won't remember miniplayer position or column size

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

I couldn't be happier with MM, but there is one small thing that annoys me pretty consistently. For some reason, MM won't ever remember the previous position of my minplayer. For example: I am listening to MM and the miniplayer is located at the bottom center of the screen. If I close MM and then open it back up and then minimize to miniplayer, it goes to the default top center. I get tired of dragging the miniplayer to the same position every time I open MM.

Is there a setting that I am missing or is this a bug?

I am currently on the newest 3.1 beta 1236 but I experienced the same behavior when I was using 3.0.

Thanks for your help!
Last edited by gpzbc on Tue Apr 21, 2009 11:42 am, edited 1 time in total.
--
The gpzbc
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

I'd like to add to this.
I am also constantly frustrated because MM will not remember the sizes of my columns in the viewer.
I have it on album art with details and I size my columns to the size I need. When I close it and then open it back up, it resets all of the sized columns and I have to redo it.
grrr....

Any ideas on why MM won't remember the miniplayer position or the column sizes?
--
The gpzbc
Lowlander
Posts: 48702
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by Lowlander »

It seems that the settings are saved on shutdown of MediaMonkey. This normally is due to MediaMonkey not shutting down properly (Check the Task Manager for remaining MediaMonkey.exe after shutting it down).

Upgrade to the latest version and try running with Program Files/MediaMonkey/Scripts folder renamed to anything else (ex. scriptsoff).
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

Thanks for your help.

Well it seems to be shutting down properly (there are no remaining mm.exe in task manager). So I don't think it is that.
This may be a dumb question, but is it possibly related to this other problem that I am having with the scripting host?
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =6&t=38801

Thanks
--
The gpzbc
Lowlander
Posts: 48702
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by Lowlander »

Don't know, I'm not technical enough for this, but it seems this issue is caused by MediaMonkey not saving the settings in the Registry. If MediaMonkey shuts down I don't know why it isn't happening. It could be that a security product/setting is preventing this.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

I agree with you. It seems like a security/access setting. But I am not sure what folder to give a higher level of access to. And I'm not sure who to give that increased security to.
I have been playing around with the security settings and access permissions for "C:\Program Files (x86)\MediaMonkey. But I haven't been able to get it to work any better.
But then again, I don't really know what I am doing.
Can anyone offer advice?
--
The gpzbc
Benn
Posts: 300
Joined: Sat Jul 12, 2008 11:59 am
Location: Cornwall, United Kingdom

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by Benn »

I have this problem too; I understand what you mean about MM not saving settings properly, but it seems to remember everything else I change. (i.e, position of player and windows in main window, column size). Really baffles me.
Lowlander
Posts: 48702
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by Lowlander »

Unfortunately I'm not an expert in the MediaMonkey settings. I believe these settings are saved in the registry and maybe deleting the corresponding keys (when MediaMonkey is closed) will solve the issue.

I'd advice to create a debug log as described in the Bug Report forum hoping that this will give the developers more insight as to why these particular settings aren't saved.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by nohitter151 »

This is the key name, I think:

HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey\Interface\Forms\FloatPlayer
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

nohitter151 wrote:This is the key name, I think:

HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey\Interface\Forms\FloatPlayer
So should I delete this key? (Please excuse my ignorance)
Will this presumably fix the column size issue also?
--
The gpzbc
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by nohitter151 »

gpzbc wrote:
nohitter151 wrote:This is the key name, I think:

HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey\Interface\Forms\FloatPlayer
So should I delete this key? (Please excuse my ignorance)
Will this presumably fix the column size issue also?
Its worth a shot. No, the column settings are saved somewhere else in the registry. I think that its:
HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey\Interface\ListViews\PlaylistFloating

but again, I'm not 100% sure on that.

As far as this thread goes:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =6&t=38801

I'm relatively certain that has nothing to do with what you're experiencing here, though if you're having permissions problems I guess that could be causing both that problem and this one (though if other settings are saved ok it doesn't really make sense).
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

I haven't noticed any other permission problems....... Hmmm....
Is there a certain folder that you can suggest I play with the permissions on? Is it "Program files (86)\MediaMonkey" or is it a different one.

I already have UAC disabled in Vista and I select MM to Run As Admin.

Thanks for your help.
--
The gpzbc
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by nohitter151 »

gpzbc wrote:I haven't noticed any other permission problems....... Hmmm....
Is there a certain folder that you can suggest I play with the permissions on? Is it "Program files (86)\MediaMonkey" or is it a different one.

I already have UAC disabled in Vista and I select MM to Run As Admin.

Thanks for your help.
I'm afraid I don't know. :(
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

That's ok. Thanks for your help.

I think it is an issue with 3.1. So perhaps I will just wait it out...... or downgrade to an earlier build. Hopefully the column size issue is fixed soon. it is not a big deal but rather annoying. The weird thing is that it remembers the "now playing window" column sizes, and the album art sizes, and the music explorer tree sizes, and the toolbar, and my overall layout. It remembers all of those things that I believe are stored in that registry setting. It just won't remember the column sizes in the main library viewer window. Grrr....
If I think this is related to beta 3.1. Is it inappropriate to post this bug in that forum also? Or is that frowned upon?


As far as the miniplayer bug, I'll probably submit a bug report for it. But I imagine they are already aware of it.

As far as the DCOM errors...... I figured it out. It was an access issue. I have a thread going in the 3.1 forum. http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 38#p201038

Thanks so much for your help. It is much appreciated.
--
The gpzbc
gpzbc
Posts: 1226
Joined: Sat Sep 13, 2008 12:02 am
Location: Colorado, USA

Re: won't remember miniplayer position or column size

Post by gpzbc »

nohitter151 wrote:
gpzbc wrote:
nohitter151 wrote:This is the key name, I think:

HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey\Interface\Forms\FloatPlayer
So should I delete this key? (Please excuse my ignorance)
Will this presumably fix the column size issue also?
Its worth a shot. No, the column settings are saved somewhere else in the registry. I think that its:
HKEY_CURRENT_USER\Software\MediaMonkey\Interface\ListViews\PlaylistFloating

but again, I'm not 100% sure on that.

As far as this thread goes:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =6&t=38801

I'm relatively certain that has nothing to do with what you're experiencing here, though if you're having permissions problems I guess that could be causing both that problem and this one (though if other settings are saved ok it doesn't really make sense).
The more I look into this, the more I believe it is an access permission problem with the registry. I tried modifying the permissions for the key mentioned here but it didn't seem to help.
I am just not familiar enough with MM registry keys to go in there and find the correct one and to apply a proper permission to keep this from happening.

Does anyone know this?
--
The gpzbc
Post Reply