MMW has to repopulate each time I start it.

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

Springsteenfan
Posts: 57
Joined: Wed Mar 20, 2019 3:35 am

MMW has to repopulate each time I start it.

Post by Springsteenfan » Wed Apr 01, 2020 8:28 am

Why is it when I boot up MMW it has to repopulate the entire program? As it adds each song back in as though it hadn't been there before. Which is slightly aggravating when I'm trying to sync as well, so this slows down the whole process.

Lowlander
Posts: 47025
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MMW has to repopulate each time I start it.

Post by Lowlander » Wed Apr 01, 2020 11:23 am

You may have enabled Folder Monitoring's Startup Scan which rescans on start, or are in the My Computer node which loads files from disc (instead of Library) or have a large Now Playing which also reads from disc.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Springsteenfan
Posts: 57
Joined: Wed Mar 20, 2019 3:35 am

Re: MMW has to repopulate each time I start it.

Post by Springsteenfan » Wed Apr 01, 2020 2:35 pm

Hi Lowlander, can you please show me how to get my library so it doesn't have to repopulate each time I boot up MMW. As I have no idea what folder monitoring is, or how it's in My Computer. As my music on on a totaly serparate drive from anything else, it just has music on it. Thank you so much.

Lowlander
Posts: 47025
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MMW has to repopulate each time I start it.

Post by Lowlander » Wed Apr 01, 2020 2:48 pm

Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Post Reply