error connecting to musicbrainz

Get answers about the current version of MediaMonkey 5

Moderator: Gurus

Lowlander
Posts: 53364
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

This is issue is being worked on. However you're still having issues on 2410 with MusicBrainz as source: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 30&t=86639

Have you tried to engage manual lookup after you receive an error from the CD node in the Media Tree? Does it fail again?
Ludek
Posts: 4667
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Ludek »

Could you please answer my questions above: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 88#p482188
and attach it to eSupport ticket: https://www.mediamonkey.com/support/
Ludek
Posts: 4667
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Ludek »

Ludek wrote: Mon May 31, 2021 3:15 am
Peke wrote: Sun May 30, 2021 8:44 pm Hi,
For CD lookup you can temporary replace "mb.mediamonkey.com" with "gnudb.gnudb.org" for "FreeDB (HTTP)" source.

For CD lookups we are using
MusicBrainz at musicbrainz.org
with fallback to
FreeDB at mb.mediamonkey.com

But based on the above user screenshot there was an issue with musicbrainz.org lookup.
The questions are:
Is it failing for all CDs ? If you click this link:
https://musicbrainz.org/ws/2/discid/v2D ... -?fmt=json
does it show you the JSON data?
Could your generate debug log (item 4b here: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 30&t=86643 )
Just be sure that you are using debug build: https://www.mediamonkey.com/beta/MediaM ... _Debug.exe

Thanks for feedback!
nolanm5150
Posts: 5
Joined: Sun Feb 15, 2015 11:30 am

Re: error connecting to musicbrainz

Post by nolanm5150 »

UPDATE - 06/16/2021
The connection to MusicBrainz has been restored (for now). Thank you.

There is another issue now though...
After clicking OK for the ripping to begin, I get a large, blank white box and I can only get rid of it by force closing the app in Tsk manager and restarting the app...
Because the app essentially crashes, it should be sending logs but, I will try sending a log manually, as well.
Thanks.
Lowlander
Posts: 53364
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

Are you seeing this on build 2416? If not on it, please update: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 86639&sd=d
dchamb
Posts: 10
Joined: Wed Jul 02, 2014 8:41 pm

Re: error connecting to musicbrainz

Post by dchamb »

Are there better sources for metadata available? By better I mean sources which have up to date information about CD releases? It seems most of the time I get a message indicating the CD is not found in the database, especially on new releases.
Lowlander
Posts: 53364
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

This would need to be added by Third Party Addons. MediaMonkey provides lookup with MusicBrainz and in my experience most stuff is available on it.
jarrod2750
Posts: 10
Joined: Thu May 16, 2013 5:51 pm

Re: error connecting to musicbrainz

Post by jarrod2750 »

I'm having the same frustrating issue with MusicBrainz and have tried all the same things suggested in this post. Nothing but issues for me with MediaMonkey 5. I can access MusicBrainz directly without issue and I shouldnt have to wait for it to work eventually..... I'm close to asking for a refund or disputing the charge since the service I paid for isn't being delivered and doesn't function consistently as it should.
Lowlander
Posts: 53364
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

Which Build (Help > About) of MediaMonkey are you using and how long has this been an issue. There have been occasional hiccups in the past, but it works consistently for me.
jarrod2750
Posts: 10
Joined: Thu May 16, 2013 5:51 pm

Re: error connecting to musicbrainz

Post by jarrod2750 »

I'm using build 5.0.2.2532 and it doesn't work consistently for me and I have zero home network issues
Lowlander
Posts: 53364
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

Please capture it in a debug log (step 4b) when you encounter this again and attach the log to a Support Ticket: https://www.mediamonkey.com/forum/viewtopic.php?t=86643

This will help a developer analyze why this happens on your setup.
Post Reply