[Solved] Excessive Tagging in Duplicate Titles node

Help improve MediaMonkey 5 by testing the latest pre-release builds, and reporting bugs and feature requests.

Moderator: Gurus

Timo_Beil
Posts: 430
Joined: Thu Sep 20, 2007 1:00 pm
Location: Germany, Northern Heath

[Solved] Excessive Tagging in Duplicate Titles node

Post by Timo_Beil »

After I put some tracks from "Duplicate Titles" to the Playing list and play one, MM starts tagging about 65 tracks.
It temporarily freezes (not responding), mouse actions (especially right clicks) are without results.
I'd rescanned the library.... same behavior.
What is MM doing to my media? What tags had to be set/refreshed?
Last edited by Timo_Beil on Wed Feb 24, 2021 11:20 am, edited 1 time in total.
MM 5.0.0.2316, Win 10 pro, I7-6700, 16GB RAM, DB>local, Media>TrueNAS
Lowlander
Posts: 49068
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Excessive Tagging in Duplicate Titles node

Post by Lowlander »

You might want to capture this in a debug log (step 4b) and attach it to a Support Ticket: viewtopic.php?f=30&t=86643

Otherwise it may be hard to guess what is happening on your system.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
rusty
Posts: 7426
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: Excessive Tagging in Duplicate Titles node

Post by rusty »

Timo,

MM should not be tagging tracks by itself. Is it possible that Options > Player > Volume Leveling > Automatic Volume leveling is enabled? OR Options > Metadata lookup > background metadata lookup/update tags? Either could trigger updates.

If it's neither of the above, a debug log would help understand what is going on.

Thanks!

-Rusty
Timo_Beil
Posts: 430
Joined: Thu Sep 20, 2007 1:00 pm
Location: Germany, Northern Heath

Re: Excessive Tagging in Duplicate Titles node

Post by Timo_Beil »

Thanks Rusty,
a third controll of options shows, that volume analyzing was enabled. :oops:
Sorry, I have a portable and an installed version....confused.
MM 5.0.0.2316, Win 10 pro, I7-6700, 16GB RAM, DB>local, Media>TrueNAS
Post Reply