Scripting output device

This forum is for questions / discussions regarding development of addons / tweaks for MediaMonkey.

Moderator: Gurus

urbandive
Posts: 2
Joined: Sat Jun 13, 2009 3:41 pm

Scripting output device

Post by urbandive » Wed Oct 21, 2009 1:43 am

Hi,

I was wondering how to build a script that would cycle through the different possible audio output devices.
I use MediaMonkey's DirectSound output plugin, and it works well at recognizing the different devices I may have connected, mostly line out or headphones but accessorily bluetooth headset. I was thinking it would be cool to have a shortcut that would cycle through these to get the sound where I want it.

I do some programming but have never built MM scripts before...

Thanks !

Manuel

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: Scripting output device

Post by rovingcowboy » Wed Oct 21, 2009 1:52 am

by all means go to this site and read up on how to make things for monkey.

more scripters with ideas are always welcome'd :)

http://www.mediamonkey.com/wiki/index.php/Main_Page
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

hellooooooo

Re: Scripting output device

Post by hellooooooo » Fri Dec 18, 2009 6:02 am

My question is slightly related to this, i tried to searched but found stuff related to mobile phones. I have bluetooth headphones, with controls on the ear cup, like play, pause, previous, foward and volume. These controls don´t seem to work on media monkey when i press them, does anyone know a plugin or something that could make these commands work? It´s the only thing keeping me from uninstalling windows media player, since it works with it :) I would really appreciate if someone could point me in the right direction. Thank you in advance.

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: Scripting output device

Post by rovingcowboy » Fri Dec 18, 2009 6:13 am

you will need a script wrote for connecting monkey to bluetooth? i dont ever remember anyone asking for that so you might be the first one.

could be a while maybe they will add that in to the next version of monkey.?
most i know turn off bluetooth as it is so easy to get hacked but using it.

seen a show a few years back somebody built a power boosted antenna to receive and send bluetooth code.

they picked up a unit over a mile away. so i turn off all bluetooth stuff in my systems. :-?
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

Melloware
Posts: 339
Joined: Mon Aug 18, 2008 9:46 am
Location: Philadelphia, PA, US
Contact:

Re: Scripting output device

Post by Melloware » Fri Dec 18, 2009 2:48 pm

hellooooooo wrote:My question is slightly related to this, i tried to searched but found stuff related to mobile phones. I have bluetooth headphones, with controls on the ear cup, like play, pause, previous, foward and volume. These controls don´t seem to work on media monkey when i press them, does anyone know a plugin or something that could make these commands work? It´s the only thing keeping me from uninstalling windows media player, since it works with it :) I would really appreciate if someone could point me in the right direction. Thank you in advance.
You can actually use our software Intelliremote for controlling MediaMonkey with your Bluetooth headset.

http://melloware.com/products/intelliremote/

it will allow you to map your Bluetooth signals from the headset as HID signals to control Play Pause etc from MediaMonkey. We have PDF Instructions you will simply need to have your PC recognize your bluetooth headset and it should work in Intelliremote. I have helped others get this working including the Jabra BT8010 Bluetooth Headset!

Let me know if you have any problems and I am more than happy to help you get it working.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Melloware Inc.
MonkeyTunes - DACP Server for MediaMonkey
Intelliremote - Take Back Control of your HTPC!
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Post Reply