Stations V3-2

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: mmStations V2.3

Post by nynaevelan » Wed Dec 24, 2008 10:11 am

raybeau528 wrote:Nyn, glad to hear it's working (savenowplaying). You should be able to install the first version I posted here that had the timer in it.
Ok:

I will reinstall that in the auto folder and let you know if I have a problem.
raybeau528 wrote:As for mmStations. I hadn't noticed anything truncated before but will look into it. I'm assuming you installed the latest package (mmStations.mmip) ? It should be version 2.4.

Ray
No, I was still on v2.3 but I will update now....

Thanks for all your hard work... :D :D :D

If you ever have some spare time can you re-think the option to add more stations??? Not a requirement but it would be nice to have some more...

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: mmStations V2.3

Post by nynaevelan » Wed Dec 24, 2008 10:43 am

Ray:

Btw:

When you get a moment some of the text in the General section of the Options Sheet is being truncated, can you fix it when you get a moment. But don't rush during the holidays....

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

raybeau528
Posts: 401
Joined: Thu Sep 27, 2007 4:19 pm
Location: Connecticut

Re: mmStations V2.3

Post by raybeau528 » Thu Dec 25, 2008 12:18 pm

mm3 Monkey,

Regarding mmStations not working for you. Can you edit the mediamonkey.ini file found here:

Windows XP: C:\Documents and Settings\<USERNAME>\Local Settings\Application Data\MediaMonkey

look for [mmStations] and post from there down to the next bracketed section [..]. You can edit it with notepad or other text editor. It should look something like this:


[mmStations]
Version=V2.4
Station2Name=Female Blues
Station3Name=Instrumental Blues
Station4Name=Harmonica
Station5Name=Guitar
Station6Name=Jazz
Station7Name=Female Jazz
Station8Name=Rock
Station9Name=Beatles
Station10Name=Favorites
mmStations_Layout=Vertical
Auto_Start=1
AddTracksBehavior=1
ButtonLast=0
Station_Editing=0
Station2PlayList=----Female Blues
Station3PlayList=----Instrumental Blues
Station4PlayList=----Harmonica
Station5PlayList=----Instrumental Guitar
Station6PlayList=----Jazz
Station7PlayList=----Female Jazz
Station8PlayList=----Rock
Station9PlayList=Beatles
Station10PlayList=----Favorites
Station2ID=278
Station3ID=660
Station4ID=284
Station5ID=238
Station6ID=235
Station7ID=232
Station8ID=233
Station9ID=147
Station10ID=2381
Station1Name=Blues
Station1PlayList=----Blues
Station1ID=230

You could also just delete the mmstations section in the file and try re-running MM. Since nothing is being saved you won't lose anything. Let me know the results or if you need more help with these instructions.

Ray

MM3 monkey
Posts: 445
Joined: Mon Aug 27, 2007 2:34 am

Re: mmStations V2.3

Post by MM3 monkey » Fri Dec 26, 2008 10:04 am

raybeau528 wrote:Can you edit the mediamonkey.ini file

look for [mmStations] and post from there down to the next bracketed section [..]. You can edit it with notepad or other text editor.
I'm not sure if you mean edit it or just post it here.

Here's what I've done so far.

First I closed MM and then deleted the mmStations section from MediaMonkey.ini. Then I restarted MM and, in Options, tried to assign playlists to the Stations, give the Stations names and check the auto-start box. The behavior was the same as before:- The names appear on the buttons but when I click on the button it says "playlist not assigned". When I open Options, all the settings I made before have disappeared, including the checkbox selection. When I restart MM, the names on the buttons have disappeared.

What I found in mediamonkey.ini, however, is that the playlist names are being saved OK. But the button names are deleting themselves. I only assigned two playlists/names this time. Here it is:

[mmStations]
Station1Name=1
Station2Name=2
Station3Name=3
Station4Name=4
Station5Name=5
Station6Name=6
Station7Name=7
Station8Name=8
Station9Name=9
Station10Name=10
Version=V2.4
mmStations_Layout=Horizontal
Auto_Start=0
AddTracksBehavior=1
Station1PlayList=playlist1
Station2PlayList=----b01
Station3PlayList=
Station4PlayList=
Station5PlayList=
Station6PlayList=
Station7PlayList=
Station8PlayList=
Station9PlayList=
Station10PlayList=
ButtonLast=1
Ray[/quote]

So then, with MM closed, I edited MediaMonkey.ini as follows

[mmStations]
Station1Name=Playlist1
Station2Name=B01
Station3Name=3
Station4Name=4
Station5Name=5
Station6Name=6
Station7Name=7
Station8Name=8
Station9Name=9
Station10Name=10
Version=V2.4
mmStations_Layout=Horizontal
Auto_Start=1
AddTracksBehavior=1
Station1PlayList=playlist1
Station2PlayList=----b01
Station3PlayList=
Station4PlayList=
Station5PlayList=
Station6PlayList=
Station7PlayList=
Station8PlayList=
Station9PlayList=
Station10PlayList=
ButtonLast=1

In other words I added in the names for the Stations and I asked it to auto-start.

When I open MM now, it does auto-start and the names of the Stations appear correctly. However, clicking the Station still says "not assigned" and in the Options, no playlist names appear even though they are in the ini file. The auto-start checkbox in Options is also correctly checked as it should be.

As you can see, one of the playlists is in the root playlist node, and one is in a sub-node. Neither are auto-playlists, but it doesn't work with auto-playlists either.

Thanks for your help, I hope we can get it sorted out. I must say, MM3.1 has been a disaster so far! (Not a complete disaster because I am using it - and AFAIK I haven't lost any data.)
Last edited by MM3 monkey on Fri Dec 26, 2008 10:43 am, edited 1 time in total.

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: mmStations V2.3

Post by nynaevelan » Fri Dec 26, 2008 10:15 am

Ray/MM3 Monkey:

3.1 has changed the way ini values are stored, here is a solution which Bex gave me to update his scripts for the new method. You could try this to see if it fixes your problems. I did not run into the problem because my values were stored prior to moving to 3.1. Since MM3 is using 3.1 for the first time, this may be why he/she (no offense MM3, I do not know your gender) is having the problem:

But you can try to do it yourself by opening up the script in notepad or similar and "search and replace" all occurrences of:

Code: Select all

ini.
with:

Code: Select all

SDB.IniFile.
be sure that you include the punctuations.

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

Bex
Posts: 6316
Joined: Fri May 21, 2004 5:44 am
Location: Sweden

Re: mmStations V2.3

Post by Bex » Fri Dec 26, 2008 10:31 am

Just to clarify. In MM3.1 scripters can't really anymore use:

Code: Select all

Set INI    = SDB.IniFile
Rather always use the full object Instead without any variables. e.g.

Code: Select all

SDB.IniFile.StringValue("x", "y") = "z"
My solution is only valid in scripts where "Set INI = SDB.IniFile" has been used. Which actually this script has used! :)


See Jiri's posts here:
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =6&t=34703
Advanced Duplicate Find & Fix Find More From Same - Custom Search. | Transfer PlayStat & Copy-Paste Tags/AlbumArt between any tracks.
Tagging Inconsistencies Do you think you have your tags in order? Think again...
Play History & Stats Node Like having your Last-FM account stored locally, but more advanced.
Case & Leading Zero Fixer Works on filenames too!

All My Scripts

raybeau528
Posts: 401
Joined: Thu Sep 27, 2007 4:19 pm
Location: Connecticut

Re: mmStations V2.3

Post by raybeau528 » Fri Dec 26, 2008 10:42 am

Nyn,

Thanks for your help! I was not aware of this change with scripting. I'm also only running 3.0.4.1185, not 3.1. I'll download the latest and see if that's the problem....but you're not seeing this problem, are you?

Ray

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: mmStations V2.3

Post by nynaevelan » Fri Dec 26, 2008 10:45 am

raybeau528 wrote:Nyn,

Thanks for your help! I was not aware of this change with scripting. I'm also only running 3.0.4.1185, not 3.1. I'll download the latest and see if that's the problem....but you're not seeing this problem, are you?

Ray
No:

I am not seeing the problem because my values were copied over from 3.0 and I have not changed any of my stations since moving to 3.1, but I will try changing some to see if the changes are committed to the ini.

EDIT: Nope the changes are not being saved....

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

MM3 monkey
Posts: 445
Joined: Mon Aug 27, 2007 2:34 am

Re: mmStations V2.3

Post by MM3 monkey » Fri Dec 26, 2008 10:53 am

Raybeau, I see what Nyn means: she and other people already had mmStations installed before they upgraded to MM3.1. I have only just seen your (neat little) script so my first mmStations install was in 3.1 not 3.0 - and that's why I'm having problems.

I'll either grab your download or change my script file now.

BTW, you didn't change the thread title to V2.4 last time.

Thanks everyone.

nynaevelan
Posts: 5559
Joined: Wed Feb 07, 2007 11:07 pm
Location: New Jersey, USA
Contact:

Re: mmStations V2.3

Post by nynaevelan » Fri Dec 26, 2008 10:57 am

Once I made the ini. changes to the script and rebooted my changes are being committed to the ini file. As I stated earlier because I had not made any changes to any of my stations I was not seeing the errors but as soon as I tried to make any changes, the changes were not being saved.

Nyn
3.2x - Win7 Ultimate (Zen Touch 2 16 GB/Zen 8GB)
Link to Favorite Scripts/Skins

Join Dropbox, the online site to share your files

raybeau528
Posts: 401
Joined: Thu Sep 27, 2007 4:19 pm
Location: Connecticut

Re: mmStations V2.3

Post by raybeau528 » Fri Dec 26, 2008 11:07 am

Ok, then, it does sound like 3.1 is where the issue arises. I installed the latest non-beta and it worked fine. I deleted the mmStations section out of the ini file and it still ran fine. I'll download 3.1 and try it before making the ini changes so I can verify for myself that fixes it. Probably later this weekend.

Ray

MM3 monkey
Posts: 445
Joined: Mon Aug 27, 2007 2:34 am

Re: mmStations V2.3

Post by MM3 monkey » Fri Dec 26, 2008 11:10 am

nynaevelan wrote:... opening up the script in notepad or similar and "search and replace" all occurrences of:

Code: Select all

ini.
with:

Code: Select all

SDB.IniFile.
be sure that you include the punctuations.

Nyn
Perfect! Thanks very much, Nyn.

MaleMonkey.

PS. Now I can really say thanks to you, Ray, for mmStations; it's great.

raybeau528
Posts: 401
Joined: Thu Sep 27, 2007 4:19 pm
Location: Connecticut

Re: mmStations V2.3

Post by raybeau528 » Sat Dec 27, 2008 10:24 am

mm3 Monkey,

Is it working for you ? Did you make the ini changes?

Ray

Bex
Posts: 6316
Joined: Fri May 21, 2004 5:44 am
Location: Sweden

Re: mmStations V2.3

Post by Bex » Sat Dec 27, 2008 5:49 pm

FYI, the ini behavior will return to the previous one in build 1205. I.e. you don't need to fix it when it's out! :)
http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=4971
Advanced Duplicate Find & Fix Find More From Same - Custom Search. | Transfer PlayStat & Copy-Paste Tags/AlbumArt between any tracks.
Tagging Inconsistencies Do you think you have your tags in order? Think again...
Play History & Stats Node Like having your Last-FM account stored locally, but more advanced.
Case & Leading Zero Fixer Works on filenames too!

All My Scripts

raybeau528
Posts: 401
Joined: Thu Sep 27, 2007 4:19 pm
Location: Connecticut

Re: mmStations V2.5

Post by raybeau528 » Sat Dec 27, 2008 7:36 pm

New minor version 2.5 is available in the first post which fixes the ini problem and truncation in the options panel. Also made the vertical layout and auto start the defaults. Please let me know if you have any issues with this version. I tested with both 3.1 and the latest released version 3.06.1190. The ini problem did indeed manifest itself in 3.1 and the suggested fix to replace ini with SDB.IniFile worked. Thanks for that pointer!

Ray

Post Reply