have it formatted is:

<Album> - <Album Artist> - <Title> - <Track#>

Is this still wrong?
No, that looks fine. What did you say that your filenames are usually named like?
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
steviegt
Posts: 311
Joined: Tue Mar 17, 2009 8:39 am
Contact:

Re: Why don't rips apply the disk info to the filename?

Post by steviegt »

Exactly like this. That's why I don't understand why it doesn't work.

<Album> - <Album Artist> - <Title> - <Track#>
MMW Gold Lifetime v4.1.21.11875
MM Pro Android v1.3.2.0824
Windows Home 10.0.17134.228 64-bit Build 1803
MS Edge


Next to MediaMonkey, the best program available: Total Commander http://www.ghisler.com/

"Being mean to someone takes more effort than being nice to them"
steviegt
Posts: 311
Joined: Tue Mar 17, 2009 8:39 am
Contact:

Re: Why don't rips apply the disk info to the filename?

Post by steviegt »

I went in and deleted everything in that field and recreated it as follows and now it works. ???

<Album> - <Album Artist> - <Track#> - <Title>
MMW Gold Lifetime v4.1.21.11875
MM Pro Android v1.3.2.0824
Windows Home 10.0.17134.228 64-bit Build 1803
MS Edge


Next to MediaMonkey, the best program available: Total Commander http://www.ghisler.com/

"Being mean to someone takes more effort than being nice to them"
Post Reply