AutoRateAccurate 2.4.3 (22/10/2009) - for MM3

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

Deadman36g
Posts: 56
Joined: Tue Jun 12, 2007 11:32 pm
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Deadman36g » Sat Aug 23, 2008 12:04 am

Big_Berny

I get the following error when using this script

Error #13 - Microsoft VBScript runtime error
Type mismatch: '[string: "(null)"]'
File: "C:\Program Files\MediaMonkey\scripts\auto\AutoRateAccStarter.vbs", Line: 1900, Column: 2

and if I click OK to it, I get

Error happened during script execution:
Type mismatch: '[string: "(null)"]'

I tried installing via the MMIP and manually but I get it both ways, I uninstalled MM and deleted all cache and reinstalled and still get the error, do you have any idea how I can fix this?
Image

Deadman36g
Posts: 56
Joined: Tue Jun 12, 2007 11:32 pm
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Deadman36g » Mon Aug 25, 2008 2:31 am

Berny,

Also, when I click OK to both of these errors and exit out Options, I get a popup saying "The sum of the percentages in AutoRateAccurate has to be 100%!
Please change your settings in the options!"

eventhough I have the default settings on ratings and they do equal 100%

Here are some pics to help me explain myself.

Image

Image

Image
Image

Big_Berny
Posts: 1784
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:55 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Big_Berny » Mon Aug 25, 2008 4:24 am

Hi Dreadman,
thanks a lot for the report! I'll have a look!

Big_Berny
Image
Scripts in use: Genre Finder / Last.fm DJ / Magic Nodes / AutoRateAccurate / Last.FM Node
Skins in use: ZuneSkin SP / Eclipse SP
AutoRateAccurate 3.0.0 (New) - Rates all your songs in less than 5 seconds!
About me: icoaching - internet | marketing | design

johnny2678
Posts: 15
Joined: Sun Aug 21, 2005 1:27 am

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by johnny2678 » Mon Aug 25, 2008 8:56 am

Hi guys,
I deleted all of my ratings (auto & manual ratings) so I could start fresh when I installed ARA 2.2

However, as others have reported, now MM freezes everytime I try to rate my entire library (~3500 songs). No error messages, just a freeze.

I was able to get all but 150 songs rated by doing only 200 at a time. However, now I can't even do 5-6 at a time without MM freezing again.

Anyone else had any luck getting past this?

Thanks,
Image

Big_Berny
Posts: 1784
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:55 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Big_Berny » Mon Aug 25, 2008 9:00 am

It's difficult a bug without error message. I'll soon post a debug version which stores some informations in a file which then can be posted here.

When does it crash? AutoCalibration? Or AutoRating?
Image
Scripts in use: Genre Finder / Last.fm DJ / Magic Nodes / AutoRateAccurate / Last.FM Node
Skins in use: ZuneSkin SP / Eclipse SP
AutoRateAccurate 3.0.0 (New) - Rates all your songs in less than 5 seconds!
About me: icoaching - internet | marketing | design

johnny2678
Posts: 15
Joined: Sun Aug 21, 2005 1:27 am

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by johnny2678 » Mon Aug 25, 2008 6:38 pm

Big_Berny wrote:When does it crash? AutoCalibration? Or AutoRating?
Hi Berny,
It gets through the auto-calibration stage in a second or two. It freezes during the autorating process, normally after rating a few songs. I have tried on multiple machines and gotten the same result. I'm happy to test any debug version or any other troubleshooting method you have... I know it's hard to troubleshoot a 'Freeze'.

Thanks!
Image

Deadman36g
Posts: 56
Joined: Tue Jun 12, 2007 11:32 pm
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Deadman36g » Tue Aug 26, 2008 2:47 am

Berny,

Oddly enough my error popups have seemed to disappear (hopefully for good). I can't really say what I did to fix it besides just listening to a couple of songs then restarting MM (somehow that that triggered the fix?) I will post back though if they start to reappear.
Image

alexdodd
Posts: 45
Joined: Mon Apr 28, 2008 6:51 am
Location: Edinburgh/Liverpool

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by alexdodd » Thu Aug 28, 2008 8:42 pm

johnny2678 wrote:
Big_Berny wrote:When does it crash? AutoCalibration? Or AutoRating?
Hi Berny,
It gets through the auto-calibration stage in a second or two. It freezes during the autorating process, normally after rating a few songs. I have tried on multiple machines and gotten the same result. I'm happy to test any debug version or any other troubleshooting method you have... I know it's hard to troubleshoot a 'Freeze'.

Thanks!
I've been having the same problem for ages now :( I've just had it disabled. Willing to try out a debug version also. I do have a lot of tracks it that makes a difference? (Around 15k).

Big_Berny
Posts: 1784
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:55 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Big_Berny » Fri Aug 29, 2008 5:04 am

I'll release a new test'n'debug version within the next hours. Thanks for your patience!
Image
Scripts in use: Genre Finder / Last.fm DJ / Magic Nodes / AutoRateAccurate / Last.FM Node
Skins in use: ZuneSkin SP / Eclipse SP
AutoRateAccurate 3.0.0 (New) - Rates all your songs in less than 5 seconds!
About me: icoaching - internet | marketing | design

Big_Berny
Posts: 1784
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:55 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: NEW! AutoRateAccurate 2.2 - Fresh'n'solid (02/08/2008)

Post by Big_Berny » Fri Aug 29, 2008 6:42 am

Ok, here we are! :)

I found a possible freeze-bug which was caused by the Incremental Playcounter. There was an infinite loop with songs which were shorter than 1 second. I disabled the part in the debug-version and added a messagebox which shows some informations sometimes. Would be great if you could post if you get these messages and if the AutoRating completes (you have to close the messageboxes first if they appear).

Download:
AutoRateAccurate 2.2.1 Debug

Thanks for your help!
Big_Berny

PS: This only solves the possible freeze!
@Deadman36g: Your problem seems a bit strange to me... Do other scripts work? Have you restarted MM after installing AutoRateAccurate? Have you tried to disable your antivirus-tool for a moment? Something seems to block the script...
Image
Scripts in use: Genre Finder / Last.fm DJ / Magic Nodes / AutoRateAccurate / Last.FM Node
Skins in use: ZuneSkin SP / Eclipse SP
AutoRateAccurate 3.0.0 (New) - Rates all your songs in less than 5 seconds!
About me: icoaching - internet | marketing | design

Jonny2284
Posts: 18
Joined: Tue Jul 03, 2007 2:27 pm

Re: AutoRateAccurate 2.2 (02/08/2008) - Debug version available

Post by Jonny2284 » Fri Aug 29, 2008 11:58 am

Just trying the Debug version to see if it'll stop freezing on autorating.

About 80% of the way through the rating I got a information pop up saying "-1 -0"


Apart from that it's run through successfully.

mohikaani
Posts: 63
Joined: Wed Oct 31, 2007 2:25 pm

Re: AutoRateAccurate 2.2 (02/08/2008) - Debug version available

Post by mohikaani » Fri Aug 29, 2008 1:21 pm

Why does AutoRateAccurate update my tags even though I've unchecked "Rewrite tags" box? The timestamps of the files doesn't change but sfv/md5-checksums of the mp3-files fails. Is it possible to make the changes only to the database? I also get loads of errors when navigating the options.

Image
Image
Image

I'm using Vista x64, AAR v2.2, MM v3.0.3.1183
Windows 7 | MediaMonkey 3.2.0.1294
Dell Studio 1537 (Core 2 Duo T6400, 320GB HD, 4GB RAM, ATI Radeon HD 3450)

Big_Berny
Posts: 1784
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:55 am
Location: Switzerland
Contact:

Re: AutoRateAccurate 2.2 (02/08/2008) - Debug version available

Post by Big_Berny » Fri Aug 29, 2008 7:26 pm

Thanks jonny! So I think I got the problem. Hope to fix it tomorrow. :)

@mohikaani: Well, the MP3 probably still changes because MM by default changes the tag when there's a change in the database. You can change that in the MM-options under "Library/Tags&Playlists/Update tags when editing properties". Can you check if that solves the problem, please?
About the errors in the options I have no idea... I'll have a look. Maybe it also has to do with 64-Bit (as you seem to use that)...
Image
Scripts in use: Genre Finder / Last.fm DJ / Magic Nodes / AutoRateAccurate / Last.FM Node
Skins in use: ZuneSkin SP / Eclipse SP
AutoRateAccurate 3.0.0 (New) - Rates all your songs in less than 5 seconds!
About me: icoaching - internet | marketing | design

spacefish
Posts: 1427
Joined: Mon Jan 14, 2008 7:21 am
Location: Denmark

Re: AutoRateAccurate 2.2 (02/08/2008) - Debug version available

Post by spacefish » Sat Aug 30, 2008 1:02 am

Hi Berny,

I'm using 2.2 (not debug) and I noticed that ARA isn't retaining my Manual Ratings selection. It sets it to Keep if song can't be autorated although I keep setting it to Never keep manual ratings. The next time I start MM, it's back to the incorrect setting. I just tested this with a clean restart (no hangs).
Image
MM Gold 3.0.3.1183 : Vista HP SP1 (x86) : Zen Stone (2GB)
Zekton: An original MM3 skin by Eyal.
Scripts in Use: Add/Remove PlayStat | Auto Album DJ | AutoRateAccurate | Backup
Case & Leading Zero Fixer | Classification & Genre Changer | Clean Scripts.ini | Clear
Field | Custom Report | Discogs Auto-Tag Web Search | Forget Crossfade | Invert
Selection/Select None | Last 100... | Lyricator | Lyrics to Instrumental | MonkeyRok
MusicBrainz Tagger | My Custom Nodes | Now Playing Art Node | Play History & Stats
Right Click for Reports | Right Click for Scripts | Right Click for Web | Stop After Current
WebNodes

mohikaani
Posts: 63
Joined: Wed Oct 31, 2007 2:25 pm

Re: AutoRateAccurate 2.2 (02/08/2008) - Debug version available

Post by mohikaani » Sat Aug 30, 2008 2:09 am

Big_Berny wrote:
@mohikaani: Well, the MP3 probably still changes because MM by default changes the tag when there's a change in the database. You can change that in the MM-options under "Library/Tags&Playlists/Update tags when editing properties". Can you check if that solves the problem, please?
I've already unchecked that setting...
Windows 7 | MediaMonkey 3.2.0.1294
Dell Studio 1537 (Core 2 Duo T6400, 320GB HD, 4GB RAM, ATI Radeon HD 3450)

Post Reply