Page 93 of 99

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Tue Jul 12, 2016 6:16 pm
by roty
@loaded_dog:
it could be due to a security tool (antivirus...) that would block registry access. Try disabling such security tools temporarly and try again...I use the same config as you are (w10 x64)

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Tue Sep 13, 2016 7:22 am
by ed_case7
Hi, I've been using the Backup script for a long time now, and it's saved my bacon a few times; thanks :D

However I had a few issues with the Monkeyview plugin retaining blank image placeholders so I had to completely purge the database and then recreate a new library.

I renamed the latest backup to "backup_MM.DB", created a new library and promptly hit the backup button on shutdown completely forgetting that the option to clear the output path and overwrite the existing backups were selected!

I've used 3 separate Data Recovery Programs, and none of which have found my lost backup!

I thought I'd see if anyone may have any other suggestions on how to recover the file??? My next step is to see if I can recover it using Ubuntu...

Thanks

Ed

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Fri Oct 14, 2016 5:47 am
by M.Moeritz
Hello,

I always have script errors at the backup, mostly it works at the first time, and then no more. Has anyone the same problems or the perfect attitudes that one has no problems. Or are some "old" scripts missing? Sometimes you need Microsoft.net 2.0 although you have 4.1 on it, or something similar?

Image

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Fri Oct 14, 2016 8:37 pm
by MMFrLife
...carried over from viewtopic

to PDoyle, How to post screenshot:
MMFrLife wrote:You need to use an image hosting site like imgur to display your images from > post the URL of the picture page itself using the URL button from
posting menu above text field.

Like so, > press URL button to get > then,
paste url here
or, if you want to just put a word, description do this,
paste screenshot name or other word(s)/descriptions here

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Fri Oct 14, 2016 9:36 pm
by PDoyle
MMFrLife wrote:...carried over from viewtopic

to PDoyle, How to post screenshot:
MMFrLife wrote:You need to use an image hosting site like imgur to display your images from > post the URL of the picture page itself using the URL button from
posting menu above text field.

Like so, > press URL button to get > then,
paste url here
or, if you want to just put a word, description do this,
paste screenshot name or other word(s)/descriptions here
OK I feel like that's Sanskrit; will give it a try! thanks

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Fri Oct 14, 2016 9:42 pm
by PDoyle
PDoyle wrote:
MMFrLife wrote:...carried over from viewtopic

to PDoyle, How to post screenshot:
MMFrLife wrote:You need to use an image hosting site like imgur to display your images from > post the URL of the picture page itself using the URL button from
posting menu above text field.

Like so, > press URL button to get > then,
paste url here
or, if you want to just put a word, description do this,
paste screenshot name or other word(s)/descriptions here
OK I feel like that's Sanskrit; will give it a try! thanks
http://pdoyle35.imgur.com/all/
http://pdoyle35.imgur.com/all/

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Fri Oct 14, 2016 10:59 pm
by MMFrLife
You need to set the image pages on your imgur account to be publicly available. No need for a new post when you do that, just check the links from
previous post and make sure they work (I'll check back as well).

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Sat Oct 15, 2016 8:33 pm
by PDoyle
MMFrLife wrote:You need to set the image pages on your imgur account to be publicly available. No need for a new post when you do that, just check the links from
previous post and make sure they work (I'll check back as well).
trying again with Imgur
Image[/img]
http://imgur.com/1GpS0Jn
Image

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Sun Oct 16, 2016 7:33 am
by MMFrLife
http://imgur.com/1GpS0Jn
Got it. You can use the edit button to delete/tidy just above and below the link line in your last post.

Ok, I'm not certain this will work for runtime errors, but we're going to try something here as a test using my no screenshot method :wink: .
First, manually back up your key files and anything else you care to.

My Backup 6.0 settings dialog KEY is:

11 settings above and 13 settings below. Therefore, 11a and 13b (individually as 3a, 5a or 6b, 9b).

Modify your current settings as follows:

1. uncheck 8a (output path) > copy/paste/save the path in 9a to a safe place for later reference/use (keep box checked, though) > create a
new test folder/location for 9a.
2. uncheck 2b, 4b, 8b, 11b
3. in 9b change 30 to 3.
4. press "backup"
5. press "Yes" > press "Yes" again > press "ok" to ignore script error, if you get one
6. exit MM > restart MM
7. exit MM > press "Yes" > restart MM
- at this point you shouldn't be getting any error messages, only confirmations of success.
- play around with MM and use it for a while lke this, all the while keep an eye on the new output
location folder in explorer.

if everything seems to be working ok according to the new settings, slowly start to add back/modify
previous settings one-at-a-time.

Start with:

1. 3 back to 30 (give time to observe for errors)
2. recheck 2b (")
3. recheck 8a (")
4. recheck 11b ("); make sure export path isn't the same as the output or archive path.

- play around with this so far a little while and see what happens, then get back to me about
behavior, errors, etc..

note: don't make major/many changes/edits/etc. during this test/observational period.
Also, there is no need to quote all of that when you reply unless someone else posts in between. In that case, just quote the specific
aspects you want to emphasize.

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Mon Oct 17, 2016 11:43 am
by PDoyle
Your suggestions MMFrLife have Backup working! TY
will proceed as advised.
TY also for the posting tips; make sense.

Database not restoring

Posted: Tue Oct 25, 2016 12:28 am
by Víctor Martínez
Hello.
I just had to low level format my C:\ drive and obviouslly reinstall everything from scratch.
Now I´m having trouble restoring my Media Monkey database with Trixmoto's script.
When I run the file "Restore.vbs" located in my E:\ drive a dialog box shows up with this:

Command script: E:\Víctor\Media\Music\Media Monkey\Backup\Restore.vbs
Line: 27
Character: 3
Error: Permission denied
Code: 800A0046
Origin: Microsoft VBScript Runtime error

This backup was created on 27/Jul/2016. I imagine there was a different version of MediaMonkey
at that time that the current one. Could this be the reason?

Thanks..

Re: Database not restoring

Posted: Tue Oct 25, 2016 4:15 am
by MMFrLife
Start by reading this restore.vbs

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Sun Oct 30, 2016 10:52 pm
by doane2u
This program installed and I can see it in MM Gold when I run it. I set up the save path and when I try to run it it doesn't do anything.??

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Mon Oct 31, 2016 7:50 am
by MMFrLife
Can you post a screenshot of your settings dialog?

Re: Backup 6.0 - Updated 01/07/2014

Posted: Mon Oct 31, 2016 1:16 pm
by doane2u
Here was my last settings.
Image

I was fooling around with it this morning and I got it to work.. I unchecked the boxes for "check db size at least 1mb" and "cleanup output path" I checked and the main db file is 26mb, an I'm not sure what that does any way. Also not sure what the "cleanup..." does?

Very nice little backup program, thanks!

If I ever have trouble restoring it with your script I can just drag the Backed up files over to the working folders, right? Or would I also need registry settings as well?

One other question, I can't check box the archive path.